Sari la conținut

Copilul refuză îmbrățișarea mamei, atunci când este supărat. Ce este de făcut?

Este firesc ca atunci când copilul are un tantrum, tu să vrei să-l îmbrățișezi și să-l mângâi, iar el să-ți refuze îmbrățișarea. Nu o lua personal! Trebuie doar să înțelegi de ce reacționează așa și ce ai putea să faci în acest sens, pentru a îmbunătăți situația.

Îmbrățișarea este cel mai uman gest pe care îl avem și calmează întotdeauna chiar și cele mai intense stări emoționale. De fapt, o îmbrățișare sinceră poate spune mai mult de o mie de cuvinte. O îmbrățișare ne mângâie și ne face să ne simțim mai bine, pentru că ne conectăm cu persoana care ne oferă afecțiune printr-o îmbrățișare.

Este important să îți îmbrățișezi copilul atunci când este trist sau supărat. Dar, de asemenea, este important să știi și ce să faci atunci când te respinge.

Este posibil ca micuțul tău să acumuleze prea multă frustrare. Îmbrățișându-l, îi vei arăta că îl iubești, că îi respecți emoțiile și că, mai presus de toate, vrei să îl ajuți să se simtă mai bine. Apoi, trebuie să vezi ce e în neregulă cu micuțul tău, dacă nu vrea să primească îmbrățișarea. Poate că este prea furios? Se simte vulnerabil? Va trebui să analizezi situația, pentru a afla de ce nu dorește acest act de dragoste și confort emoțional.

► Citește și: De ce ar trebui să-ți îmbrățișezi copilul chiar și atunci când se comportă urât

Chiar dacă îți respinge îmbrățișarea, nu trebuie să te enervezi sau să îi întorci spatele. Nu ignora sentimentele lui intense, pentru că se va simți mai rău, va crede că nu îți pasă de el și că ar trebui să-și ascundă emoțiile. Acest lucru îi poate răni emoțiile și poate să-și piardă încrederea în tine.

Dacă copilul nu vrea să te îmbrățișeze când este supărat, respectă-i dorința. Nu-l forța niciodată să facă acest lucru, oricât de mult îți dorești. Vei fi rănită de respingerea lui, desigur, dar, cu toate acestea, ca adult, trebuie să înveți să gestionezi situațiile așa cum știi tu mai bine.

De ce îți respinge copilul îmbrățișarea?

De obicei, copiii pot refuza o îmbrățișare din partea părinților din cauza unei situații de stres emoțional ridicat, a unui conflict sau a unei situații tensionate în care au fost implicați și părinții. De asemenea, copilul poate simți rușine și preferă să ascundă acele emoții.

► Citește și: Puiul de om care avea nevoie doar de o îmbrăţişare

S-ar putea ca cel mic să-și arate independența față de tine și să-și controleze emoțiile. Sau poate vrea să îți atragă atenția, astfel încât să se facă ascultat. În orice caz, dacă vezi că respingerea durează prea mult timp, nu este ceva ce ar trebui să ignori. Vei putea avea nevoie de ajutorul unui specialist.

Chiar dacă puiul tău îți refuză îmbrățișarea, fii acolo pentru el

Cel mai important lucru este să înțelegi că micuțul tău este supărat și să fii lângă el, dacă are nevoie de ajutorul tău. El nu trebuie să se simtă abandonat emoțional în niciun moment. Puiul tău are nevoie de afecțiunea ta mai mult ca niciodată, chiar dacă nu vrea să te îmbrățișeze.

► Citește și: Puterea magica a imbratisarilor

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!