Cornuletele cu migdale sunt destul de simplu de facut, au ingrediente simple si rezista, la temperatura camerei, o saptamana. Sunt perfecte la micul dejun, cu lapte, la pachetelul de la gradinita sau la scoala si sunt o gustare usoara si hranitoare, pentru ca au multe migdale.
Ingredientele sunt pentru doua tavi (in functie de cat de mari le faci, ies 30-40 de cornulete). Ai nevoie de 200 de grame de unt moale, 100 de grame de zahar pudra, un ou, 200 de grame de migdale macinate, 200 de grame de faina.
Untul cu oul si zaharul se omogenizeaza bine cu mixerul dupa care adaugam migdalele macinate si la final faina. Formeaza un sul, impacheteaza-l in folie alimentara si lasa-l la rece pentru o ora. Taie felii pe care le coci in tava, pe hartie de copt, la foc potrivit. Coace-le maxim 15 minute, cat sa se rumeneasca.
Migdalele se macina in masina de cafea sau cu un robot de bucatarie. Poti pune o parte din faina in timp ce macini migdalele pentru ca aceasta sa absoarba grasimea. Poti sa folosesti migdale crude sau usor coapte inainte.
Evident le poti face sub ce forma vrei, betisoare, bilute. Trebuie sa fie mititele pentru a se coace repede.