Lapte de corp, ulei, cremă hidratantă, balsam de buze, șampon… pe piață există o multitudine de produse pentru îngrijirea pielii copiilor. Însă cum le alegi pe cele sănătoase?
Există numeroase substanţe chimice toxice în produsele cosmetice despre care este dovedit clinic că pot cauza cancer, tumori, iritaţii sau alte afecţiuni dermatologice. Deoarece pielea noastră absoarbe aproximativ 60% din substanţele conţinute de produsele pe care le aplicăm direct pe piele, o alternativă sănătoasă vine din partea cosmeticelor BIO, mai ales atunci când alegem aceste produse pentru îngrijirea pielii bebeluşilor şi copiilor.
Produsele cosmetice BIO trebuie să fie certificate de către un organism de certificare, care îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu normele europene. Câteva din aceste organisme sunt ICEA din Italia, Soil Association din Marea Britanie şi Ecocert din Franţa. Sigla “certificat organic” trebuie să fie prezentă pe ambalajul produsului cosmetic iar acest lucru garantează că toate ingredientele din componenţa produsului cosmetic au fost certificate de către instituţia autorizată.
►Citește și 7 sfaturi pentru a avea grijă de pielea bebelușului
Trebuie să ne ferim de cuvântul “natural” prezent pe ambalajul multor produse, care de cele mai multe ori nu este un termen de încredere. Deoarece producătorii de produse cosmetice au la dispoziţie o lege mult prea permisivă când merge vorba de termenul “natural”, ei nu se sfiesc să-l adauge pe produsele care conţin foarte multe ingrediente sintetice la bază. Degeaba un produs conţine un ingredient sau două provenite din culturi ecologice, dacă restul formulei are la bază aditivi chimici.
Ca să fim siguri că un produs este organic, trebuie să învăţăm cum să citim corect eticheta produsului. Trebuie să evităm ingredientele precum: formaldehidă, 1.4-dioxan, SLES şi SLS, conservanţii sintetici ca Parabenii şi Imidazolidinyl urea, alcoolul sintetic, uleiul mineral şi derivatele sale, parfumurile sintetice şi alte ingrediente sintetice care cauzează cancer şi alte afecţiuni şi care deshidratează pielea.
Sursa: anpc.ro