Si daca traditionala plimbare de duminica ar fi inlocuita cu o vizita la muzeu?
Nu intra in discutie sa initiati concret copilul in pictura sau sculptura, dar ar putea sa-i declanseze placerea descoperirii inca din primii ani de viata. Urmariti ghidul!
Muzeul este bun pentru creativitatea sa
Cu un pic de amuzamnet si cateva “chei” bune, micutul dumneavoastra poate incepe a se obisnui cu cultura. O vizita bazata pe joc dezvaluie sensibilitatea, curiozitatea si creativitatea bebelusului.
O educatoare pentru copii, explica: ”Este important sa sensibilizati copiii mici cu lucrurile frumoase si sa le creati gustul pentru frumos. O prima apropiere de arta ar putea fi si vizitele la muzeu’.
Cum alegeti un muzeu bun?
- Preferati muzeele care prezinta ateliere sau animatii, in special cat mai mici. Culorile, plastilina, pictura, paietele permit copiilor sa se obisnuiasca cu operele dupa aceasta vizita. Atatea creatii fermecatoare de povestit acasa!
- Alegeti operele colorate si formele simple. Priviti-le fetele incantate in preajma lor.
- In cazul unor expozitii de succes, nu mergeti cu copilul la orele de maxima afluenta.
Sfaturi practice pentru o vizita posibila
Vizita trebuie sa fie scurta. O jumatate de ora, maxim trei sferturi de ora sunt suficiente. La aceasta varsta, copilul nu se poate concentra pentru mult timp. Nu transformati acest moment in corvoada.
Nu uitati sa luati si jucaria lui preferata, o sticla cu apa si o gustare pentru a face o pauza. Un siretlic: strecurati-i in buzunar o hartie cu numele si adresa lui…
Ajutati-i imaginatia in timpul vizitei
- Pregatiti vizita atragandu-i curiozitatea: vorbiti-i despre ce va vedea, aratati-i carti, povestiti-i anecdote despre viata artistului.
- In fata tablourilor cereti-i impresia, “Ce vezi tu?”, “La ce te face sa te gandesti aceasta doamna?”. Lasati-l sa-si imagineze ceea ce spun sau gandesc personajele. Operele prind viata!
- Concentrati-i atentia asupra detaliilor: palaria caraghioasa a domnului, acea pasare mica din colivie, vaporul acela mare din fundalul tabloului…
- Incercati sa procurati o carte postala cu opera care i-a placut cel mai mult si oferiti-i-o. Este o modalitate de a pastra o amintire de neuitat a vizitei.
- Iar acum, sa vedem ce a retinut micutul din aceasta vizita. La intoarcerea acasa, asezati in fata unei coli de hartie sau cu plastilina cereti-i sa reproduca ce a vazut. Veti fi incantata sa vedeti operele micului artist.
Articole relationate
Timiditatea la copii: Cum să o deosebești de introversie și ce poți face pentru a-l ajuta pe cel mic să devină îndrăznet
Timiditatea este un comportament frecvent la copii, dar adesea confundat cu introversia. Deși ambele pot implica preferința pentru liniște sau reticența față de...
Febra la copii, fără niciun alt simptom. Când să te alarmezi?
Febra este una dintre cele mai frecvente motive pentru care părinții se adresează medicului pediatru. Atunci când copilul prezintă febră în lipsa altor simptome...
Cine este mama lui Sebastian Stan și care este povestea ei. E de o frumusețe de neegalat! - Galerie Foto
Actorul american de origine română Sebastian Stan a câștigat duminică seară primul său Glob de Aur, pentru rolul din „A Different Man”. În discursul de...
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu