Ei, aici sunt convinsa ca am atins un punct sensibil pentru oricare dintre voi. Seara este momentul in care se reuneste in jurul mesei toata familia si in care tensiunile de peste zi dispar incet, incet. Sau cel putinasa ar trebui sa fie.
Apar insa altele! Copilul nu vrea sa manance, nu vrea sa stea la masa, vrea sa stea in camera lui sa se joace sau sa se uite la desene animate. Mai mult, mancarea pe care ai pregatit-o cu atata truda nu primeste nici un fel de apreciere, este ignorata si lasata pe masa. Urmeaza ridicarea tonului si se lasa cu plansete si amenintari. Iti suna cunoscut?
Iti vom arata cateva metode prin care vei reusi nu numai sa il faci pe cel mic sa stea la masa, ci si sa participe din plin la o atmosfera placuta.
- In primul rand tine minte ca, desi par plini de energie, copiii se afla si ei la capatul unei zile lungi, presarata cu situatii stresante.
- Incearca sa faci un moment placut in fiecare zi din masa de seara. Vorbeste cu copilul tau si, mai ales, ASCULTA-L! Daca va vedea ca esti interesata in ceea ce iti spune, va ramane alaturi de tine si de ceilalti membri ai familiei.
- Tine minte ca masa de seara este un moment mult mai bun de a afla ce a facut la gradinita sau la scoala decat imediat dupa ce iese de la cursuri.
- Nu incerca sa ii servesti noi feluri de mancare. Zilele de week-end sunt mult mai potrivite pentru experimentele culinare.
- Nu te enerva daca nu vrea sa manance. Apetitul copiilor variaza, iar zilele nu seamana una cu cealalta. Daca astazi nu a mancat, cu siguranta va recupera maine. Ofera-i insa ca alternativa un mar, o banana sau un iaurt.
- Incearca sa ii servesti feluri usoare de mancare, chiar daca este singurul moment din zi in care il vezi mancand si ai impresia ca are nevoie de un aport caloric mare.
- Intereseaza-te ce mananca peste zi (meniul de la graditita, afterschool sau de la bunici) si completeaza prin masa de seara cu acele grupe de alimente pe care „le-a sarit”. Vei vedea ca de cele mai multe ori, in timpul zilei sunt deficitare legumele si cerealele.
- Atrage-l si pe el in pregatirea mesei. Intreaba-l ce i-ar place sa manance si da-i doua-trei alternative bazate pe ingredientele care sunt in casa. Nu fa greseala de a-l intreba si a te duce apoi la cumparaturi. Ai putea avea surpriza ca s-a razgandit in sfertul de ora pe care tu l-ai petrecut la magazinul alimentar!
- Nu face mancaruri complicate. Este mai simplu sa pregatesti o cina usoara si sanatoasa si, chiar si mai important, sa petrecu mai mult timp cu copilul tau in loc de a pierde acest timp gatind.
- Pastele, puiul sau legumele gratinate se afla in topul preferintelor celor mici asa ca alege o reteta rapida, satioasa si sanatoasa!
Articole relationate
Diferența între răceală și gripă: Cum faci diferența între ele
Când vine sezonul rece, părinții se confruntă frecvent cu dilema: este vorba de o simplă răceală sau de gripă? Deși simptomele pot fi similare, diferențele sunt...
Primul sezon rece al bebelușului: Ghid de îngrijire
Iarna aduce o mulțime de provocări pentru proaspeții părinți, mai ales dacă este primul sezon rece al bebelușului. De la temperaturile scăzute la aerul uscat din...
Cine este mama lui Sebastian Stan și care este povestea ei. E de o frumusețe de neegalat! - Galerie Foto
Actorul american de origine română Sebastian Stan a câștigat duminică seară primul său Glob de Aur, pentru rolul din „A Different Man”. În discursul de...
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu