Vin sarbatorile si dulciurile sunt la mare cinste. Cum te-ai putea numi mama daca nu ai avea macar cateva platouri cu prajituri? Pe de alta parte insa le cam dam cu inima indoita pentru ca ele contin o multime de lucruri pe care nu prea am vrea sa e dam copiilor.
Ce este de facut? Ei bine, sa reinventam retetele. Sa inlocuim ingredientele traditionale cu altele, mai sanatoase. Pentru ca acum le gasim relativ usor pe piata, totul este sa le cunoastem. Reteta clasica de Negresa o aveti aici. Acum va dam varianta mai moderna, mai bio.
Ingrediente pentru Negresa
o jumatate de cana de ulei de cocos
o cana de zahar de nuca de cocos
o jumatate de cana de pudra de cacao
o lingurita jumatate de extract de vanilie
doua oua
o jumatate de cana de faina de grau integrala
o jumatate de cana de nuci
1 cana de fulgi de ciocolata
un pic de sare
Vom folosi faina de grau integrala pentru ca are un continut mai ridicat de fibre, deci previne constipatia. Indicele sau glicemic este mai mic, asa ca nu se va transforma la fel de rapid in zahar. Are mult mai multe minerale si vitamine.
Uleiul de cocos este foarte bun pentru a inlocui untul in prajituri. El este plin de antioxidanti si imbunatateste imunitatea. In plus, nu schimba gustul prajiturilor, chiar daca suna mai exotic. Trebuie cumparat extravirgin si organic.
Zaharul din nuca de cocos este putin procesat si are aproape toti nutrientii intacti. Indicele sau glicemic este scazut. Este printre cele mai bune alternative la zaharul pe care il folosim de obicei.