De cand ne stim ocolim untul de arahide, considerandu-l, in mod eronat, mult prea gras si nesanatos. Dar el este plin de proteine si grasimi sanatoase. Probabil imaginea negativa ni se traga de la faptul ca, daca il consumi in cantitati mari, te poate ingrasa. Dar acesta nu este un argument sa-l descalificam si este bine sa il oferim copiilor, ca aliment cu multe valori nutritive.
Ca in majoritatea cazurilor, cel mai sanatos unt de arahide este cel preparat in casa. Si, cum se prepara foarte usor, va vom da mai jos reteta.
Pentru a face cel mai simplu unde de arahide ai nevoie de arahide, un cuptor si un mixer. Arahidele se decojesc si se tin un pic la cuptor, pe o foaie de copt, ca sa se rumeneasca. In general 8-10 minute sunt suficiente.
Foloseste robotul de bucatarie ca sa obtii o pasta fina. Nu ai nevoie de mai mult de cateva minute si este bine ca din cand in cand sa mai desprinzi pasta de pe margini, ca sa fii sigura ca nu au ramas bucatele intregi.
Pentru gust poti adauga miere si sare, dar si cacaua sau scortisoara. Poti pune si un pic de ulei (preferabil de arahide sau de susan), ca sa fie mai fin, desi cel mai probabil nu vei reusi sa ajungi la finetea celui din comert. Se poate pastra la frigider, la rece, in jur de doua luni daca il tii intr-un borcan inchis cu capac.
Mai jos aveti un video care va va convinge cat de simplu este de facut
Ps - poti incerca sa faci acest unt si cu alte tipuri de alune, cum ar fi migdalele. Procedeul este similar in toate cazurile.
Cand il serviti cu paine puneti deasupra si o pelicula din dulceata favorita. Pentru multi copii acesta este micul dejun preferat.