Sari la conținut

Cum poti preveni deshidratarea

Este cald, copiii nu vor sa stea in casa si alearga destul de mult, iar toate acestea fac ca pericolul deshidratarii sa creasca. In acest articol va vom invata cum sa recunoasteti deshidratarea si, in acelasi timp, cum sa o preveniti.

In primul rand nu trebuie sa va bazati pe copii sa va spuna cand le este sete. Ei pot fi atat de preocupati de joaca lor incat sa nu isi dea seama ca au nevoie sa bea apa. Si trebuie sa le oferiti voi apa, la intervale regulate, in cantitati mici.

Printre principalele semne ale deshidratarii se numara:

- faptul ca nu transpira

- merg la toaleta mai rar si urina este mai inchisa la culoare

- inima bate cu mai mare rapiditate

- gura este uscata, plang fara lacrimi

 

Daca deshidratarea este usoara, atunci o puteti trata acasa. Daca este mai severa, este necesar sa apelati la sfatul unui medic.

 

Cum preveniti deshidratarea

In primul rand ii dati sa bea lichide, astfel incat cantitatea de apa pe care organismul o elimina sa nu fie mai mare decat cea pe care o primeste.

Cand este foarte cald afara puteti sa va gantiti si la o schimbare de dieta. De exemplu, gustarile ar putea sa contina pepene si castravete, ambele alimente care contin cantitati insemnate de apa.

Aveti grija ca joaca sa nu fie continua. Sunt foarte bune pauzele in care se odihnesc si stau la umbra. Profitati de ele si ca sa le dati sa bea apa.

Copiii beau multa apa daca sunt atrasi de sticla. Asa ca poate fi o idee buna sa le luati o sticla noua, cat mai distractiva.

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!