Sari la conținut

Cum să-ți pregătești copilul pentru o zi de școală

Un ghiozdan echipat corespunzător nu ține doar de o bună organizare, ci poate facilita confortul și siguranța copilului tău pe parcursul zilei. Având la îndemână toate materialele necesare, cel mic învață cum să fie mai organizat și să-și gestioneze eficient timpul, lucruri care contribuie la dezvoltarea autodisciplinei. Experiența școlară poate fi semnificativ îmbunătățită atunci când copilul are tot ce îi trebuie la el, deoarece îi oferă un sentiment de siguranță și se va simți mai încrezător în fața provocărilor. Așadar, în cele ce urmează vei afla care sunt lucrurile esențiale pe care copilul tău trebuie să le aibă în ghiozdan.

Iată cu ce obiecte trebuie să-i echipezi celui mic ghiozdanul pentru școală

●       Caietele și manualele necesare

Asigură-te că cel mic are câte un caiet separat pentru fiecare materie, deoarece astfel va rămâne organizat pe tot parcursul anului și nu își va pierde informațiile notate. Verifică-i orarul și ai grijă ca fiecare caiet să fie pregătit pentru cursul corespunzător. De asemenea, cumpără-i din timp toate manualele necesare și pune-le în ghiozdan pentru a le avea la îndemână atunci când are nevoie de ele.

●       Penarul

Un penar bine echipat contribuie la organizare, eficiență și asigură rapid accesul la orice instrument de scris ar avea nevoie copilul tău în timpul orelor. Fie că este vorba de un simplu stilou sau o radieră, având aceste lucruri la îndemână, cel mic se va concentra pe învățare și nu va pierde timp sau nu se va stresa în cazul în care nu găsește un obiect. Pe biroticienii.ro găsești o mulțime de penare din care copilul tău este liber să aleagă un model care îi place și pe care îl va echipa cu tot ce are nevoie pentru o zi de școală.

●       Mapa de documente

În timpul anului școlar copilul va primi periodic fișe de lucru pe care va trebui să le rezolve acasă, iar o mapă de documente îl va ajuta să nu rătăcească foile și îl va învăța să aibă grijă de lucrurile sale. În ghiozdan, foile se pot îndoi sau rupe, așadar un dosar în care pot fi depozitate toate acestea le va păstra intacte până în momentul în care vor trebui folosite sau predate profesorului.

●       Sticlă de apă și o gustare pentru prânz

O sticlă reutilizabilă trebuie să fie nelipsită din ghiozdanul elevului deoarece hidratarea pe parcursul zilei este esențială. În plus, asigură-te că îi pui un mic pachețel care să conțină alimente sănătoase și echilibrate, deoarece senzația de foame îl poate face să nu mai dea randament la cursuri.

În concluzie, echiparea unui ghiozdan este un lucru destul de simplu, dar care necesită atenție la nevoile copilului, pentru ca acesta să poată desfășura activitățile școlare în cele mai bune condiții. Nu uita să-l incluzi și pe cel mic în echiparea ghiozdanului deoarece se va simți responsabil și va învăța să se organizeze foarte bine pentru orice situație. Verificați seara împreună orarul pentru ziua următoare și puneți lucrurile în ghiozdan în așa fel încât să evitați diminețile grăbite și să uitați vreun lucru important.

Foto: Imagine de Standsome Worklifestyle pe unsplash.com
 
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!