Sari la conținut

De ce copiii francezilor nu fac tantrumuri

Foarte multe persoane susţin despre copilaşii francezilor că rareori au tantrumuri, că de foarte puţine ori îi vezi obraznici şi agitaţi, că aproape de fiecare dată mănâncă ceea ce li se pune în farfurie şi că sunt foarte bine educaţi.

Deşi noi nu putem spune cu siguranţă acest lucru, pentru că nu am stat pentru perioadă îndelungată în Franţa pentru a putea observa comportamentul micuţilor, trebuie să recunoaştem că această ipoteză ne-a trezit interesul şi, drept urmare, am căutat şi am şi găsit câteva explicaţii ale acestui presupus comportament.

► Citeşte şi Tantrum? Analogia trenului te învaţă cum trebuie să te comporţi, când copilul are un exces de furie

Iată ce spun colegii noştri de la Bright Side, cu privire la motivele pentru care copiii francezilor nu fac tantrumuri:

Primul an al bebeluşului – La doar 10 săptămâni după ce a născut, mămica se întoarce la în câmpul muncii, iar la sfârşitul perioadei de concediu postnatal, copilul este crescut în casele unor aşa numite asistente maternale, care pot găzdui până la 3-4 copilaşi. De unde tragem concluzia că micuţii sunt înconjuraţi de persoane străine de la o vârstă foarte - foarte fragedă, învăţând să se adapteze şi să devină mai independenţi.

Pentru mai multe informaţii despre creşterea copilului în Franţa, citeşte şi Experienta de mama la granita intre Franta si Elvetia: Alina

Copiii francezilor dorm în propriul pat – Copilaşii sunt învăţaţi să doarmă în propriul pat, chiar într-o cameră diferită de cea a părinţilor. Iar dacă un copilaş se trezeşte în timpul nopţii şi plânge, mămica aşteaptă câteva secunde înainte de a merge să îl liniştească, pentru a se asigura că prezenţa ei este într-adevăr necesară. În acest mod, noapte după noapte, copilaşii se învaţă să doarmă singuri.

Liberatate de a acţiona – Francezii le oferă copiilor mai multă libertate decât foarte mulţi dintre noi. Foarte rar vezi un părinte la locul de joacă, alături de copilul său. Mai mult decât atât, ei nu intervin în conflictele dintre micuţi, ci îi lasă să îşi rezolve singuri problemele. Bineînţeles, sunt foarte atenţi ca cei mici să nu depăşească graniţa spre un comportament periculos.

Copiii nu sunt lăsaţi în grija bunicilor – În general, bunicii sunt prezenţi în vieţile nepoţilor în week-end-uri, atunci când au loc, de fapt, întâlnirile familiale. De cele mai multe ori, atunci când ies la pensie, francezii călătoresc sau îşi petrec timpul liber relaxându-se în cafenele, nu crescându-şi nepoţii.

►Citeşte şi Ce ne facem cu bunicii? 6 moduri prin care să îi determinăm să respecte regulile noastre de creştere a copiilor

La ei nu există „mâncare pentru copii” – Mâncarea este foarte importantă pentru francezi, care pot lua prânzul chiar şi timp de două ore. Mai mult, ei împărtăşesc credinţa conform căreia toată familia trebuie să se adune în jurul mesei, iar părinţii şi copiii mănâncă aceeaşi mâncare, pentru că la ei nu există termenul de „mâncare pentru copii”. În plus, părinţii nu îi forţează pe copii să mănânce ce nu le place, dar insistă ca ei să guste.

Bunele maniere sunt foarte importante pentru ei – Manierele sunt foarte importante, iar copiii francezilor ştiu foarte bine acest lucru. Ei salută politicos musafirii, vecinii, şi cedează locul în mijloacele de transport în comun, în favoarea persoanelor mai în vârstă. Mai mult, de la o vârstă foarte fragedă, copilaşii învaţă să spună „te rog”, „mulţumesc”, „să ai o zi bună”, „bine ai venit” şi „la revedere”.

►Citeşte şi Cuvântul magic pe care să i-l spui copilului tău, mai important decât „te rog” şi „mulţumesc”

Tehnica educaţiei în casă – Foarte mulţi copii de 5 anişori nu ştiu să citească, iar părinţii nu au absolut nicio problemă cu acest fapt. Francezii consideră că, în mod normal, copilăria este perioada în care copilul trebuie să exploreze, să viseze şi să înveţe să fie politicoşi şi responsabili. Iar de-abia de la 6 anişori încep să înveţe să citească şi să numere.

Copilaşii primesc proprii bani de buzunar – Atunci când ies la cumpărături, copilaşii îşi păstrează calmul şi nu devin anxioşi, dacă părinţii nu le cumpără ceea ce ei îşi doresc. La vârsta de 7 anişori, ei încep să primească bani de buzunar pe care îi pot cheltui oricând doresc. În general, suma primită este egală cu vârsta copilaşului.

Duminica este o zi care trebuie petrecută în familie – Duminica este ziua în care francezii ies la plimbare în familie, la un picnic sau merg cu bicicleta. Ei sunt foarte conştiincioşi cu privire la pregătirea activităţilor din această zi.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!