Sari la conținut

De ce nu trebuie să lipsească banana din alimetația copiilor

 Este unul dintre cele mai sănătoase fructe şi o sursă excelentă de nutrienţi valoroşi, fiind unul din fructele ideale în dieta copilului mic începând de la 6-7 luni. Dacă cel mic nu este alergic, nu ezita să incluzi banana în meniul zilnic, sub diverse forme, pentru că ajută în ameliorarea durerilor de burtică, tratarea constipaţiei, reducerea inflamaţiei pielii şi îmbunătăţirea tulburărilor urinare.

Într-un procent destul de mic, există prichindei care sunt alergici la acest fruct. Mai precis, suferă de o intoleranţă la anumiţi derivaţi de amoniac prezenţi în fruct. Persoanele alergice la banană, au de obicei alergie şi la avocado.

Dar, dacă prichindelul tău nu dezvoltă nicio alergie la acest fruct, nu ezita să îl incluzi în meniul zilnic. Substanţele nutritive din banane sunt de foarte mare ajutor atât adulţilor, cât şi copiilor şi bebeluşilor, susţin cercetătorii.

Dacă cel mic este încă sugar și are peste 6 luni e bine de știut că unele dintre beneficiile pentru sănătate ale bananelor pentru bebeluși includ ameliorarea durerilor de burtică, tratarea constipaţiei, reducerea inflamaţiei pielii şi îmbunătăţirea tulburărilor urinare.

►Citește și Cojile de banane. 6 întrebuințări în îngrijirea copilului

Iată și alte beneficii ale consumului de banane la copii:

Este ușor de digerat

Cel mai rapid și gustos piure pentru bebeluși se poate obține dintr-o banană bine coaptă. Piureul este uşor de înghițit și de digerat şi, datorită acestei calităţi, poate fi consumat şi în situaţiile în care pe copil îl doare burtica. Spre deosebire de alte fructe care sunt mai acide, banana acţionează ca un pansament gastric.

Tratează constipaţia

Banana conţine fibre care ajută la digestie şi la absorbţia apei. Astfel, scaunele sunt eliberate mult mai uşor.

Controlează diareea

De obicei, în caz de rotavirus sau de alte afecțiuni care dau peste cap sistemul digestiv al prichindeilor, medicii recomandă un regim alimentar care constă în hidratare şi o dietă pe bază de orez, pâine prăjită şi banane.

Furnizează nutrienţi esenţiali

Bananele sunt bogate în substanţe nutritive cum ar fi potasiu, calciu, fosfor magneziu, sulf, fier şi cupru. Acestea sunt substanţe nutritive esenţiale necesare în timpul primelor luni de dezvoltare a copilului. Potasiul este important pentru funcţia musculară si pentru menţinerea ritmului cardiac. Fierul şi cuprul, pe de altă parte, sunt necesare nivelurilor de hemogramă şi hemoglobină. Calciul este un element esenţial pentru dezvoltarea oaselor.

►Citește și Banana in alimentatia copilului mic

Remediu pentru tulburări urinare

De obicei, sugarii şi copii mici sunt mai predispuşi la infecţii ale tractului urinar. Simptomele pot include febră, urinări frecvente sau rare, urină puternic mirositoare. În astfel de circumstanţe, în afară de a consulta un medic pediatru, alimentaţia cu banane poate fi de asemenea benefică. Bananele pot curăţa tractul urinar de toxinele care se acumulează de-a lungul timpului.

Oase puternice

În același timp, bananele sunt alimente bogate în potasiu. Potasiul neutralizează nivelul de sodiu care poate fi prezent în dieta copilului şi, prin urmare, face ca oasele celui mic să devină mult mai puternice. De asemenea, calciul care este pierdut în timpul urinării poate fi restabilizat cu ajutorul consumului unei banane.

►Citește și Chec rapid cu banane si nuci

O vedere mai bună

Copiii care mănâncă banane regulat au şi o vedere mai bună. Vitamina A prezentă în banane protejează retina de boli.

Sursa: indiaparenting.com

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!