Sari la conținut

Degetele (biscuiti de casa)

Copiii iubesc biscuitii, asa ca solutia cea mai buna este sa-i faci in casa din ingrediente sanatoase. Degetelele sunt perfecte. Se fac usor, sunt gustosi si au ingrediente sanatoase.

Ingrediente: 500 de grame de faina, un praf de copt, un varf de cutit de bicarbonat pentru prajituri, un varf de cutit de sare, 240 grame de unt, minim 60% grasime, 240 grame de zahar brun, o ligurita de esenta de vanilie, un ou mare, 100 de grame de nuci tocate sau alune nesarate pisate mare (sau alte seminte) Degetelele se pot face fara alune sau nuci. In locul lor poti pune stafide sau fructe din dulceata, dar sunt la fel d ebuni si simpli.

Preparare:

1. Incalzeste bine cuptorul. Unge cu unt si tapeteaza cu faina doua tavi mari – de dimensiunea cuptorului tau –pentru prajituri.

2. Amesteca faina cu celelalte prafuri.

3. Bate untul cu zaharul, bine pana se face o spuma. Adauga oul si mixul de faina. Amesteca. Adauga nucile sau alunele.

4. Intinde o foaie cu podul palmei usor umezit, de doi centimetri grosime. Taie prajiturelele in forma de degetele si coace-le maxim 15 minute. Lasa loc intre ele pentru ca aproape isi dubleaza dimensiunile in timpul coptului.
 

Evident le poti da orice forma vrei. Le pot face rotunde sau le poti taia cu diferite forme.

In loc de vanile poti pune oricare alte arome.

Biscuitii nu trebuie pudrati cu zahar pentru ca sunt suficient de dulci.

Se pastreaza la temperatura camerei vreme de o saptamana, intr-o cutie de tabla.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!