O rețetă perfectă pentru orice moment al toamnei, nu doar de Halloween! Iar dacă păstrezi dovleacul la congelator, te poți bucura de ea și în timpul iernii, mai ales dacă o servești alături de o cană cu lapte – pentru cei mici - ori cu vin fiert, recomandat părinților!
Poate și datorită formelor multicolore și a ornamentelor de tot felul, brioșele sunt pe placul celor mici, în topul preferințelor atunci când vine vorba de... desert. Și cum dovleacul este “vedeta” toamnei, iată o rețetă delicioasă pe care o poți încerca mai ales de Halloween. Dar și în timpul iernii, dacă îți asiguri din timp o rezervă de dovleac la congelator.
Ingrediente:
- 220 grame de făină
- 1 linguriţă de praf de copt
- 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu
- ½ linguriţă de sare
- 1 ½ linguriţă de scorţişoară
- ½ ceaşcă de miere
- 2 ouă
- 225 grame de piure de dovleac
- 120 ml ulei vegetal
- 80 ml lapte
- 1 linguriţă extract de vanilie
►Citește și Tartă cu dovleac (Plăcintă americană cu dovleac)
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la aproximativ 180 de grade. Între timp, pregăteşte 14-16 forme de brioşe de hârtie sau o tavă specială pentru brioşe (aceasta ar trebui unsă cu puţin ulei). Într-un bol amestecă faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea şi scorţişoara. Iar într-un alt bol, separat, bate ouăle cu mierea. Adăugă piureul de dovleac, uleiul, laptele şi vanilia şi amestecă până se încorporează bine. Toarnă ingredientele umede peste cele uscate şi amestecă cu un tel ca să nu se formeze cocoloaşe.
Apoi, distribuie aluatul în formele de brioşe. Se lasă la cuptor, la copt, cam 17-18 minute. Ca să-ți dai seama dacă s-au copt, încearcă-le cu o scobitoare, iar când iese curată, înseamnă că sunt gata!
Și, dacă le pregătești de Halloween, le poți orna cu ajutorul creioanelor alimentare, obținând astfel tot felul de fantome, păianjeni, vrăjitoare și alte personaje de poveste!
Sursa: allrecipes.com