Sari la conținut

Dieta copilului cu ADHD

ADHD este o suferinta care ii sperie pe parinti si care aduce probleme de concentrare, dificultati de invatare si o serie de probleme asociate. ADHD este acronimul unei suferinte grave a copiilor. Deficit de atentie, hiperactivitate, ADHD apare in copilarie si afecteaza capacitatea copilului de a invata si de a socializa cu ceilalti, cu efecte pe termen lung in ceea ce priveste dezvoltarea sa.

Cercetarile realizate pana acum au aratat ca aceasta afectiune are in mare parte cauze genetice, dar exista si factori independeti de componenta genetica care pot declansa boala. Exista o intreaga literatura legata de ADHD, drept cauza a declansarii acestei boli fiind si factori care, in fapt nu au nimic in comun cu aceata tulburare de comportament.
 
In aceste conditii trebuie spus ca alimentatia este unul din caile care pot sustine tratamentul.
 
Se spune ca zaharul este un factor care sustine si agraveaza ADHD. Cercetatorii de la Universitatea Northwestern din Chicago Medical School au dovedit ca nu exista nici o legatura intre consumul de zahar si ADHD. Reducerea consumului de zahar este benefica, dar pentru alte motive.

10 trucuri pentru ca micutul tau sa evite zaharul

Este util consumul de alimente organice pentru a elimina sau reduce la minimum pesticidele si aditivi din dieta copilului cu ADHD.

Este recomandata limitarea sau eliminarea consumului de peste oceanic si a oricaror alte alimente contaminate cu mercur. Acest metal este responsabil de agravarea simptomelor ADHD.
 
Trebuie eliminate complet din alimentatie tot ce inseamna fast-food si alimente procesate.Un studiu din 2012 a evidentiat ca o dieta cu aport mare de alimente de tip fast-food, carnea rosie si alimente procesate este asociata cu o rata mai mari de cazuri de ADHD.
 

 
Sensibilitatea la gluten este o alta chestiune. Este foarte posibil ca organismul sa tolereze aportul de gluten, fara o simptomatologie digestiva. Cu adevarat toleranta este data de o serie de teste. Eliminarea glutenului poate sa fie de mare ajutor in cazul copiilor cu ADHD.

Adevarul despre ADHD - cauze reale
 
O alimentatie bogata in DHA (acid docosahexaenoic) este utila. DHA este unul dintre cei doi principali acizi grasi esentiali din uleiul de peste, cunoscuti ca acizi grasi polinesaturati omega-3. DHA este esential pentru dezvoltarea si functionarea normala a creierului fatului, copilului mic si pe durata intregii vieti. DHA este o componenta esentiala a fosfolipidelor membranei celulare umane. De ce este esential in primii ani de viata? Pentru ca in primul an de viata creierul isi tripleaza dimensiunea iar nevoie de DHA este importanta. Deficitul de DHA creste riscul aparitiei ADHD, suferinta mult mai frecventa la baieti. Este recomandat suplimentul de DHA din alge marine. Pentru copii cu ADHD se recomanda 400 de miligrame pe zi, dar numai cu sfatul medicului.
 

 
Sustinerea organismului cu multivitamine este o masura preventiva deseori recomandata, la care se adauga alte elemente nutritive specifice creierului: N-acetil-cisteina, Fosfatidilserina, acidul alfa-lipoic, Coenzima Q-10 si Ginkgo Biloba. Combinate - retet cu sfatul medicului, protejeaza creierul si sporesc functionarea creierului.
 
Medicii sustina ca alimentatia echilibrata, alaptarea copilului in primele sase luni d eviata si ulterior, in paralel cu diversificarea pana la cel putin un an, este cea mai buna metoda care combate si reduce riscul aparitiei ADHD. In plus o dieta echilibrata poate reduce substantial simptomatologia ADHD.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!