Cand eram mica tin minte ca uram venirea primaverii dintr-un singur punct de vedere: insemna aparitia pe masa a celebrului piure de spanac.
Nu ma intrebati ce anume este atat de rau in asta, pentru ca acum il iubesc de nu mai pot. Iar daca ai si ciuperci si mamaliga alaturi...dragoste totala. Dar copiii mei sunt exact la fel ca mine in copilarie - nici nu vor sa auda de spanac. Ce este de facut? Desigur, sa-l ascunzi prin alte alimente. Haideti sa vedem cum:
Piftelute cu spanac
Desigur, poti lua reteta ta de piftelute si sa inlocuiesti frunzele de marar / patrunjel cu frunze de spanac taiate marunt. Dar daca tot am ajuns aici as vrea sa va atrag atentia asupra unei retete mai speciale, care nu foloseste carnea ca ingredient principal, ci quinoa.
Aveti nevoie de: boabe de quinoa, ceapa rosie taiata marunt, branza feta si crema de branza, o mana de spanac baby spanac, un ou batut, ulei de masline
Cum se prepara: ceapa se caleste un pic in ulei folosind cuptorul. Boable de quinoa se fierb separat la foc mic intr-o cana de apa pana cand se absoarbe toata apa. Dupa care amestecati toate ingredientele de mai sus. Faceti bilute din ele, le acoperiti cu un strat fin de ulei de masline si le puneti la cuptor pana cand devin aurii. Reteta completa o gasiti aici.
Pizza cu pui si spanac
Este una dintre cele mai usoare retete si se prepara imediat. Pentru asta aveti insa nevoie de un blat de pizza deja facut. Ingredientele pot fi dupa gustul fiecaruia, eu insa va voi prezenta o combinatie de spac si pui.
Aveti nevoie de: blat pizza, o mana de frunze de spanac taiate fasii, ulei de masline, branza parmesan si branza mozarella, bucati de piept de pui taiate subtiri, usturoi si rosii taiate subtire.
Cum se prepara: dati drumul la cuptor sa se incalzeasca, ungeti tava de pizza cu ulei si puneti in ea aluatul. Il ungeti un pic cu ulei si adaugati o parte de parmesan. Intr-o tigaie faceti sote cu ulei de masline usturoiul si spanacul. Le scoateti cam dupa 4 minute si le puneti intr-un vas. In aceeasi tigaie puneti bucatelele de carne cu unei si le lasati pe foc cam 8 minute. Adaugati cele 2 ingrediente pe pizza, puneti peste ele branza ramasa si lasati la cuptor cam un sfert de ora. Reteta exacta aici