Odată cu schimbările astea bruște de temperatură, cei mai mulți dintre părinți, printre care și eu, desigur, se așteaptă deja la ce e mai rău, mai ales dacă au copiii în colectivitate. Cu toții știm că infecțiile respiratorii sunt cele care ne dau cele mai mari bătăi de cap în timpul iernii, anotimp ce pare să dureze nelimitat la noi în ultimii ani, dar și primăvara.
Eu îmi amintesc și acum și cred că nu voi uita niciodată coșmarul prin care am trecut în primul an de grădiniță. Nu aveam nici măcar o lună fără febră ridicată, tuse, muci și alte simptome care mă speriau. Căutam cu disperare informații, aș fi făcut orice să nu mai fie nevoie să trecem, copila și noi, prin toate astea.
Într-un amplu interviu, doamna doctor Doina Pleșca, care este un specialist cu supraspecializarea în domeniul penumologiei pediatrice, director al departamentului de pediatrie de la Facultate de Medicină ”Carol Davila”, managerul spitalului de copii ”Victor Gomoiu”, dezbate pe larg problema infecțiilor respiratorii și cea a sistemului imunitar imatur al copiilor mici, preșcolari.
Cât de periculoase sunt infecțiile respiratorii pentru copiii mici
Dr. Doina Pleșca arată că infecțiile respiratorii superioare au, de regulă, o evoluție relativ blândă, autolimitată și, implicit, ușor de tratat. Mai grav este atunci când infecția coboară la nivelul plămânilor și apar boli precum pneumonia acută comunitară, bronșiolita acută, bronșita, etc.
(...)
Citeşte mai mult pe fricidemamici.ro
Sursa foto: Free pik