Dr. Mihai Craiu, unul dintre cei mai cunoscuți pediatri din România, a postat pe Spitalul Virtual pentru Copii un mesaj în care își prezintă indignarea profundă cu privire la rata de vaccinare atât de scăzută împotriva rujeolei, după ce ieri tocmai s-a înregistrat primul deces de la declararea epidemiei. Este vorba despre un copilaș de doar 7 luni, care a luat boala de la fratele lui de 3 ani, nevaccinat.
Ce facem oameni buni? Așteptăm să mai moară un autobuz plin de copii? Sau așteptăm un număr și mai mare, cât într-un stadion, precum în Republica Democratică Congo?? Căci RD Congo, în 2020, din cauza pandemiei a întrerupt vaccinarea ROR. Alături de alte 23 țări din lume. Dificultăți de aprovizionare... Apoi epidemie, apoi mii de morți., a scris medicul.
Pentru a fi mult mai convingător, medicul a povestit experiența sa de părinte. A ales să-și vaccineze ROR copilul, deși acesta avea dermatită atopică și primele episoade de astm. Astăzi, fiul medicului este un adult sănătos, arhitect și profesor la una dintre cele mai cunoscute universități din lume.
”Dacă cei 34 de ani de studii post-universitare intense și de practică la patul bolnavului nu sunt un argument să credeți sfatul dr Craiu, vă rog din suflet să aplecați urechea la rugămintea părintelui Mihai Craiu. Eu, alături de soția mea (tot medic), am decis să vaccinăm ROR pe fiul nostru. Deși avea dermatită atopică și primele episoade de astm. Acum Călin este un adult sănătos, arhitect și cadru didactic la una dintre cele mai prestigioase universitați din lume.
Deci, am putea încerca, până nu e prea târziu...”
Este extrem de important să înțelegem că doar vaccinare ar putea opri decesul nu doar al copiilor noștri, ci și pe al celor din jur, încă neajunși la vârsta potrivită pentru vaccinare.
Faptul că era sub vârsta de vaccinare, bebeluşul care, din păcate, a decedat, nu este o scuză. De ce? Pentru că vorbim despre acoperirea vaccinală. Asta înseamnă cât la sută din populaţie este imunizată împotriva respectivei boli. Dacă 90 – 95% din populaţie ar fi fost imunizată, acest copil nu avea de unde să ia boala. Deci, e vorba de acoperirea întregului grup populaţional în care se află, astfel încât el, până când a ajunge la vârsta vaccinală, nu poate lua boala, pentru că există un număr foarte mic de oameni sau copii în cazul acesta nevaccinaţi, nu au de unde lua, a explicat dr. Simin Aysel Florescu, la MedikaTV.