Sari la conținut

Eczema ușoară apărută în jurul vârstei de 7 ani va dispărea până la împlinirea vârstei de 12 ani, conform unui nou studiu

Pielea copiilor este incredibil de sensibilă. Din momentul nașterii, pielea lor este expusă pentru prima dată factorilor de mediu. Nu este neobișnuit ca nou-născuții să aibă pielea uscată, să se confrunte cu acneea bebelușului sau să aibă alte erupții cutanate care pot provoca disconfort. Pe măsură ce copilul crește, pielea lui devine mai rezistentă și nu mai este atât de sensibilă.

Cu toate acestea, există situații în care copiii pot continua să sufere de afecțiuni ale pielii, pe măsură ce cresc. Acestea pot varia de la erupții cutanate ușoare până la reacții mai severe care pot provoca mâncărimi și un disconfort destul de mare.

Eczema este una dintre acele afecțiuni ale pielii care pot fi întâlnite la mulți copii. Potrivit Cincinnati Children’s, copiii cu această afecțiune a pielii sunt cel mai probabil să dezvolte pete roșii, uscate și mâncărime pe piele, care sunt rezultatul direct al inflamației.

►  Citește și: Dermatita atopică: mai mult decât o ”simplă afecțiune a pielii”

Aceasta se găsește adesea pe partea interioară a coatelor și genunchilor. Deși cauzele exacte ale eczemei sunt vagi, majoritatea părinților vor să știe dacă micuții lor se vor confrunta cu eczemă toată viața sau dacă aceasta se va ameliora, pe măsură ce copilul crește.

►  Citește și: 8 întrebări și răspunsuri despre dermatita atopică

Potrivit Medical Xpress, a fost făcut un studiu care a constatat că eczemele ușoare din clasa întâi se vor rezolva de la sine până în clasa a șasea, iar aceasta ar putea fi o veste bună pentru părinții de pretutindeni.

Studiul, publicat în Journal of Dermatology, a analizat capacitatea de a prezice eczema la copiii care aveau 11 ani, analizând cazurile lor când aveau 6 ani. Ceea ce au descoperit cercetătorii a fost că dintre cei 87 de copii pe care i-au studiat și care aveau eczeme ușoare, mai mult de jumătate erau în „remisie” până la clasa a șasea. Ei au descoperit că, dacă un copil avea simptome severe ale bolii de piele, era mai probabil să o aibă în continuare în clasa a șasea.

►  Citește și: Studiu: Copiii cu eczemă declanșată de alimente sunt predispuși la o viață plină de alergii
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!