Cu 'perle' de la examenele nationale ne-am obisnuit - au fost si cand am facut noi scoala. Sunt si acum. V-am mai prezentat cateva in trecut. Ce sare acum in ochi insa la aceste perle este faptul ca examenele sunt luate in deradere pe fata. Noi eram stresati si timizi. Raspunsurile de acum arata insa multa impertinenta si o totala incredere ca astfel de examene nu le decid in vreun fel viitorul:
Despre basm
“O trăsătura a basmului popular e că umple capul țăranului cu prostii când e obosit după muncă. Mulți au luat, în viața reală, o megațeapă, când au încercat să stea de vorbă cu animalele.”
“S-a supărat împăratul, nevoie mare” înseamnă că personajul avea probleme cu stomacul și trebuia să mănânce multe fructe. În plus era foarte pofticios și n-avea de unde să cumpere mere.”
“Regele habar n-avea că merele de aur te strică la stomac și insista aiurea pe lângă pom.”
‘”DNA-ul o să-i prindă și pe hoții de mere. ha ha ha”
“Una dintre ideile princiopale ale texului dat, cum ziceți dumneavoastră, este că vor să ne facă pe noi să credem că lupul fura de la prinț. de parcă un animal ar putea să fure. sa fim serioși.”
“Inima nu pleacă niciodată nicăieri, așa că nu avea cum să-i vină la loc… asta înseamnă că autorul a scris niște prostii – întrebați orice doctor.”
Despre examen
“Cratima asta se dă mereu la examene și io nu am învățat despre ea că am sperat că anu ăsta nu se va mai da.”
“La fraza asta chiar nu mai ştiu.”
“Completirea indirectă este: care prost îmi va corecta lucrarea?”
“Vă zic ceva dar vrg dar nu mai ştiu.”
“P.S. dacă mi dați nota mare și intru la liceul ăla unde vrea tata mă lasă să plec la mare. îmi dați vă rog o notă mare?”