Sari la conținut

Fasole păstăi cu usturoi, roșii… și vreo două amintiri

Cum apar păstăile proaspete pe piață, acelea subțiri și fragede care se rup cu ușurință în mână, nu acelea deja trecute care mai întâi se îndoaie și abia apoi se rup, eu deja salivez. Îmi plac atât de mult în sezon, cât sunt pline de vitamine, că nu ratez ocazia să fac o cură de fasole verde. Așa cum nu ratez nici cura de cireșe, de căpșune, de pepene, de roșii.

O să fac o paranteză aici, în fiecare vară bunica îmi amintește că atunci când eram copil, toată vara nu voiam să mănânc nimic altceva decât roșii cu brânză și pepene, tot cu brânză. Cu greu îmi mai strecura ceva în meniu, dar tot însoțit de roșii cu brânză. Și știți ceva? Nu făcea o tragedie din asta. Asta voiam, asta mâncam. Era vorba de o lună, două pe an, erau roșii și pepene din grădină, brânză de vacă și de capră făcute în casă. Acum însă, dacă un copil refuză alimentele pe care i le dăm și vrea să mânânce doar ce vrea el, facem o tragedie. Da’ de ce? Dar trebuie să mănânci și asta, că așa e mai bine… șamd. Adică nu știu voi, dar mă știu pe mine. Tocmai mi-am dat seama de asta, din nou, gândindu-mă în timp ce scriam cum aș reacționa eu dacă Sophie ar vrea o vară întreagă doar roșii, pepene și brânză. Hmmm… Nu prea bine, cred. Închei paranteza, am ținut să spun asta, mai mult pentru mine, așa.

Așadar, să mă întorc la fasolea păstăi, pe care am făcut-o numaidecât, pentru că este o rețetă simplă. Pozele nu-s prea bune din păcate, am făcut-o seara, lumina e proastă și îmi pare rău că nu se văd așa frumos culorile cum se vedeau în farfurie. Și din păcate nici mirosul nu-l puteți simți, ați fi salivat garantat.

Așadar, am folosit:
1 kilogram de fasole păstăi proaspătă și crudă, galbenă și verde.
4-5 roșii mari coapte bine
2 cepe
1 căpățână și jumătate de usturoi proaspăt (uscat trebuie o idee mai puțin) sau în funcție de gust.
1 legătură de mărar
puțin cimbru
2-3 linguri de unt, ulei de măsline sau ambele
sare după gust (fasolea păstăi se poate da și bebelușilor de la 7 luni, cu roșii de pe 9-10, așa că sarea e opțională)

Cum am făcut:
Am spălat bine, bine fasolea. Am tăiat codițele apoi și am rupt-o în două ca să nu o mai rup în farfurie când i-o dau Sophiei.
Am tocat ceapa și am pus-o 2 minute într-o cratiță în care pusesem untul împreună cu 2-3 linguri de apă. Apoi am adăugat și fasolea, am amestecat și am mai pus 2-3 linguri de apă.

(...)

Citește mai mult pe fricidemamici.ro!
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!