Sari la conținut

Fructe și legume la școală. Ce alimente vor mai primi elevii în anul școlar 2018-2019

Programul european prin care elevii sunt încurajați să consume fructe și lapte în școli este reluat odată cu începerea anului școlar în statele membre participante. României i-au fost alocate în acest an 17,61 de milioane de euro pentru acest program, din care peste 10 milioane de euro reprezintă fonduri pentru distribuirea lactatelor, a treia cea mai mare sumă la nivelul blocului comunitar, scrie portalinvatamant.ro

Comisia Europeană a aprobat în martie alocarea a 17,61 de milioane de euro pentru programul amintit.
  
Pe lângă fructe, legume și lactate, elevii români vor primi, începând cu anul viitor, și câte un borcan de miere polifloră pe lună, program ce va fi însă finanțat în întregime de către statul român. 
  
Mărul, cel mai distribuit în România
  
În ceea ce privește bugetul total alocat de Uniunea Europeană pentru schemele de încurajare a consumului Bugetul total al UE pentru schemele de încurajare a consumului de fructe și legume și de distribuție a laptelor este de 250 milioane de euro pe an.
  
Potrivit Comisiei, în anul școlar 2016-2017, peste 30 milioane de elevi, în principal copii cu vârstă între 6 și 10 ani, au participat la cele două programe și au primit, în total, 74.000 tone de fructe și legume și peste 285.000 tone de produse lactate. În afară de distribuirea acestor produse, programul UE pentru școli promovează obiceiuri alimentare sănătoase în rândul copiilor și include activități didactice specifice despre importantă unei bune alimentații și despre producerea alimentelor.

Cel mai distribuit fruct în școlile UE în perioada 2016-2017 a fost mărul, urmat de pere, prune, piersici, nectarine, portocale, căpșuni și banană.

Sursa foto: Pexels

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!