Ii poti oferi copilului tau o gustare sanatoasa pe placul lui: floricele de porumb transformate in gogosi. Prepararea lor este amuzanta si usoara.
Ingrediente:
Porumb de floricele
Ulei, sare
Cascaval
O lingura de mustar
Pregateste floricelele de porumb. Pune grauntele intr-un vas de tuci, impreuna cu o lingura de ulei. Acopera si lasa-le sa infloreasca. Amesteca din cand in cand si cand sunt gata lasa-le sa se racoreasca intr-un castron.
Pune la topit intr-un vas antiaderent o bucata de cascaval, iar cand acesta este topit adauga o lingura de mustar si daca este foarte gros o lingura de lapte. Lasa pasta sa se racoreasca bine, amestecand din cand in cand.
Pune floricelele de porumb in aceasta pasta de cascaval. Proportia o stabilesti din ochi.
Cu mainile unse cu ulei ia cu mana din amestec si formeaza gogosi. Aseaza-le pe o foaie de copt unsa cu putin ulei si lasa-le sa se recoreasca. Le poti pastra la temperatura camerei vreme de doua-trei zile. Ai o gustare simpatica si foarte gustoasa.
Poti adauga piper, cimbru sau pudra de usturoi, dupa gustul tau.