Știm, nu este deloc ușor să rezistăm tentației de a-i da micuțului pofticios câte ceva de ronțăit între mese, cu atâtea tentații cărora li se face reclamă la TV și care sunt frumos expuse în magazinele din care facem cumpărături, numai că dacă vrem, se poate. Cum așa? Noi ne-am așa că ne-am gândit să venim în ajutorul vostru cu o cale de mijloc: gustări sănătoase și delicioase. Propunerea noastră pentru astăzi constă în chipsuri cu mere, preparate la cuptor.
Merele nu sunt doar ușor de găsit, mai ales în această perioadă a anului, ci sunt și foarte sănătoase: sunt bogate în pectine, o categorie de fibre care ajută la diminuarea nivelului de colesterol rău, oferă senzația de sațietate timp de mai multe ore, curăţa şi detoxifică organismul, reduc riscul de apariţie a bolilor respiratorii, contribuie la consolidarea inimii, potolesc setea, lubrifiază plămânii, scad mucoasa, cresc fluidele corporale și nu numai.
Așa că, de ce să nu profităm de aceste fructe atât de sănătoase și atât de la îndemâna noastră și să nu facem un desert rapid, delicios și (aproape) sănătos, numai bun pentru prichindeii noștri? De ce „aproape”? Pentru că, în funcție de dorința noastră, putem adăuga sau nu zahăr.
Iată de ce avem nevoie și cum trebuie procedat:
- se iau două-trei mere
- se scot cotoarele cu un aparat de scos cotoare
- se feliază în felii subțiri (de preferat toate feliile să aibă aceleași dimensiuni, pentru a fi gata toate odată)
- se întind pe o hârtie de copt, în tavă
- după care le pudrăm cu scorțișoară și, după gust, cu zahăr (putem adăuga zahăr din stevia*).
- le băgăm în cuptor pentru circa 10 minute la 200 de grade C,
- întoarcem feliile și le mai lăsăm 10 minute la 180 de grade C, până marginile capătă culoarea maroniu deschis.
Poftă bună, prichindei și mămici!