Sari la conținut

Imunizarea de toamnă. Fructe și legume recomandate prichindeilor

Încheierea sezonului cald aduce cu sine începerea unui nou an școlar, dar şi debutul unui sezonul de gripă, pe care cei mici îl resimt din plin. Una dintre soluţiile la îndemâna oricărui părinte pentru prevenirea bolilor de sezon o reprezintă creşterea imunităţii.

Cel mai bun tratament este... prevenția. Începutul lui septembrie aduce părinților emoțiile unui nou an școlar dar și temerile legate de afecțiunile de sezon pe care colectivitatea le poate cauza prichindeilor. Răceli, gripe, probleme digestive... În plus, schimbarea vremii şi instalarea temperaturilor scăzute pot afecta organismul şi îl pot predispune unor afecţiuni mai mult sau mai puţin serioase. Însă poţi alege dintr-o varietate de alimente pentru imunitate scăzută, care îl vor ajuta pe copilul tău să treacă prin schimbarea de anotimp cu zâmbetul pe buze.

Fructele şi legumele au la bază nenumărate vitamine, minerale, fibre, enzime şi antioxidanţi, oferind un conţinut nutriţional inegalabil. Multe dintre vitamine, incluzând vitamina C, au efect antioxidant şi protejează celulele - inclusiv pe cele ale sistemului imunitar - de degradările provocate de toxine.

►Citește și Vitaminele în alimentația copiilor mici

Iată care sunt cele mai bune legume pentru dieta de toamnă a copilului tău:

Dovlecei: bogaţi în caroten şi carotenoizi - lupta împotriva bolilor de inimă;
Cartofi dulci: fibre şi potasiu - scad tensiunea arterială;
Sfeclă: acid folic, fibre, vitamina C şi fier - previne cancerul de colon;
Ciuperci: seleniu şi antioxidanţi - protejează împotriva agenţilor poluanţi din mediu;
Ceapă: vitamina C şi fibre - scade riscul de cancer ovarian;
Nap şi sfeclă: antioxidanţi şi vitamina K - sprijină funcţia de coagulare a sângelui;

Iată care sunt cele mai bune fructe pentru dieta de toamnă a copilului tău:

Pere: fibre, vitamina A, B1, B2, C, E, acid folic, antioxidanţi - previn cancerul, au efect diuretic şi laxativ, scad nivelul de colesterol din sânge şi previn hipertensiunea;
Mere: flavonoizi, polifenol, antioxidanţi, acid malic - previn afecţiunile digestive, scad nivelul colesterolului şi reduc bolile de piele;
Struguri: flavonoide, vitamnina A, B, C, calciu, fosfor - previn constipaţia, guta, reumatismul, bolile de piele şi afecţiunile ficatului;
Gutui: vitamina A, fibre şi fier - reduc riscul de cancer, efect tonic, antiseptic, analeptic, astringent şi diuretic;
Clementine: vitamina C, fibre, aid folic, potasiu - ajută la scăderea în greutate, îmbunătăţirea vederii, reducerea stresului;
Nuci: acizi omega 3 - reduc riscul de boli cardiovasculare;
Măceşe: vitamina C, E, A, D, antioxidanţi, - reduc simptomele osteoartritei, artritei reumatoide, bolii Crohn;
Castane: vitamina D, riboflavin, calciu, fosfor, fier - sursa de energie, reduc febră, calmează durerile reumatice.

Sursa: health.com

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!