Ne place sau nu, mai avem puțin puțin de tot până începe școala. Nu mă întrebați unde s-a dus, că nu știu. Undeva între cititul pe plajă și jocurile din piscină, între serile lungi la terasă sau în parc și programul de voie. E timpul să ne trezim din visare și să ne organizăm. Cei mai mulți părinți au făcut deja cumpărăturile de rechizite și haine, au semnat sau resemnat contractul cu afterschool-ul sau au mobilizat bunicii. Cu toții ne ocupăm de latura fizică și materială a începutului de școală. Aproape nimic despre pregătirea emoțională a școlarului. Este ea importantă ? Ce trebuie să avem în vedere când copilul începe școala, indiferent de clasa în care trece și cum ne pregătim noi ca părinți?
Am aflat răspunsurile la întrebările care îi frământă pe cei mai mulți dintre noi de la Lavinia Sîrboiu, emotional coach și trainer NLP , psiholog în formare.
Ca să putem să ne pregătim copiii pentru școală, mai întâi trebuie să fim noi pregătiți
Pentru asta este nevoie să observăm care sunt temerile noastre, ce așteptări avem , ce emoții răscolește în noi începutul noului an școlar. Părinților le este teamă, în general, de acea luptă cu copilul de a-și face temele, de lipsă de ascultare a acestuia, de lipsa de interes față de școală și teme, de povara de a trage de copil să-și termine temele, să mai și citească și să mai poată face și alte activități pe lângă toate astea.
► Citeşte şi Cum se face acomodarea la gradinita - parerea educatorilor
Ăsta este greul nostru, nu al copilului. Cel mai bun lucru pe care îl putem face pentru copiii noștri este să fim bine cu noi. Ca să ne fie mai ușor nouă, avem nevoie să nu ne mai luăm așa în serios, să renunțăm la control. Avem nevoie să vedem unde se termină nevoile noastre și de unde încep cele ale copilului. Și, mai ales, ce se ascunde în spatele așteptărilor noastre față de copil.
(...)
Citeşte mai mult pe pisicapesarma.ro
Sursa foto: free pik