Sari la conținut

Influenţa violenţei de pe ecrane asupra copiilor

Atunci când deschidem ecranele suntem inundaţi de violenţă – de la ştiri până la filme şi jocuri video, rareori ne uităm la ceva care să nu o cuprindă. Este valabil pentru adulţi, dar este la fel de valabil şi pentru copii.

Poate că ei nu se uită la ştiri, însă de filme şi jocuri video au parte din plin. Înţeleg ei că această violenţă nu există în viaţa de zi cu zi? Are vreo influenţă asupra lor faptul că intră zilnic în contact cu violenţă? Până la ce vârstă ar trebui să-i păzim de violenţă?

Dimitri Christakis, director al Center for Child Health, Behavior and Development din Seattle considera că violenţa este traumatică pentru copii, indiferent de vârstă. Ea se poate manifesta prin coşmaruri, dificultăţi de somn şi creşterea generală a anxietăţii. 

Ce ar trebui să facă părinţii pentru a contrabalansa violenta de pe ecrane

Să monitorizeze la ce anume se uită copiii, ca să reducă pe cât posibil lucrurile violente

Să le explice copiilor că majoritatea oamenilor sunt buni şi să pună accent pe faptele bune pe care le văd în jur

Ar trebui să îngrădim cu totul accesul la orice urmă de violenţă?

Dimitri Christakis crede că o astfel de măsură nu este potrivită. Pentru că privitul violenţei are rolul său social şi emoţional

Oricum, problema nu trebuie să ne lase indiferenţi, întrucât există o legătură între o media violenta şi creşterea actelor de violenţă în viaţa reală. Chiar dacă ea nu este una directă, ci doar creează un mediu propice.

Tu ce anume interzici copilului tău să privească?

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!