Când avem musafiri, mai ales cei care nu prea ştiu obiceiurile casei, toţi ridică uimiţi din sprâncene când văd cu ce libertate se mănâncă îngheţată la noi în casă. Îngheţata la micul dejun, la prânz şi la cină. Îngheţată şi la gustări. Două îngheţate una după alta. Îngheţată e la liber.
Şi e firesc să fie aşa, pentru că pun în ele tot ce e mai bun + ingrediente pe care altfel nu le-ar mânca niciodată copilul. Ca de exemplu, ghimbir crud.
Ingrediente
4 piersici bine coapte
2 banane potrivite
aprox. jumătate de cm de ghimbir dat pe razătoare
2 linguriţe de miere
opţional – 1 iaurt mic
Toate ingredientele se pasează şi se pun în formele de îngheţată.
Vă puteţi juca puţin cu cantitatea de ghimbir, eventual să o creşteţi treptat, să se obişnuiască cel mic la gust cu ea.
De asemenea, iaurtul e opţional şi depinde de cât de zemoase sunt piersicile şi de consistenta amesteculi. Eu am ales să pun puţin, mai ales că fetiţa mea nu îl mai mănâncă de la o vreme ca atare.
Citește mai mult pe amanicolae.ro!