Nu exista vara fara inghetata. Fie ca suntem mari sau mici. Ba chiar si mai mult de atat - nu exista zi fata inghetata. Si asta nu are cum sa nu se vada, atat ca ingrasare, cat si ca stil de mancare sanatos.
Din fericire, exista inghetata care se poate face in casa. Numai din ingrediente sanatoase, cu multe fructe si iaurt. Sa va dam cateva variante.
1. Capsuni cu banane
Folosesti: o cana de capsuni pasata astfel incat sa fie o pasta, trei linguri de iaurt simplu, o lingura si jumatate de miere, o banana.
Amesteci 2/3 din cana de capsuni cu mierea si iaurtul pana cand se omogeizeaza. Torni totul in forma de inghetata. Tai banana in felii rotunde si le adaugi de o parte si de alta a batului. Torni restul de pasta de capsuni. Gata, dai la congelator. Dupa 20 de minute se poate scoate din forma si poate fi mancata. De aici
2. Piersici si crema de iaurt
Folosesti: Doua piersici taiate bucatele, un pahar de iaurt grecesc, un pahar de lapte, zahar vanilat
Faci un sirop cu zahar vanilat si apa, incalzind amestecul pe aragaz pana cand zaharul se topeste. Piersicile curatate de coaja si taiate bucatele se incalzesc un pic pentru a deveni mai cremoase si se sfarma cu o lingura de lemn. Se toarna sirop si se amesteca. Partea alba cremoasa se face amestecand iaurtul grecesc cu lapte si restul de sirop.
Poti acum sa incepi sa le pui in forme. Incepi cu primul strat, adaugi batul, lasi la congelator 20 de minute. Adaugi al doilea strat si lasi la congelator 20 de minute. Si tot asa, pana cand termini. De aici
3. Pepene rosu cu ciocolata
Folosesti: 5 cani de pepene care au fost curatate de samburi, o jumatate de cana de zahar, bucatele de ciocolata, serbet de lime pentru partea verde, la alegere.
Amesteci cu un blander pepenele cu zaharul pana devine omogen. Dai la congelator pana cand se intareste, insa nu de tot. Scoti si mai amesteci o data, adaugand si bucatelele de ciocolata. Pui pahare de unica folosinta, le acoperi cu o folie de plastic, adaugi batul. Lasi la congelator sa se intareasca si adaugi serbetul de lamaie verde. Lasi la congelator pana este tare. Gata, pofta buna! De aici.
4. Struguri cu nectarine
Folosesti: struguri albi sau negri, suc de struguri albi, nectarine.
Tai nectarinele bucatele, faci suc de struguri albi, tai boabele de struguri negri in doua si le cureti de samburi. Pui necatrinele si jumatatile de struguri in forma de inghetata, torni deasupra sucul de struguri. Dai la congelator. Nu se poate mai sanatos si mai simplu de atat! De aici.