Este buna ciocolata pentru copii?
Da, in cantitati rezonabile desigur! Desi, nu toate ciocolatele au aceeasi compozitie, ele contin in general zahar si elemente minerale. Un bun cocteil nutritional care intervine in cresterea copilului dumneavoastra.
De ce copiii se dau in vant dupa ciocolata?
Copiii considera ciocolata ca pe un aliment placut, o mancare aleasa. Mai intai deoarece el descopera multe arome si savori si ca zaharul asociat materiilor grase pe care le contine contribuie la crearea unui regal pentru toate gusturile. Simplul fapt de a manca un aliment apreciat diminueaza in general stresul. Putem evoca deasemenea proprietatile tonifiante si contra stresului ale anumitor substante continute in ciocolata, precum cafeina, teobromina, serotonina…
Numeroase studii au fost facute despre efectele acestor substante asupra organismului si rezultatele par a confirma aceasta ipoteza.
Pe scurt, ciocolata aduce asadar, in plus fata de placerea asociata degustarii sale, o consolare morala care explica dorintele stringente de ciocolata resimtite atat din partea celor mici, cat si a celor mari.
Cand si in ce cantitate pot copiii sa manance ciocolata?
Este indicat sa nu depasiti 50 grame pe zi, toate produsele cu ciocolata la un loc. Ciocolata este foarte energetica si contine, pentru ciocolata cu lapte si cea alba mai ales, zaharuri si materii grase, necesare in fiecare zi, dar de care nu trebuie abuzat.
Ciocolata poate fi consumata la micul dejun (in pudra de ciocolata amestecata cu lapte, de exemplu) si la gustare (bare de ciocolata sau tablete de rontait cu paine). Ea furnizeaza astfel energie pentru a incepe bine ziua si a da un mic impuls dupa-amiaza.
Exista o ciocolata mai buna decat celelalte?
Nu. Unele contin mai mult cacao, altele mai mult lapte. In toate cazurile, continutul lor de zahar, cacao si materii grase este strict reglementat.
Copiii prefera in general ciocolata cu lapte si ciocolata alba, mai mult decat ciocolata neagra, mai amara, cu un gust mai aspru.
Articole relationate
Diferența între răceală și gripă: Cum faci diferența între ele
Când vine sezonul rece, părinții se confruntă frecvent cu dilema: este vorba de o simplă răceală sau de gripă? Deși simptomele pot fi similare, diferențele sunt...
Primul sezon rece al bebelușului: Ghid de îngrijire
Iarna aduce o mulțime de provocări pentru proaspeții părinți, mai ales dacă este primul sezon rece al bebelușului. De la temperaturile scăzute la aerul uscat din...
Amenoreea: Când lipsa menstruației poate fi un semn al sarcinii sau al altor probleme
Lipsa menstruației, cunoscută și sub denumirea de amenoree, este un simptom care poate avea multiple cauze. Deși primul gând al multor femei atunci când menstruația...
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu