Sari la conținut

ati folosit steriletul?sunt efecte adverse?

ati folosit steriletul?sunt efecte adverse?

Răspunsuri
nu am folosit inca aceasta metoda anticonceptionala dar mi se pare extrem de simplu de purtat si extrem de eficienta,am citit mai multe informatii despre el si nu prea pare sa aibe reactii adverse pentru organism,dar sunt si cazuri mai rare cand se infecteaza si cauzeaza probleme,dar 2 ani practic nu mai stam cu grija
buna. eu am 2 cezariene. atat dupa prima operatie cat si acum dupa a doua mi-am pus sterilet. recomand cu caldura aceasta metoda, fiind foarte sigura, durata steriletului fiind de 5 ani ( cheltuiala amortizandu-se ), nu doare nici cand il pui nici dupa, nu exista riscul de ingrasare si nici acela ca uiti pastila. Este mult mai indicat decat in cazul anticonceptionalelor care au hormoni, prezervativului care se poate rupe, sau grijei sotului ( varianta pe care o consider foarte periculoasa din punctul meu de vedere ). In cazul steriletului nu exista dereglari hormonale.
Am folosit steriletul timp de sapte ani, inainte de a ramane gravida si nu am avut nici un fel de probleme. Cu pastilele era tot timpul o aventura (uitam mereu sa le iau), asa ca, in urma discutiei cu medicul ginecolog, am apelat la sterilet. A contat foarte multe faptul ca am avut un singur partener. Altfel as fi apelat la alte metode contraceptive (prezervativ).
Si pe mine ma intereseaza subiectul, am doi copii si nu-mi mai doresc altii iar alte metode contraceptive nu prea agreez. Sunt o uituca de felul meu deci pe pastile nu ma pot baza iar de prezervativ nu prea sunt incantata. Pot sa merg sa mi-l pun oricand sau trebuie sa astept sa termin cu alaptatul?
Steriletul ramane una dintre cele mai sigure metode.Din pacate poate parea usor costisitoare pt unele femeie.Efectele nu sunt foarte grave dar nu sunt nule.De ex daca o femeie doreste sa aiaba copii si nu respecta indicatiile medicului ca la maxim cinci ani sa il inlocuiasca....pot aparea probleme in a mai ramane insarcinata,Vb din experienta nefericita a cumnatei mele care din pacate acum se chinuie de peste 6 ani,sa faca un bebe.
ce bine ca a deschis cineva acest subiect,caci si pe mine ma interesa.si eu sunt foarte tentata sa imi pun,dar am niste retineri parca,am tot citit pe internet despre el..acolo scria ca trebuie verificat in fiecare luna,dupa menstruatie,sa nu se fi deplasat,daca este de dimensiuni prea mari sau prea mici,iarasi nu e bine ca se poate infecta,iar de dureri scria ca sunt in primele zile..acum citind ce scriu mamicile mai sus,m-am mai linistit,dar cred ca un medic ginecolog ne-ar putea vorbi mai bine despre aceasta metoda de contraceptie.
Fetelor si pe mine ma intereseaza subiectul, mie mi-a recomandat doamna doctor avand in vedere ca 2-3 ani dupa operatie e bine de facut pauza dar sincer va zic stau cu frica si inca nu am luat o decizie in sensul asta. Acum 3-4 luni dupa control o sa iau Cezarette si dupa tb sa hotarasc ce fac si eu.
Ufff.....nu, desi sunt destul de interesata de subiect am auzit ca rareori, după introducerea steriletului, pot apare:
- dureri colicative similare celor din timpul menstruaţiei, cu durată de câteva ore
- sângerări uşoare între menstruaţii, cu durată de până la 6 săptămâni după introducerea steriletului
Imediat după introducerea steriletului pot apare inflamaţii pelvine, în special la femeile cu relaţii sexuale multiple, instabile, sau la femeile care nu au născut încă. De aceea steriletul este în principiu indicat femeilor care au născut deja.
Menstruaţiile sunt în general mai abundente după introducerea steriletului. Uneori steriletul trebuie extras prematur datorită menstruaţiilor prea abundente sau durerilor la menstruaţie .
Steriletul este contraindicat femeilor care nu au avut niciodata copii si celor care au un fibrom sau antecedente de infectie a trompelor, din cauza riscului de infectie genitala (salpingita) pe care-l comporta. El nici nu evita, nici nu favorizeaza aparitia unei sarcini extrauterine.
Excelent mijloc contraceptiv, steriletul este eficace in proportie de aproape 100%. Totusi, actiunea sa contraceptiva poate fi diminuata prin luarea de antiinflamatoare.
Un sterilet nu impune nici o restrictie, in afara unei igiene genitale riguroase, un numar limitat de parteneri si o supraveghere medicala regulata pentru a controla pozitionarea sa si starea mucoasei uterine. El poate provoca dureri pelviene, hemoragii si infectii uterine sau tubare. Uneori steriletul antreneaza scurgeri menstruale mai de durata, din cauza unei iritatii a mucoasei.
ma intereseaza si pe mine acest subiect, cu toate ca am auzit pareri pro si contra. nu stiu ce metoda sa aleg pentru protejare.deocamdata las totul in grija sotului,am un baietel, daca va veni si al doilea copil cat mai repede nu ar fi o problema. dupa., cred ca o sa apelez si eu la aceasta metoda

Trimite răspunsul la întrebare
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!