Buna...a facut careva pasta de susan in casa? Sau stiti cum se face?
Răspunsuri
Buna...habar nu am dar ar fi ceva pentru ca eu iau Tahina de la Mega Image si e un borcan 35 lei, iar cand fac humus consum destul de mult. Eu mai pun si in salata de vinete si e dementiala...
Chiar o sa caut pe net sa vad, ar trebui sa fie vreo reteta ca doat e pasta de susan, deci din seminte.
Chiar o sa caut pe net sa vad, ar trebui sa fie vreo reteta ca doat e pasta de susan, deci din seminte.
buna , nu am facut asa ceva niciodata si nici nu stiu cum se face , acum am citit si cred ca am sa incerc , cred ca mai degraba va gati mama sau sotul , eu ma scot ca stau cu bebuca , daca folosesti produse de calitate sigur iese ceva gustos . spor la treaba si pofta mare !!!!!!!!
Pasta de susan. - Tahini, se foloseşte la prepararea sosului Tahini, Humu. lui, etc. .......
Tahini are origine arabă şi se prepară în ţările arabe a bazinului mării mediterane, nordul Africii, Grecia şi Turcia.
Are multiple denumiri în dependenţă de regiune: Tahini, Thina, Tahina, Tehina.
Ingrediente
4 căni seminţe de susan
50ml ulei de susan sau alt ulei vegetal
zeamă de la 1/2 lămâie
1-2 căţei de usturoi feliat
1/4 linguriţă sare
30ml apă
Tahini are origine arabă şi se prepară în ţările arabe a bazinului mării mediterane, nordul Africii, Grecia şi Turcia.
Are multiple denumiri în dependenţă de regiune: Tahini, Thina, Tahina, Tehina.
Ingrediente
4 căni seminţe de susan
50ml ulei de susan sau alt ulei vegetal
zeamă de la 1/2 lămâie
1-2 căţei de usturoi feliat
1/4 linguriţă sare
30ml apă
Gata...Am zi gasit.Ce-i e si cu google asta.Sunt 2 retete.
Pasta Tahini:
Încălziţi cuptorul până la 170°C. Răsturnaţi seminţele în tava şi coaceţi 6-8 minute amestecând sporadic sau până capătă nuanţă brună. Scoateţi şi lăsaţi să se răcească complet.
Plasaţi seminţele şi uleiul în blender şi procesaţi până se formează o masă omogenă. Puteţi adăuga ulei dacă doriţi ca pasta să fie mai moale. Puteţi păstra pasta de tahini astfel preparată până la 3 luni.
Pasta Tahini:
Încălziţi cuptorul până la 170°C. Răsturnaţi seminţele în tava şi coaceţi 6-8 minute amestecând sporadic sau până capătă nuanţă brună. Scoateţi şi lăsaţi să se răcească complet.
Plasaţi seminţele şi uleiul în blender şi procesaţi până se formează o masă omogenă. Puteţi adăuga ulei dacă doriţi ca pasta să fie mai moale. Puteţi păstra pasta de tahini astfel preparată până la 3 luni.
Sosul Tahini:
Amestecaţi 1/2 de cană de pastă de tahini obţinută cu zeama de lămâie, usturoiul feliat, apă şi sare. Mixaţi bine în blender. Puteţi adăuga mai multă apă pentru a subţia sosul.
Presuraţi cu verdeaţa preferată. Serviţi ca sos pentru muiat turte, lavaş, nachos sau morcov! Folosiţi ca dressing pentru diverse legume şi falafel, încercaţi-l cu sparanghel.
Amestecaţi 1/2 de cană de pastă de tahini obţinută cu zeama de lămâie, usturoiul feliat, apă şi sare. Mixaţi bine în blender. Puteţi adăuga mai multă apă pentru a subţia sosul.
Presuraţi cu verdeaţa preferată. Serviţi ca sos pentru muiat turte, lavaş, nachos sau morcov! Folosiţi ca dressing pentru diverse legume şi falafel, încercaţi-l cu sparanghel.
Iaca ca dintr'o data aveti habar mai sa fie ....da mai sunt 4zile pana la sf lunii trebuie sa trageti tare sa fiti pe primu loc
Nu am facut niciodata in casa pasta de susan, prin urmare nu stiu nici cum se face. Imi pare rau ca nu te pot ajuta dar ma bucur ca ai primit deja toate retetele disponibile pe google. Eu folosesc semintele de susan cand fac piept de pui pane, chiar nu am mai facut de multa vreme.
Nu inteleg la ce te-ai stresa sa o faci in casa cand se gaseste de cumparat dar ma rog, nu am facut niciodata si eu folosesc semintele de susan ca atare nu pasta. Cred ca in locul tau as incerca sa pun semintele de susan la blender, poate cu putin ulei de masline desi si ele sunt destul de uleioase, ai putea incerca sa ne zici ce si cum. Spor la treaba sa ai.
Nu inteleg la ce te-ai stresa sa o faci in casa cand se gaseste de cumparat dar ma rog, nu am facut niciodata si eu folosesc semintele de susan ca atare nu pasta. Cred ca in locul tau as incerca sa pun semintele de susan la blender, poate cu putin ulei de masline desi si ele sunt destul de uleioase, ai putea incerca sa ne zici ce si cum. Spor la treaba sa ai.
Eu sincer o sa incerc sa fac aceasta pasta de susam. Mi se pare foarte simpla si mult mai sanatoasa decat ce care se comercializeaza. in plus prefer sa fac in casa si sa stiu ce dau copilului meu...nu vreau sa il indop cu fel de fel de E-uri. Nautul care e foarte sanatos pentru copii se face cu sosul acesta de susan. De ce sa dau 35 de lei pe un borcanel, cadn pot lua de la plafar susanul cu 5 lei?....asta tine de comoditatea fiecaruia!
Eu spuneam la alt post ca nu le am cine stie ce cu bucataria, nu am facut niciodata pasta de susan si nici nu ma tenteaza sa cumpar sau sa fac. Sunt convinsa ca este buna, dar eu am niste gusturi ciudate la mancare pe care incerc sa nu le dau si fetelor mele, pe ele le-am pus sa incerce toate mancarurile si imi place ca vor sa testeze, eu insa am probleme la acest capitol.
Trimite răspunsul la întrebare