Sari la conținut

Cand faceti peste pentru copii il dati prajit...

Cand faceti peste pentru copii il dati prajit sau il prerapati in alt fel? La mine cel prajit este de departe pe primul loc. Preferatul lor este pastravul, urmat de somon. Poate imi puteti recomanda si alte retete, as vrea sa reducem din prajeli...

Răspunsuri
In nici un caz pestele nu se consuma prajit! Acesta contine grasimi bune care atunci cand sunt prajite devin foarte toxice si, deci, dintr-un aliment extraordinar il transformati intr-un fel de otrava. Orice fel de peste este bun ( in afara de pangasius si de pestii de dimensiuni mari care au avut timp sa acumuleze mult mercur). Se prepara la cuptor (nu folositi folie de aluminiu pentru ca e toxica; o puteti inlocui cu hartia de pergament sau,mai bine, nu folositi deloc), pe gratar sau fiert. Pastravul si somonul la cuptor cu legume cu putin unt si stropite cu lamaie sau cu mujdei sunt o nebunie!
Păstrăvul la cuptor este pentru mine este o reţetă perfectă de week-end, când nu vreau, sau nu am timp să stau mult în bucătărie, dar ne place totuşi să luăm masa în familie şi mai ales să mâncăm ceva bun. Aşa că eu găzduiesc mereu în congelator câţiva păstrăvi numai buni de dezgheţat şi făcut rapid sâmbăta sau duminica la prânz ;)2 păstrăvi (sau orice alt peşte)
zeama de la o lămâie+ câteva feliuţe,o ceapă,un ardei gras,câteva ciuperci (ale mele au fost congelate), 2 roşii,2 căţei de usturoi,50 ml ulei de măsline câteva ace de rozmarin,sare/piper,pătrunjel proaspă
Tăiem rondele ceapa şi ardeiul gras. Spălăm şi tăiem ciupercile bucăţi mai mari, dacă folosiţi ciuperci proaspete. Ale mele erau gata curăţate şi tăiate, aşa că le-am folosit ca atare.
Aşezăm legumele pe o folie de aluminiu suficient de mare încât să cuprindă la final peştele într-un pachet etanş.
Peştele spălat şi curăţat, îl ungem cu ulei de măsline, îl condimentăm cu sare şi piper la exterior şi la interior, şi îl aşezăm pe patul de legume. Adăugăm şi feliile de lămâie, acele de rozmarin şi câteva frunzuliţe de pătrunjel. Peste toate stropim cu puţin ulei de măsline şi zeamă de lămâie, împachetăm bine peştele, să nu răsufle pe nicăieri şi îl băgăm la cuptorul încins în prealabil la 180 de grade.
Este gata cam în 20-25 de minute. E bine să îl încercaţi înainte, pentru că depinde de tipul de peşte şi de mărimea lui. Desfaceţi folia şi îl înţepaţi cu furculiţa. Dacă peştele e moale şi pătruns bine, înseamnă că e gata şi e numai bun de servit, eventual cu un mujdei de usturoi alături ca să fie tacâmul complet :)
din pacate si la noi pestele prajit e cel preferat. fac rar peste. eu nu suport mirosul. nu pot sa il curat. nu m'a atras pestele si asta din copilarie se trage desi pestele stim cu totii are o carne foarte buna. nu imi place sa'l gatesc. asa preparat de altcineva mananc dar nu orice peste. si prefer cel fara oase.
Buna,
Noua ne place mult pestele si il preparam in tava, pe pat de legume ... Facem cel putin o data pe saptamana peste ... Preferatul nostru este pastravul ... daca nu gasim pastrav nu ne strambam nici daca este vorba de cod,crap, salau. Il mai servim si alaturi de orez.
Incearca pastrav cu legume la abur, este delicios si simplu de preparat. Ai nevoie de 2 pastravi mici proaspeti, de acvacultura (ajung cam pentru 3 portii), cartof, morcov, rosie, dovlecel, ardei gras (sau ce alte legume prefera piticul vostru), usturoi, marar (eu inca nu ii adaug sare in mancare), ulei de masline extravirgin.Se gateste totul la aburi timp de 20 minute.Ulterior se curata pestele de oase si piele (pastravul are inconvenientul ca are multe oase mici, dar gustul extrem de aromat compenseaza).Se poate servi piticului asezonat cu putina smantana.
Buna! Noi preferam somonul la gratar sau pastravul la cuptor, impanat cu usturoi. Ocazional, mai fac chiftelute de somon la cuptor(cartofi si un morcov mic puse la fiert, somonul pus 5-6 minute pe gratar, cat sa se poata faramita, marar tocat, faina , un ou batut, putin ulei, sare, pesmet - le amestec pe toate, mai putin pesmetul, pana se omogenizeaza bine; iau cate o lingura de compozitie si o modelez intre palme sub forma de bilute pe care le trec apoi prin pesmet; le asez pe folie de pargament, pe tava si le dau la cuptorul preincalzit pana devin aurii ). De asemenea, peste mai mancam si in paste : cu somon si brocoli, cu sos rosu si ton.
Iti recomand o reteta super usoara si rapida de somon fiert cu un sos de iaurt, lamaie si menta. Pui bucata de somon in apa fiarta si o lasi cam 10 minute. Intre timp, prepari sosul de iaurt: un iaurt mare, gras il amesteci cu doua linguri de zeama de lamaie, un praf de sare, unul de piper si cateva frunze de menta maruntite. Merg foarte bine si cu brocoli sau conopida, dar si cu cartofi natur. E foarte gustos si nici nu-ti ia mult timp sa-l prepari. In plus, eviti prajitul si ii dai copilului o masa sanatosa
Eu iti recomand 2 retete pe care eu le fac frecvent pentru copii:
a. Pastrav la cuptor. Punem un file de peste pe foaie de hartie de copt si stropim pestele cu ½ lingurita suc de lamiae si o lingurita ulei de masline. Impachetam bine pestele in hartia de copt avand grija sa strangem cat mai bine marginile hartiei. Coacem pastravul in cuptorul preincalzit in prealabil la 200 grade C – pentru 15 – 20 minute. Scoatem pestele din cuptor, desfacem hartia de copt si-l putem servi alaturi de un piure de cartofi sau de legume.
b. Somon la cuptor. Facem un amestec dintr-o lingurita de mustar dulce, ½ lingurita ulei de masline si ½ lingurita zeama de lamiae. Dam file-ul de Somon prin acest amestec dupa care il bagam la cuptor (incalzit in prealabil) la 180 grade C, intr-un vas termoizolant, pentru 10 – 15 min.
Pofta Buna!
noi facem pastrav cu multa lamaie pe pat de patrunjel peste care punem un sos de lamaie cu unt si patrunjel.
Noua nu ne place pestele la cuptor, de niciun fel :)). Stim ca nu este sanatos sa il prajim, asa ca am ales o varianta de mijloc: gratarul. Fetita mea mananca peste de la 1 an (are 4 acum) cel putin de 3 ori pe saptamana. Cu multe mirodenii si putina sare, e perfect pe gratar, nu mai zic si rapid. Luam cel mai des somon, pastrav, dorada, macrou, in general de acvacultura.
La noi, in casa, se mananca foarte bine pestele (de preferat cel fara oase sau cu oase mari si mai putine) gatit la cuptor, fie ca este gatit simplu sau impreuna cu legume (morcovi, ceapa si foarte putin usturoi). Alte doua variante care il atrag pe baietelul meu, ar mai fi, pestele la gratar sau pestele (in special macroul) facut pe grill cu foarte putin ulei de masline. Noi ne-am fcaut un obicei si mancam minim odata pe saptamana peste.
buna,
si noi mancam peste, cu toate ca nu este ok, il preferam pe cel prajit cu mujdei si cu mamaliguta, asta cam o data pe luna.in rest mai facm pe gratar sau la cuptor cu putin unt si legume. baiatului nu ii place deloc somonul, prefera crab si pastrav..sau scumbie in folie
eu sunt adepta gratarului cand vine vorba de peste.somonul cel putin, iese minunat pe gratar.e si mult mai sanatos pt pici preparat asa.daca nu ai posibilitatea sa gatesti pestele pe gratar , poti folosi grill-ul .sau , poti prepara pestele si la gratar cu legume
Trimite răspunsul la întrebare
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!