Care credeti ca este cel mai bun iaurt pentru copii pe care il gasim la magazin? Oare ar fi mai sanatos daca am pune lapte la prins acasa?
Răspunsuri
cel mai bun iaurt exact il faci tu in casa. din comert pt copii doar danonino alea mici mai folosesc dar mai rar. mie imi fac parintii si nu stiu exact reteta dar din cate am vazut pun laptele fiert la prins. iar ca si "cuib" folosesc o lingura de smantana sau o bucatica de branza parca asa vedeam. ei mai fac si din lapte nefiert ala se cheama "chisleac"din cate stiu dar nu stiu daca e bun pt copii asa mici avand in vedere ca foloseste laptele crud
In magazine se gaseste o gama variata de iaurturi, dar eu va recomand iaurtul preparat in casa. Iata reteta: cumparati lapte proaspat crud de la dozatoarele de lapte( de ex. din magazinele Naturalia sau Auchan), fierbeti-l, apoi adugati-i cateva linguri de iaurt cu bifidus din magazin( de ex. iaurtul Olympia cu bifidus) sau direct culturi vii de bacterii Bifidus si Acidophilus( se gasesc la unele magazine naturiste), acoperiti-l si puneti-l intr-un loc caldut pentru vreo 7-8 ore dupa care il puteti introduce in frigider.
Daca alegeti varianta iaurturilor din comert, va recomand sa alegeti marcile romanesti( de ex. Napolact sau Covalact). Iaurturile sa fie integrale( nu degresate sau semidegresate) si sa nu contina adaos de proteine din lapte sau lapte praf. Iaurturile din comert au, totusi, un dezavantaj: sunt supuse procesului cerut obligatoriu de legislatie de pasteurizare ( aducerea pentru cateva secunde la temperaturi foarte inalte in scopul distrugerii microorganismelor), fapt care face ca si bacteriile benefice din iaurt sa fie distruse. De aceea va recomand varianta prepararii iaurtului in casa
Daca alegeti varianta iaurturilor din comert, va recomand sa alegeti marcile romanesti( de ex. Napolact sau Covalact). Iaurturile sa fie integrale( nu degresate sau semidegresate) si sa nu contina adaos de proteine din lapte sau lapte praf. Iaurturile din comert au, totusi, un dezavantaj: sunt supuse procesului cerut obligatoriu de legislatie de pasteurizare ( aducerea pentru cateva secunde la temperaturi foarte inalte in scopul distrugerii microorganismelor), fapt care face ca si bacteriile benefice din iaurt sa fie distruse. De aceea va recomand varianta prepararii iaurtului in casa
Buna , eu le cumpar copiilor mei napolact , covalact . nu am avut nici o problema pana acum. au gust bun , am incredere in reteta si in firma . cupmar aceste marci la recomandarea medicului , imi place la napolact combinatia oaie , bivolita si capra . mie mai imi plac si iaurturile campina .
Si mie tot napolact / covalact mi s-a recomandat de catre pediatru. S-au invatat foarte tare cu ele si acum, daca incerc sa dau altfel de iaurt il refuza. Este bine ca toti pediatrii sunt de acord cu aceste doua firme :)
buna , eu cumpar mai multe fireme , naploact , covalact, muller , foarte rar danone , campina ... cred ca trebuie sa vezi ce iti place , ce ii place copilului , cere un sfat medicului ei mai stiu cazuri .. daca au fost probleme , intoxicatii sai intolerari ...ficare este unic si suntem diferiti
Buna. Cu siguranta varianta cea mai buna este de a prepara iaurtul in casa, insa, in cazul in care timpul nu permite cred ca trebuie sa tinem cont in alegerea noastra de ingredientele care sunt folosite la prepararea iaurturilor in comert si anume sa ne asiguram ca au in componenta doar lapte pasteurizat si culturi lactice selectionate, fara aditivi sau conservanti. De asemenea, iaurturile cu fructe nu sunt recomandate, de preferat fiind sa amestecam fructul proaspat cu iaurtul natural.
mie imi place mult iaurtul Artesana.i-am luat celui mic de vaca, probiotic de vaca, de bivolita, de oaie , de capra. e foarte bun la gust si imi aminteste de iaurtul pe care bunicii nostril il faceau in casa.in plus, este ambalat in borcanase de sticla si astfel este ffff usor de luat dupa noi in parc.cand nu gasim luam iaurt de la producatorii locali (bradet in cazul meu) .sunt atenta sa nu contina decat lapte si culturi lactice selectionate.(atentie ca multe iaurturi contin lapte praf!!!!)
Cu siguranta iaurtul preparat in casa este mai sanatos, atat pentru noi adultii cat mai ales pentru copii care sunt mai sensibili. Deobicei, noi luam iaurt de la tara, de la o cunostiinta, care-l prepara in oale de lut si este foarte bun iar copilul il papa cu placere. Uneori, cand nu putem ajunge la tara, mai luam si din comert: Covalact, Napolact sau Pilos.
imi placea foarte mult Napolact, dar am inteles ca nu mai folosesc lapte romanesc, din inima Ardealului, ci mpota de la vecinii nostri unguri.ii placea baiatului cel ai mult cedra, iar acum mananca muller de 5% si covalact.incerc sa i le mai si schimb, am observat ca se plictiseste repede de un gust
Copilasului nostru in varsta de 16 luni nu i-am dat niciun produs lactat pana acum, deoarece nu avem incredere in producatorii de profil. Insa am descoperit produsele Artesana i le-am introdus in alimentatie, copilului nostru. Toleranta a fost exceptionala atat la Iaurtul de capra natural cat si la Smantana pe care i-o punem in supa de legume sau in piureuri.
Daca pana la varsta de 16 luni nu i-am dat bebelusului nostru sa manance niciun produs lactat, va puteti imagina importanta produselor Dvs., daca am inceput doar cu ele si vom continua doar cu ele. Va multumesc, Artesana. Continuati ceea ce faceti, avem nevoie de produsele Dvs.
Cu stima,
Ani.
Daca pana la varsta de 16 luni nu i-am dat bebelusului nostru sa manance niciun produs lactat, va puteti imagina importanta produselor Dvs., daca am inceput doar cu ele si vom continua doar cu ele. Va multumesc, Artesana. Continuati ceea ce faceti, avem nevoie de produsele Dvs.
Cu stima,
Ani.
Trimite răspunsul la întrebare