Sari la conținut

ce deserturi rapide mai pregatiti copiilor...

ce deserturi rapide mai pregatiti copiilor vostrii?

Răspunsuri
De fiecare data cand reusesc sa intru in bucatarie, apelez la retete cat mai simple si mai rapide, de obicei chestii clasice, de la aperitiv si pana la desert. Cred ca anul asta se implineau vreo 10 ani de cand nu mai mancasem gogosele pufoase, asa ca am intrebat-o pe mama cum se fac si m-am apucat de treaba. Cred ca sunt cele mai simple si rapide gogosi pe care le-am facut pana acum, nu necesita framantare, efort sau timp prea mult, perfecte cand vrem ceva dulce si buuun:)
Eu ador salamul de biscuiti, folosesc asa 500 g biscuiti simpli, o cutie de rahat, 1 pachet margarina, 250 g nuci, 1 ceasca zahar pudra, 6 linguri cacao, 1 lingura de coaja de lamaie, 1 lingura de rom.
Pentru salam de biscuiti cu nuci si coaja de lamaie se rup bucati mici biscuitii. Se amesteca margarina cu zaharul pudra, cacao,rahatul si cu biscuitii. Se adauga esenta de rom, coaja de portcala, si se amesteca se se omogenizeze compozitia.Se rastoarna pe planseta si se modeleaza un rulou de grosimea dorita. Se pastreaza la rece timp de 2 ore. Se serveste taiat rondele.
noi astazi am facut tarta de mar simplu si rapid, pacat ca a fost putina si nu a ajuns la bebe numai la mimi si la tati. reteta e simpla:Spalati, decojiti si curatati mijlocul unui mar. Taiati-l felii foarte subtiri si presarati peste ele 2 lingurite de zahar. Bateti un ou si turnati-l peste felii. Puneti tot amestecul intr-o tavita unsa bine cu unt. Coaceti timp de 30 minute, intr-un cuptor incins pofta buna
Am folosit:
350 ml lapte batut (sau iaurt), 4-5 linguri de zahar, 2 oua, zahar vanilat, praf de copt, esente (rom, lamaie), 400-500 g faina.
Intr-un bol mai mare am batut ouale cateva minute cu un tel, apoi am pus laptele, esentele, zaharul si zaharul vanilat. Am batut bine tot cu telul cateva minute pana s-a topit zaharul. Apoi am pus praful de copt si faina. Faina vom pune intre 400 si 500 g cam cat sa fie compozitia asa mai grosuta, mai groasa ca la clatite dar nu foarte groasa. Trebuie sa curga doar putin din lingura.Cu o lingura am luat din aluat si cu o lingurita am impins compozitia din lingura in tigaia cu ulei incins.Ele se umfla imediat si se rumenesc repede. Le-am intors pe toate partile si cand s-au rumenit le-am scos pe un servet pus pe farfurie. Ca sa nu fie prea imbibate de ulei.
Eu le-am pudrat cu zahar, dar sunt super si cu dulceata. Pofta buna
Noi facem clatite, chec simplu sau cu dulceata, vestitul lapte caramel ...
Desertul nostru preferat este tortul de ciocolata, foarte gustos, dar si foarte dulce si cacao adaugat - asa ca il facem doar la ocazii speciale, cu toate ca intreaba fetita mea saptamanal: '' Cand facem tort de cioco?'' ... Bineinteles ca este si desertul preferat si al parintilor, nu numai al copiilor.
Buna !
Aceeasi reteta de gogosele pe care a scris-o lanolina o folosesc si eu ! Este foarte rapida , economica si gogoselele sunt minunate . Trebuie doar sa ai grija sa lasi focul la minim dupa ce se incinge uleiul ca sa nu ramana crude la mijloc !
Buna! La fel ca si Alexandra, si noi facem clatite cu dulceata sau ciocolata, chec simplu sau lapte cu orez- fetita este innebunita dupa el, aproape in fiecare zi ma roaga sa-i fac asa ceva.
Deasemenea, mai facem si placinte cu branza , cornuri cu mere sau cornulete cu rahat - preferatele baiatului :).
mie una imi place sa pregatesc checuri din 4 oua, 4 linguri zahar, 4 linguri apa, 4 linguri ulei. 4 linguri faina,1 lingura cacao facultativ nuci,stafide Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se albesc,se adauga apa si uleiul ca la maioneza.Apoi faina si albusurile care au fost batute spuma.Tava de chec se unge si tapeteaza cu faina se toarna mai mult de jumatate din compozitie.In compozitia ramasa se amesteca lingura de cacao si apoi se toarna peste restul compozitiei,jucandu-ne cum avem inspiratie,ca sa combinam cele doua culori.facultativ se pot pune stafide si nuca in compozitie.Se da la cuptor se incerca cu scobitoarea,daca iese curata este gata copt.Se taie rece.
sotul meu prefera checul cu dulceata si fructe 4 ouă, 1/2 cană de ulei, 1/2 cană de zahăr, 1 cană de dulceaţă de vişine/cireşe, 1 gutuie sau 2 mere
1 cană de nuci tăiate, 3 linguri cu vârf de iaurt gros, 1 linguriţă de scorţişoară,puţină sare, 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu,cam 2 căni de făină. Se amestecă gălbenusurile cu sarea, uleiul,zahărul, iaurtul şi dulceaţa. Se adaugă nucile şi fructele rase. Se adaugă apoi făina să iasă un aluat moale, dar vârtos. Se stinge bicarbonatul cu suc de lamâie sau cu oţet şi se adaugă în aluat. Albuşurile se bat spumă si se amestecă usor în aluat.
Se unge o tava dreptunghiulară sau rotundă cu grăsime şi se toarnă aluatul. Se nivelează. Se coace cam 50 de minute în cuptor preîncălzit. Se lasă la răcit şi se serveşte cu ceai.
buna, noi suntem foarte norocosi ca o avem pe mamaie aproape de noi si ne pregateste tot ce poftim... ne face clatite cu gem sau ciocolata , gogosi, checuri, negresa chiar si de post.. orez cu lapte si ciocolata rasa pedeasupra, cornulete, fursecuri cu nuca, placinta cu mere sau branza, budinca cu branza, budinca etccc
Biscuiti cu unt. ii poti folosi de la 3 ani.
- 125 g unt (nesărat)
- 1 ou
- 130 g făină + 3 linguri de rezervă
- o linguriţă de esenţă de vanilie
- jumătate de linguriţă de praf de copt
- 50 g zahăr brun
Mod de preparare:
Bateţi oul cu zahărul până rezultă o pastă cremoasă, apoi adăugaţi treptat restul ingredientelor şi amestecaţi uşor până se omogenizează tot.
Puneţi compoziţia într-un săculeţ din acela spiralat (pe numele lui sac à poche) şi faceţi forme rotunde/drepte sau cum preferaţi, pe hârtia de copt. Din când în când mai puneţi câte puţină făină, aluatul trebuie să rămână mai tare.
Băgaţi tava la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 15-20 minute sau până ce biscuiţii devin aurii (eu i-am lăsat si 25 de minute fiindca nu aveau culoarea aceea specifică biscuiţilor).
Lanolina, am notat si eu reteta ta - la noi se numeste placinte cu lingura ... le-am mai auzit pe vecinele mele, chiar am mancat de la ele, dar nu am facut niciodata .. o sa le incerc daca am timp astazi, daca nu maine ...
Multumesc mult pentru reteta ...
In afara de celebra budinca de orez cu lapte mai facem si papanasi fierti.
150 g branza de vaci, 1 ou, 1 lingurita unt, 25 g faina, 30 g zahar, smantana.
Se freaca bine branza de vaci cu galbenusul, se adauga untul, faina si albusul batut spuma; se amesteca obtinand o pasta care se ia cu lingurita. Se pune la fiert apa cu sare si cand clocoteste se pun papanasii care se fierb 5-10 min. (se ridica la suprafata). Se scurg, se pun intr-o forma, se toarna smantana si se pun in cuptorul incins 5 min.
Ultima incercare de desert rapid au fost bananele cu cioco, ai nevoie de banane, ciocolata, alune fara sare. Banane cu ciocolata sau frozen banana este un desert simplu si delicios. In fiecare bucata se infige cate un bat de inghetata. Se trec bananele prin ciocolata topita si usor racita, apoi prin alunele taiate mai mare. Se aseaza pe o farfurie si se dau la congelator. Dupa 3-4 ore sunt numai bune de servit.Bananele cu ciocolata se servesc de la rece.
Astazi am incercat o reteta noua- cornulete de post.
Ingrediente: 250 g.margarina la pachet (eu am folosit Rama dar am inteles ca merge si cu Unirea)
300 g faina,
putina sare,
un pliculet zahar vanilat
50 ml. apa minerala (adica cu bulbuci, cum spun eu),
rahat taiat bucatele potrivit de mari (asta am pus eu dar se poate pune si
nuca)
Crema de nuca:
400 g.nuci macinate,
150 g.zahar pudra,
2 plicuri zahar vanilat,
coaja rasa de lamaie,
5-6 bucati rahat pt..ornat
Au iesit foarte fragede. iar copilasii mei le-au mancat cu mare pofta.
Noi am facut astazi placintele cu lingura, foarte gustoase intradevar, dar cam mult ulei ... Mie cel putin mi-a fost greu de la ele, la restul au fost foarte bune, au mancat si nu au avut nici o problema ... au si crescut si au fost foarte pufoase.
Multumim mult pentru reteta!
Super simplu, super rapid poti prepara Crema de ciocolata in blender -
Ingrediente pentru Crema de ciocolata in blender sunt 200 gr ciocolata amaruie (am folosit Heidi 75% cacao), 80 ml apa fiarta,150 ml frisca nebatuta (smantana dulce 30% grasime),1 ou, 1 esenta vanilie
Se da ciocolata pe razatoare si se pune in blender. Se retine 1 lingurita pentru decor.Se toarna apa clocotita peste ea si se mixeaza cca 10 secunde, pana se topeste.Se adauga restul ingredientelor si se mixeaza pana e bine omogenizata, cca 30 secunde. Se pune crema in 2-3 boluri de sticla sau cescute de cafea si se dau la frigider cateva ore. Se serveste rece, presarata cu ciocolata razuita (puteti folosi si ciocolata alba pentru decor).
pentru un snack sanatos si fara calorii, puteti incerca chipsurile de mere facute la cuptor, copii le vor adora. aveti nevoie de, 1 mar (am folosit mar verde Granny Smith), 1 lingura zahar pudra vanilat, 1/4 lingurita scortisoara.
Se feliaza marul rondele foarte subtiri, ca chipsurile. folositi o razatoare care are si lama de feliat pentru a obtine felii la fel de subtiri, astfel se vor praji cam in acelasi timp
Se aseaza feliile una langa alta in tava cu hartie de copt si apoi cu o sita fina le pudram cu zahar amestecat cu scoartisoara.
Dam la cuptor, pe cel mai de sus nivel, la 200C pentru 10 minute. Intoarcem feliile in tava, dam temperatura la 180C si mai lasam 10 minute, pana chipsurile devin maronii deschis pe margini. Daca feliile nu se rumenesc usor nu vor fi crocante.
verificati feliile in ultimele minute, unele felii se vor praji mai repede, de exemplu cele de pe margine, asa ca trebuie sa le scoateti pe rand.
Eu am facut o prajitura cu iaurt:
Ingrediente:
250 ml iaurt, 2 oua, un pahar zahar, o ceasca ulei, o jumatate lingurita amoniac, o jumatate de lamaie, 400 gr faina grau ,nuci tocate sau date la masina, cateva stafide si putin zahar pudra
Pentru preparare:
Se pune iaurtul intr-un castron adanc si se bate cateva minute cu mixerul, apoi se pun albusurile pe rand, continuand operatia.
Separat, se freaca galbenusurile cu zaharul si uleiul adaugat putin cate putin.
Peste crema obtinuta, se pune faina cernuta, in ploaie.
Se amesteca bine si se omogenizeaza cele doua compozitii.
Se unge tava cu unt, se tapeteaza cu faina si se toarna compozitia in ea.
Apoi, se parfumeaza cu coaja rasa de lamaie.
Se adauga in compozitie stafidele si nucile
Cam de 1-2 ori pe luna fac banane flambate. Pe langa banane am adaugat si niste alune nesarate, merge de minune combinatia de banane cu alune caramelizate. zaharul alb poate fi inlocuit cu zahar brun pentru o aroma mai speciala. Ai nevoie de 3-4 banane, 150 g zahar, 100-200 ml alcool – martini, vin, vodka, wisky,optional: 50 g alune fara sare.
Alunele se pun la copt pentru aproximativ 1 min, timp in care tigaia se misca energica astfel incat alunele sa se coaca bine pe toate partile.Se adauga zaharul si se lasa la caramelizat (topit) la foc mic Cand zaharul s-a caramelizat se adauga bananele decojite, care se intorc pe ambele parti astfel incat sa fie imbracate in zaharul topit.Se adauga alcoolul si se inclina tigaie catre focul de la aragaz astfel incat vaporii se alcool sa se aprinda iar bananele sa se flambeze. Se servesc simple sau eventual cu putina frisca sau inghetata de vanilie langa.
Cam toata lumea stie sa prepare ciocolata de casa, insa sa-ti iasa asa cum trebuie ai nevoie sa sti cate mici trucuri. Fie ca prepari ciocolata simpla doar cu lapte praf sau adaugi in ea si nuci, ingredientele si modul de preparare este in proportie de 90% la fel. Diferit la reteta mea sunt cele 20 de minute de tinut ciocolata la cuptor inainte s-o dam la frigider.
Ai nevoie de 100 ml de apa,250 gr margarina sau unt, 500 gr zahar, 2.5 kg de lapte praf, 50 gr cacao,300 gr nuci sau alune
Apa si zaharul se pun intr-o oala pe foc si se tin pana cand zaharul se topeste. Dupa ce s-a topit se trage oala de foc si se adauga margarina amestecandu-se pana cand aceasta se topeste.Alunele daca nu gasiti nesarate si sunt cu sare se spala inainte in apa rece bine bine apoi se lasa pe un prosop de bucatarie la scurs. Dupa ce s-au scurs de apa se pun intr-o tigaie la copt, iar in momentul cand au prins putina culoare se adauga 2-3 linguri de zahar. Asteptati pana cand zaharul se caramelizeaza si acopera alunele. Alunele se pun uletrior in tava pe hartia de copt si se distribuie in mod egal.
In untul topit cu siropul de zahar se adauga laptele praf si se amestca cu un mixerul pana cand acesta se omogenizeaza. Se toarna jumatate din compozitie in tava, intinzand usor cu o lingura de metal inmuiata din cand in cand in apa. In restul de compozitie se adauga cacaua, se omogenizeaza si se toarna peste compozitia alba din tava.
Diferit la reteta mea sunt cele 20 de minute de tinut ciocolata la cuptor inainte s-o dam la frigider. Se da tava cu ciocolata de casa la cuptorul incalzit la 160 de grade pentru 25 de min. Apoi se scoate si se lasa la racit la temperatura camerei. Ulterior se pune la frigider pentru 2-3 ore sa se intareasca bine. este un desert delicios si rapid de preparat. Va doresc pofta buna
Clafutis cu piersici: rapid si delicios

Piersici din compot
4 oua
1 varf de sare
1205 gr zahar
80 gr faina
60 gr unt
250ml lapte
1 plic zahar vanilat

Bateti ouale ca pt omleta, adaugati sare, zahar. Se adauga faina si se amesteca bine. Se pune untul si apoi laptele.
Intr-o tava sau vas ce merge in cuptor, uns cu unt, puneti piersicile taiate si pe deasupra amestecul de mai sus. Pe deasupra puneti cateva bucatele de unt.
Puneti la cuptor circa 45 minute
Se serveste caldut sau rece, presarat de zahar vanilat.
Eu sunt o mare fana ricotta. Ced ca asta este cea mai rapida reteta, si sunt ceva mai sanatoase aceste bomboane

Raffaello cu ricotta;

o cutie de branza ricota de 250 grame,
o punca de nuca de cocos de 250 gr
250 gr zahar farin

Se amesteca toate si se fac bilute care se dau prin nuca de cocos.
Foarte bune bomboanele Geanina, am incercat si eu reteta ca doar continea nuca de cocos si sotul este un mare pofticios la deserturi ce contin nuca de cocos. Ar manca zilnic asa ceva daca s-ar putea. Am mai facut pana acum bomboane Raffaello dar cu lapte praf (de care gaseam prin magazine) si cu margarina, care stim cu este foarte nesanatoasa. :(.
Noi astazi, am facut galusti de gris cu lapte.
Ingrediente: 1 ou, gris, 1 litru apa, 300 g lapte, 4 lingurite zahar, esenta vanilie.
Se pune la fiert apa cu sare. Cand fierbe in clocot, se bate oul intreg si se adauga gris atat cat sa obtinem o pasta care nu curge, fara a fi insa vartoasa. Imediat ce ai pregatit compozitia de galuste, cu lingurita inmuiata in apa tai galusti foarte mici pe care le pui in apa care fierbe.
Galustele bine reusite cresc si sunt moi. Cand sunt fierte, se strecoara si se pun in laptele fiert separat cu zahar si vanilie.
Trimite răspunsul la întrebare
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!