ce dulciuri pregatiti in week.end?
Răspunsuri
buna, noi pregatim clatite, placinte cu mere , placinte cu branza , chec, dar acum avem foarte mult cozonac , si din care vom face tort. il vom transforma in blat. il insiropam , punem crema de care avem pofta sau budinca, diverse sortimentem, il punem la rece si iese un tortulet sau o prajiturica ... yumiiiii
Copiii nu sunt mari amatori de dulciuri, asa ca nici nu ii indemn in aceasta directie pregatind ceva anume. Maxim daca mananca o clatita. Altfel, ii distreaza torturile, insa numai ca sa sufle in lumanari. Cred ca daca le-as infige o lumanare aprinsa intr-o felie de paine ar fi mai mult decat multumiti.
Buna , lanolina !
Eu in week-end (si nu numai ) pregatesc cozonac , chec , gogosi cu lingura si ciocolata de casa . Sau mai cumpar foi de placinta si fac placinta cu mere sau branza .
Eu in week-end (si nu numai ) pregatesc cozonac , chec , gogosi cu lingura si ciocolata de casa . Sau mai cumpar foi de placinta si fac placinta cu mere sau branza .
Eu ador salamul de biscuiti, folosesc asa 500 g biscuiti simpli, o cutie de rahat, 1 pachet margarina, 250 g nuci, 1 ceasca zahar pudra, 6 linguri cacao, 1 lingura de coaja de lamaie, 1 lingura de rom.
Pentru salam de biscuiti cu nuci si coaja de lamaie se rup bucati mici biscuitii. Se amesteca margarina cu zaharul pudra, cacao,rahatul si cu biscuitii. Se adauga esenta de rom, coaja de portcala, si se amesteca se se omogenizeze compozitia.Se rastoarna pe planseta si se modeleaza un rulou de grosimea dorita. Se pastreaza la rece timp de 2 ore. Se serveste taiat rondele.
Pentru salam de biscuiti cu nuci si coaja de lamaie se rup bucati mici biscuitii. Se amesteca margarina cu zaharul pudra, cacao,rahatul si cu biscuitii. Se adauga esenta de rom, coaja de portcala, si se amesteca se se omogenizeze compozitia.Se rastoarna pe planseta si se modeleaza un rulou de grosimea dorita. Se pastreaza la rece timp de 2 ore. Se serveste taiat rondele.
Ultima incercare de desert rapid au fost bananele cu cioco, ai nevoie de banane, ciocolata, alune fara sare. Banane cu ciocolata sau frozen banana este un desert simplu si delicios. In fiecare bucata se infige cate un bat de inghetata. Se trec bananele prin ciocolata topita si usor racita, apoi prin alunele taiate mai mare. Se aseaza pe o farfurie si se dau la congelator. Dupa 3-4 ore sunt numai bune de servit.Bananele cu ciocolata se servesc de la rece.
CREMA DE CIOCO IN BLENDER
Super simplu, super rapid! De cate ori am chef de ceva dulce asta fac mai ales in week..end, se prepara repede si nu e foarte sofisticata reteta.o poti incerca daca vrei Ai nevoie doar de un blender. 200 gr ciocolata amaruie (am folosit Heidi 75% cacao) 80 ml apa fiarta 150 ml frisca nebatuta (smantana dulce 30% grasime) 1 ou 1 esenta vanilie
Super simplu, super rapid! De cate ori am chef de ceva dulce asta fac mai ales in week..end, se prepara repede si nu e foarte sofisticata reteta.o poti incerca daca vrei Ai nevoie doar de un blender. 200 gr ciocolata amaruie (am folosit Heidi 75% cacao) 80 ml apa fiarta 150 ml frisca nebatuta (smantana dulce 30% grasime) 1 ou 1 esenta vanilie
Se da ciocolata pe razatoare si se pune in blender. Se retine 1 lingurita pentru decor. Se toarna apa clocotita peste ea si se mixeaza cca 10 secunde, pana se topeste.Se adauga restul ingredientelor si se mixeaza pana e bine omogenizata, cca 30 secunde.Se pune crema in 2-3 boluri de sticla sau cescute de cafea si se dau la frigider cateva ore.Se serveste rece, presarata cu ciocolata razuita (puteti folosi si ciocolata alba pentru decor).
Cel mai simplu si mai rapid eu pregatesc biscuiti ne place la cafea sau cu lapte simplu sau lapte cu nesquic
recomand!!!
biscuti MIRELA :)) cand dau reteta la alte mamici imi place sa le zic pe numele meu, cel putin eu cand am preluat reteta i'am dat numele mamicii de la care am luat pt ca asa stiu de care sunt ca mancasem si mi'au placut
2oua
un pahar de zahar
jumatate pahar de ulei/ sau 50gr unt
2pahare de faina
un varf praf de copt
compozitia se pune cu ajutorul li gurei in tava pe hartie de copt si se coc f repede vre 10 minute, nu prea ma uit la ceas eu ii scot dupa cum arata
pofta buna
recomand!!!
biscuti MIRELA :)) cand dau reteta la alte mamici imi place sa le zic pe numele meu, cel putin eu cand am preluat reteta i'am dat numele mamicii de la care am luat pt ca asa stiu de care sunt ca mancasem si mi'au placut
2oua
un pahar de zahar
jumatate pahar de ulei/ sau 50gr unt
2pahare de faina
un varf praf de copt
compozitia se pune cu ajutorul li gurei in tava pe hartie de copt si se coc f repede vre 10 minute, nu prea ma uit la ceas eu ii scot dupa cum arata
pofta buna
Daca tot sau ieftinit dovlecei noi am facut azi dimineata gogosele din dovlecei sunt super delicioase! puteti sa bagati si branza in compozitie eventual tot bune is.Cam asa le fac eu,
2 dovlecei potriviti
un praf de sare
zahar tos dupa gust
un pliculet de zahar vanilat
2 oua
faina cat cuprinde
ulei pentru prajit
zahar pudra pentru pudrat gogoselele
Dovleceii se spala, se curata,se dau pe razatoarea mica,se amesteca cu praful de sare ,se lasa in strecuratoare sa se scurga,apoi se mai storc putin de surplusul de zeama. Se adauga zaharul tos,ouale cat sa se ingroase, sa se poata forma gogosele. Se pun cu lingurita in ulei incins si se prajesc pe ambele parti.Se scot pe o hartie absorbanta,dupa care se pudreaza cu zahar pudra.
2 dovlecei potriviti
un praf de sare
zahar tos dupa gust
un pliculet de zahar vanilat
2 oua
faina cat cuprinde
ulei pentru prajit
zahar pudra pentru pudrat gogoselele
Dovleceii se spala, se curata,se dau pe razatoarea mica,se amesteca cu praful de sare ,se lasa in strecuratoare sa se scurga,apoi se mai storc putin de surplusul de zeama. Se adauga zaharul tos,ouale cat sa se ingroase, sa se poata forma gogosele. Se pun cu lingurita in ulei incins si se prajesc pe ambele parti.Se scot pe o hartie absorbanta,dupa care se pudreaza cu zahar pudra.
In week.end imi place sa perepar AMANDINA RAPIDA
Ingrediente
Un chec cu cacao sau o prajitura de casa cu cacao (din comert)
Pentru sirop: 100 g zahar, 100 ml apa, Coaja de la o portocala,Extract de vanilie, rom
Pentru crema:200 ml smantana 150 g ciocolata neagr Extract de vanilie
Ingrediente
Un chec cu cacao sau o prajitura de casa cu cacao (din comert)
Pentru sirop: 100 g zahar, 100 ml apa, Coaja de la o portocala,Extract de vanilie, rom
Pentru crema:200 ml smantana 150 g ciocolata neagr Extract de vanilie
Mod de preparare
Se taie blatul pe straturi orizontale de 1 cm, se aseaza pe o tava si se insiropeaza.Pentru sirop, se pune zaharul la fiert impreuna cu apa si cu aromele, iar cand au dat in clocot si nu se mai vad cristale de zahar, se ia de pe foc si se presara peste blat, cu ajutorul unei linguri.
Crema
Se fierbe smantana cu vanilia, iar cand a dat in clocot, se adauga incorporeaza ciocolata.
Se asambleaza astfel: un strat de blat insiropat, crema, blat si asa mai departe pana cand terminam blaturile si crema.
Se orneaza cu ciocolata rasa sau cu restul de crema, in cazul in care a ramas.Optional, se poate orna si cu frisca sau visine congelate.
Se taie blatul pe straturi orizontale de 1 cm, se aseaza pe o tava si se insiropeaza.Pentru sirop, se pune zaharul la fiert impreuna cu apa si cu aromele, iar cand au dat in clocot si nu se mai vad cristale de zahar, se ia de pe foc si se presara peste blat, cu ajutorul unei linguri.
Crema
Se fierbe smantana cu vanilia, iar cand a dat in clocot, se adauga incorporeaza ciocolata.
Se asambleaza astfel: un strat de blat insiropat, crema, blat si asa mai departe pana cand terminam blaturile si crema.
Se orneaza cu ciocolata rasa sau cu restul de crema, in cazul in care a ramas.Optional, se poate orna si cu frisca sau visine congelate.
Trimite răspunsul la întrebare