Ce mai gatiti copiilor vostri? Noi suntem in pana de idei!
Răspunsuri
cartofi noi foarte buni, chiftelute de dovleci, musaca de dovlecei ...daca sunt mai mari varza calita, ciorba de salata...
Da, zilele acestea am tot facut cartofi noi, tare sunt buni!!!! Musacaua este o idee buna, nu am mai facut de mult si are succes la noi in familie. Varza si ciorba de salata insa la fetele mele nu au succes, varza o mananca mai obligat fortat asa, dar ciorba de salata nu....
Multumesc mult de raspuns Biamady
Multumesc mult de raspuns Biamady
Chiftelute de piept de curcan in suc de rosii,le adora.Mai folosim sosul si la paste,paste din porumb desigur...nu au gluten si se digera mai usor.Fiind perioada cand apar legumele proaspete,salatele,eu ii mai fac pasta de branza cu marar ,ceapa si ii umplu mici rosii sau pe paine cu seminte,.Supa de lefume cu dovlecel pasat,Daca nu doresc chiftelutele cu suc de rosii,le poti face la cuptor si ca sa nu se usuce,le inelesti cu folie de aluminiu,insa acesta sa nu faca ,contact direct cu mancarea.Am mai gasit o solutie buna si rapida....pungile magice.Inainte cumparam punga magica cu tot cu condimente si ma costa 4.5 lei plus ca nu foloseam condimentele.Acum am gasit la Penny ,pachete de pungi magice cu 4.5 lei pachetul si are 8 pungi.In aceste pungi pun piept de pui,ulei de masline si putin rozmarin si sare.Iese atat de bun si de sanatos dar si gustos.Pun astfel si pulpite si legume sau dovlecel cu piept de pui,Le papa foarte usor si bine.
Pungile alea da sunt super bune, iese carnea suculenta . Ciorbita cu perisoare de pui, noi facem canneloni cu ricotta si spanac este foarte bun. Nu sunt nici eu nici cel mic inebunit dupa spanac dar cu ricotta chiar e super bun mai ales ca branza este dulce
Si eu folisesc pungile de cuptor la set tocmai pentru a mai face economie, eu pun in ele pui intreg trasat sau pulpe de pui si ee condimentez cu sare piper si putina boia cimbru si rozmarin. Imi place sa gatesc pulpa de vitel la cuptor este foarte simplu si rapud de facut. Pulpa o taiata feli condimentez cu sare piper bucatele de usturoi si o dau la cuptor. E minunata cu orice garnitura de legume
Eu fac ricotta in casa,numai ca e nevoie de lapte de tara... sa nu fie fiert si nici pasteurizat,Iese foarte buna si e si mai ieftina,plus ca stiu ce e in ea...doar lapte si lamaie..ihiii,. E atat de usor de facut ca nu-mi venea sa cred ca se poate asa ceva,.Tot ce aveti nevoie este ,lapte,lamaine si un termometru alimentar.Ma bate gandul sa fac si mozarella :)) insa acum vreau sa incerc sa fac mascarpone.Daca imi iese,ma declar multumita :))
Si eu am fost multe ori in pana de idei... dar avand in vedere ca micutul neu papa ce papam si noi, situatia s-a rezolvat si in felul acesta, mancam si noi mai sanatos. Daca te ajuta cu ceva, saptamana aceasta, am avut in meniu : orez cu carnita de pui, ciorbita de legume, ciorbita de perisoare, peste cu legume la cuptor, budinca de dovlecel si ficatei cu piure si salata.
Referitor la pungile despre care ati vorbit mai sus, intr-adevar sunt foarte bune, le folosesc si eu.
Referitor la pungile despre care ati vorbit mai sus, intr-adevar sunt foarte bune, le folosesc si eu.
Nici eu nu fac pentru micuta mea mancare separata si ea mananca ce mancam nou. Ne-am achizitionat de la ta carne de vitel si bunuca ne-a tinut pui de carne si pui pentru oua, sa avem la cea mica. Intradevar de cand o avem mancam si nii mai sanatos. Poti face ciorba de salata verde din salata proaspata micuta mea o mananca cu pofta..
Da, Complicata, si noi luam de la tara de la bunici foarte multe pentru ca stim in primul rand ce mancam (sunt mai sanatoase) si in al doilea nu dam nici bani pe ele. Ciorba de salata nu am incercat sa fac pana acum pentru ca sincera sa fiu nici nu stiam ca se poate face... Poti sa-mi dai si mie reteta? Baietelului meu ii plac mult ciorbitele si cred ca nu ar strica sa incerce ceva nou, mai ales ca salata este plina de vitamine.
si noi luam de la bunici multe alimente, legume proaspete, oua de tara tocmai pentru a manca sanatos
va pup si va multumesc pentru raspunsuri!
va pup si va multumesc pentru raspunsuri!
Pentru bebelusi cam dupa un anisor si.., Poti incerca reteta asta cu ciorba de salata : un morcov, un dovlecel mic , un cartof mic, ardei gras rosu, ceapa, o rosie fara coaja taiate cubulete foarte mici. Se pun la fiert toate odata si se lasa sa fiarba bine. Se adauga cateva frunze de salata, taiate marunt, un praf de sare si se lasa sa fiarba aproximativ 5 minute. Se adauga cate putin, cate putin un ou batut si se mai lasa la fiert inca 10 minute. O servesti cu lamaie stoarsa
bun topicul asta,mai ales ca micul meu face figuri la mancare de ceva vreme.el adora supica de cartofi,mananca si supa de varza uneori,ciorba de perisoare a papat nu demult si tare i-a mai placut.ai incercat si supele crema?eu nu ma pricep asa bine la gatit,recunosc,insa am noroc ca locuiesc cu socrii,iar soacra e bucatareasa,asa ca ma invata ea de toate:)
Eu prepar ciorba de salata verde asa:4 buc. salata verde; cateva bucatele de slanina;500 g iaurt sau lapte batut.,200 g smantana. 4 oua, usturoi si marar. Spalam salata, o rupem bucati cat mai mici si o punem la fiert . Prajim cateva bucatele de slanina sau bacon. Punem slanina in ciorba si facem o omleta pe care taiem in bucatele cat mai mici, o punem si pe aceasta peste salatta.
O dreg cu un galbenus de ou,iaurtul si smantana le amestecam bine, eu fac cu mixerul din comoditate. Daca vrei poti inlocui bucatelele de slanina cu carnita de porc.
O dreg cu un galbenus de ou,iaurtul si smantana le amestecam bine, eu fac cu mixerul din comoditate. Daca vrei poti inlocui bucatelele de slanina cu carnita de porc.
Ciorba de salata verde autentica se face cu multa afumarura, ii da o aroma aparte, la noi se mai servaste cu balmos ( un fel de mamaliguta ) in loc de paine. Aceasta ciorba este ideala vara pentru ca poate fi . atat rece cat si calda. Cosumata rece mai ales in zilele toride, te ajuta sa te racoresti. Cum o prepar eu nu poate fi consumata de bebelusi.
Azi am preparat ciorba taraneasca cu : 1 morcov;1 telina mica;1 ceapa;2 cartofi; 1 ardei gras;o mana de mazare; o mana de fasole verde pastai;3 - 4 rosii; leustean; bors; Se pune la fiert un vas cu apa si putina sare;Legumele se spala, se curata si se taie cubulete;Cand fierbe apa, se adauga legumele fara rosii;Cand sunt aproape gata se adauga rosiile decojite si taiate cubulete mici;La final, se adauga borsul fiert in prealabil si se mai lasa la foc mic 10 minute; Se adauga leusteanul tocat marunt si se mai lasa pe aragaz cu focul stins 5 minute;
Micuta mea mananca ceea ce mancam si noi; nu este prea mofturoasa la mancare: facem ciorbita de legume cu sau fara carnita, supa de pui, piept de pui cu o carnita de cartofi sau orez, ciorba de cartofi ... Vad ca este mult discutata ciorbita de salata - noua nu ne place - nici adultilor , nici copiilor - asa ca nu are rost sa o gatim.
eu de ceva timp am inceput sa ii dau celui mic mancare de adulti,adica mananca si el ceea ce mancam si noi,ultima data cand i-am dat de exemplu piureu de fructe de 3 ori mi-a datt peste mana si ne-am murdarit maxim,el prefera sa mestece mancarea nu sa o inghita asa de-a gata asa ca noi ne conformam si ii dam ce ii place lui
Trimite răspunsul la întrebare