ce retete de dulce rapide si usor de facut stiti?
Răspunsuri
Daca ai pofta de ceva dulce care sa fie si simplu de facut, iti propun o reteta de tort, cu crema diplomat pe baza de iaurt si fructe de padure ca topping!
Ingrediente:
Pentru blat:
- un pachet de piscoturi
- 250 ml de lapte la temperatura camerei
- esenta de vanilie
- 2 linguri de zahar brun
- 1 lingurita coniac
Pentru crema:
- piure de castane de la borcan (optional)
- 500 gr iaurt 3% grasime
- 50 gr zahar
- 200 ml frisca lichida
- 1 plic de gelatina
Pentru topping:
- 200 gr zmeura
- 100 gr zahar
- fulgi de migdale
Ingrediente:
Pentru blat:
- un pachet de piscoturi
- 250 ml de lapte la temperatura camerei
- esenta de vanilie
- 2 linguri de zahar brun
- 1 lingurita coniac
Pentru crema:
- piure de castane de la borcan (optional)
- 500 gr iaurt 3% grasime
- 50 gr zahar
- 200 ml frisca lichida
- 1 plic de gelatina
Pentru topping:
- 200 gr zmeura
- 100 gr zahar
- fulgi de migdale
Foarte multa lume si chiar noi am crescut cu lapte cu orez.Stim ca orezul in combinatie cu zahar ...ingrasa foarte tare si de aici si problemele de sanatate ale micutilor.Noi am inlocuit acest dulce al copilariei cu ceva la fel de bun si de usor ...lapte cu tarate de ovaz.La o cana de lapte se pun 2 linguri de tarate ,chiar 3 si se fierb bine ,ca o budinca ,pana ce aceasta compozitie se desprinde de pe vas .Consistenta finala e de budinca.Dupa ce se raceste atat cat sa poata fi servita de cei mici...se adauga o lingurita de miere.Nu se pune mierea in compozitia fierbinte pt ca distrugem proprietatile mierii.
Pofta buna!
Pofta buna!
Acum scuze ca fac si eu copy-paste dar am vrut sa va redau exact "În contact cu apa mai caldă de 40 de grade, mierea devine toxică, îşi schimbă proprietăţile. O putem folosi, dar după ce am aşteptat puţin să se mai răcească ceaiul", a declarat profesorul Gheorghe Mencinicopschi, şeful Institutului de Cercetări Alimentare....nu numai ca distruge proprietatile dar e si toxica. Sora mea avea prostul obicei sa puna miere in ceaiul foarte fierbinte. Doar nu dam toata ziua la copilasi lapte cu orez, s-ar plictisi si ei saracii. Eu le fac lapte cu diverse combinatii, paste, gris, orez, pun si o lingurita de dulceata la urma, checuri, prajitura cu mar. Retete care sunt simple si se fac repede in general.
Si cheesecake-uri cu diverse combinatii de fructe, se fac repede si usor.
Eu fac repede pentru fete piscoturi, un stat de iaurt cu fructe, si un strat de banane, putina nutela pe deasupra, repedeeee facut si repede putin la frigider este rapid, delicos si oarecum....... sanatos. Mai facem repejor si clatite si le umplem cu gem sau branza dupa gusturi, sau gogosi... Nu ma pricep foarte tare la gatit dulciuri
Eu am incercat de curand un tort cu piscoturi, rapid si delicios.
Ingrediente: un pachet de piscoturi, un pachet crema tort sau frisca, un compot de ananas, ciocolata topita pe deasupra.
Se pune un rand de piscoturi pe tava, se insiropeaza cu zeama de ananas, apoi se pune crema si bucatile de ananas. Se intind uniform si se pune al doilea rand de piscoturi, procedandu-se la fel,iar deasupra peste crema se orneaza cu ciocolata.
Ingrediente: un pachet de piscoturi, un pachet crema tort sau frisca, un compot de ananas, ciocolata topita pe deasupra.
Se pune un rand de piscoturi pe tava, se insiropeaza cu zeama de ananas, apoi se pune crema si bucatile de ananas. Se intind uniform si se pune al doilea rand de piscoturi, procedandu-se la fel,iar deasupra peste crema se orneaza cu ciocolata.
Eu le fac fetelor mele tarta cu fructe, o adora si e si ft usor de facut.
- 6 oua, 6 linguri de ulei, 6 linguri de zahar si 6 linguri de faina, 1 praf de copt, fructe(ori din congelator ori din compot)
Se amesteca usor albusurile spuma cu zaharul, la care se adauga galbenusurile batute ulei, iar amestecului acestuia i se adauga treptat faina si praful de copt, si fructele.Se lasa la copt in jur de 20-30 minute la foc potrivit.
Mie mi se pare o reteta ft simpla, rapida si gustoasa.
- 6 oua, 6 linguri de ulei, 6 linguri de zahar si 6 linguri de faina, 1 praf de copt, fructe(ori din congelator ori din compot)
Se amesteca usor albusurile spuma cu zaharul, la care se adauga galbenusurile batute ulei, iar amestecului acestuia i se adauga treptat faina si praful de copt, si fructele.Se lasa la copt in jur de 20-30 minute la foc potrivit.
Mie mi se pare o reteta ft simpla, rapida si gustoasa.
BUNA MAMY. DACA TU SI BBE AVETI POFTA DE CEVA DULCE E BIEN DE FACUT IN CASA, NOI AFCEM FOARTE DES TARTA CU CAPSUNI SAU CU MURE. CUMPARAM FRUCTELE CONGELATE SI FACEM CREMA PENTRU PANDISPAM SI GATA . DAMA LA CUPTOR PENTRU O ORA SI GATA DULCELE . SETE SI BUN SI REPEDE DE FACUT SI SANATOS PENTRU CEL MIC
AMANDINA RAPIDA
Ingrediente
Un chec cu cacao sau o prajitura de casa cu cacao (din comert)
Pentru sirop:
100 g zahar
100 ml apa
Coaja de la o portocala
Extract de vanilie, rom
Pentru crema:
200 ml smantana
150 g ciocolata neagra
Extract de vanilie
Mod de preparare
Se taie blatul pe straturi orizontale de 1 cm, se aseaza pe o tava si se insiropeaza.Pentru sirop, se pune zaharul la fiert impreuna cu apa si cu aromele, iar cand au dat in clocot si nu se mai vad cristale de zahar, se ia de pe foc si se presara peste blat, cu ajutorul unei linguri.
Crema
Se fierbe smantana cu vanilia, iar cand a dat in clocot, se adauga incorporeaza ciocolata.
Se asambleaza astfel: un strat de blat insiropat, crema, blat si asa mai departe pana cand terminam blaturile si crema.
Se orneaza cu ciocolata rasa sau cu restul de crema, in cazul in care a ramas.Optional, se poate orna si cu frisca sau visine congelate.
Ingrediente
Un chec cu cacao sau o prajitura de casa cu cacao (din comert)
Pentru sirop:
100 g zahar
100 ml apa
Coaja de la o portocala
Extract de vanilie, rom
Pentru crema:
200 ml smantana
150 g ciocolata neagra
Extract de vanilie
Mod de preparare
Se taie blatul pe straturi orizontale de 1 cm, se aseaza pe o tava si se insiropeaza.Pentru sirop, se pune zaharul la fiert impreuna cu apa si cu aromele, iar cand au dat in clocot si nu se mai vad cristale de zahar, se ia de pe foc si se presara peste blat, cu ajutorul unei linguri.
Crema
Se fierbe smantana cu vanilia, iar cand a dat in clocot, se adauga incorporeaza ciocolata.
Se asambleaza astfel: un strat de blat insiropat, crema, blat si asa mai departe pana cand terminam blaturile si crema.
Se orneaza cu ciocolata rasa sau cu restul de crema, in cazul in care a ramas.Optional, se poate orna si cu frisca sau visine congelate.
Tiramisu rapid
400 g piscoturi, crema Mascarpone 250 g, patru oua, patru linguri de zahar, trei cescute de cafea fara zahar, cacao pudra, pentru ornat
Amestecati intr-un bol galbenusurile de ou cu zaharul, pana se deschid la culoare; Adaugati crema Mascarpone si omogenizati amestecul; Bateti intr-un bol separatalbusurile de ou pana se umfla;Turnati albusurile peste crema cu Mascarpone si amestecati pana la incorporarea completa a acestora;Evitati mixerul pentru ca albusurile se vor lasa; Inmuiati piscoturile putin in cafea dupa care se aseazati-le intr-o tava unul langa altul, fara spatii intre ele; Dupa ce ati pus primul strat de piscoturi turnati peste ele jumatate din crema;Puneti alt strat de piscoturi imbibate in cafea si deasupra restul cremei; Pudrati din belsug cu cacao, astfel incat sa se formeze un strat uniform, si lasati prajitura in frigider peste noapte.
400 g piscoturi, crema Mascarpone 250 g, patru oua, patru linguri de zahar, trei cescute de cafea fara zahar, cacao pudra, pentru ornat
Amestecati intr-un bol galbenusurile de ou cu zaharul, pana se deschid la culoare; Adaugati crema Mascarpone si omogenizati amestecul; Bateti intr-un bol separatalbusurile de ou pana se umfla;Turnati albusurile peste crema cu Mascarpone si amestecati pana la incorporarea completa a acestora;Evitati mixerul pentru ca albusurile se vor lasa; Inmuiati piscoturile putin in cafea dupa care se aseazati-le intr-o tava unul langa altul, fara spatii intre ele; Dupa ce ati pus primul strat de piscoturi turnati peste ele jumatate din crema;Puneti alt strat de piscoturi imbibate in cafea si deasupra restul cremei; Pudrati din belsug cu cacao, astfel incat sa se formeze un strat uniform, si lasati prajitura in frigider peste noapte.
aceasta e prajitura cu mere preferata de sotul meu,
faina 100 gr.,zahar,margarina 60 gr.,trei mere
scortisoaraPrajitura cu Mere – Amestecati pentru cateva minute faina, margarina si zaharul (jumatate de ligura). Se adauga merele curatate si feliate pe fundul formei, se presara zaharul (o lingura), scortisoara si aluatul. Se coace prajitura la 225 de grade C pana cand se inmoaie merele, iar aluatul devine brun deschis (aprox. 20 de min.)
faina 100 gr.,zahar,margarina 60 gr.,trei mere
scortisoaraPrajitura cu Mere – Amestecati pentru cateva minute faina, margarina si zaharul (jumatate de ligura). Se adauga merele curatate si feliate pe fundul formei, se presara zaharul (o lingura), scortisoara si aluatul. Se coace prajitura la 225 de grade C pana cand se inmoaie merele, iar aluatul devine brun deschis (aprox. 20 de min.)
La noi se mananca foarte bine placintele cu branza si cornurile cu mere. Daca am mai mult timp, mai fac si un chec sau bilute cu biscuiti.
Pentru bilute cu biscuiti:
500 g biscuti simpli
100 g nuca de cocos
1 sticla esenta de rom
2 linguri de cacao
100 g margarina
1 cana apa
se maruntesc biscutii. Se face pe foc un sirop din apa, cacao si margarina care se fierbe in clocot 1 - 2 minute. Se adauga biscutii in acest sirop, se pune esenta de rom si 50 g nuca de cocos. Se amesteca bine pana se omogenizeaza, si apoi se lasa putin compozitia sa se raceasca. Apoi se formeaza bilutele punandu-se in mijloc o visina(compot/visinata) aluna sau stafida.
Pentru bilute cu biscuiti:
500 g biscuti simpli
100 g nuca de cocos
1 sticla esenta de rom
2 linguri de cacao
100 g margarina
1 cana apa
se maruntesc biscutii. Se face pe foc un sirop din apa, cacao si margarina care se fierbe in clocot 1 - 2 minute. Se adauga biscutii in acest sirop, se pune esenta de rom si 50 g nuca de cocos. Se amesteca bine pana se omogenizeaza, si apoi se lasa putin compozitia sa se raceasca. Apoi se formeaza bilutele punandu-se in mijloc o visina(compot/visinata) aluna sau stafida.
poti incerca un chec simplu cu cacao: 4 oua8 linguri ulei8 linguri faina8 linguri zahar tos1 lingura cacao1 plic praf de copt1 lingurita zeama de lamaie sau otetun praf de sare1 lingura zahar pudraoptional nuca curatata si prajita. Pentru a prepara acest chec se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se pun intr-un vas mai inalt, se adauga un parf de sare si se bat bine cu telul (se poate folosi mixer-ul). Se incorporeaza zaharul si se bate in continuare. Pe rand se adauga galbenusurile, uleiul si faina. Compozitia trebuie sa fie un pic mai groasa decat cea de clatite. La sfarsit se adauga praful de copt stins cu otet sau zeama de lamaie si se amesteca usor cu o lingura.
Tava de chec (cozonac) se unge cu ulei, apoi se pune in ea hartie pergament sau hartie de calc.(Se poate tapeta cu faina daca nu avem hartie) Trei sferturi din compozitie se toarna in tava, iar in ceea ce ramane se adauga cacaua si se omogenizeaza, dupa care se pune deasupra in tava, peste restul compozitiei. Optional se pot adauga deasupra cateva nuci prajite in prealabil. Se introduce la cuptor, unde se coace aproximativ 35-40 minute. Este gata atunci cand deasupra capata o culoare maronie. Se poate incerca cu o scobitoare (se introduce scobitoarea si daca nu se lipeste inseamna ca este gata). Se presara zaharul pudra.
Tava de chec (cozonac) se unge cu ulei, apoi se pune in ea hartie pergament sau hartie de calc.(Se poate tapeta cu faina daca nu avem hartie) Trei sferturi din compozitie se toarna in tava, iar in ceea ce ramane se adauga cacaua si se omogenizeaza, dupa care se pune deasupra in tava, peste restul compozitiei. Optional se pot adauga deasupra cateva nuci prajite in prealabil. Se introduce la cuptor, unde se coace aproximativ 35-40 minute. Este gata atunci cand deasupra capata o culoare maronie. Se poate incerca cu o scobitoare (se introduce scobitoarea si daca nu se lipeste inseamna ca este gata). Se presara zaharul pudra.
Acest chec simplu, dar extrem de delicios, a fost prima mea reusita culinara L-am incercat pentru prima oara cand eram doar un copil, dar il prepar si acum cu aceeasi incantare, semn ca este menit sa fie facut cu drag si peste ani si ani. E grozav si asa simplu, cu o “picatura” de cacao in mijloc, dar e bine de stiut ca poate fi foarte usor modificat si innobilat si cu alte minunate arome (vanilie, lamaie, rom), ori imbogatit cu fructe, nuci (chiar si de cocos :P) sau ciocolata…
Ingrediente pentru un chec:
- 2 oua
- 1 cana zahar
- o jumatate de cana cu lapte
- o jumatate de cana cu ulei
- 2 cani faina, dar nu pline!
- 1 plic praf de copt (10 g.)
- 2, 3 linguri cacao, pentru efectul marmorat
Ingrediente pentru un chec:
- 2 oua
- 1 cana zahar
- o jumatate de cana cu lapte
- o jumatate de cana cu ulei
- 2 cani faina, dar nu pline!
- 1 plic praf de copt (10 g.)
- 2, 3 linguri cacao, pentru efectul marmorat
Mod de preparare:
Se sparg ouale, intregi, si se adauga zaharul:se mixeaza putin Se adauga laptele si uleiul, apoi adaugi si faina cu praful de copt, cernute:Se toarna apoi aluatul in forma de chec, lasand putin aluat deoparte pentru a-l amesteca cu cacao ( doua, trei linguri) compozitia de cacao se toarna in mijloc, Se dau formele la cuptor pentru cca. 35-40 de minute ( faceti testul cu scobitoarea)Se tin primele 15-20 de minute la foc mai tare: 180 grade C, dupa care se reduce focul la 170 grade C (foc potrivit).
Pofta buna!!!!
Se sparg ouale, intregi, si se adauga zaharul:se mixeaza putin Se adauga laptele si uleiul, apoi adaugi si faina cu praful de copt, cernute:Se toarna apoi aluatul in forma de chec, lasand putin aluat deoparte pentru a-l amesteca cu cacao ( doua, trei linguri) compozitia de cacao se toarna in mijloc, Se dau formele la cuptor pentru cca. 35-40 de minute ( faceti testul cu scobitoarea)Se tin primele 15-20 de minute la foc mai tare: 180 grade C, dupa care se reduce focul la 170 grade C (foc potrivit).
Pofta buna!!!!
Ultima incercare de desert rapid au fost bananele cu cioco, ai nevoie de banane, ciocolata, alune fara sare. Banane cu ciocolata sau frozen banana este un desert simplu si delicios. In fiecare bucata se infige cate un bat de inghetata. Se trec bananele prin ciocolata topita si usor racita, apoi prin alunele taiate mai mare. Se aseaza pe o farfurie si se dau la congelator. Dupa 3-4 ore sunt numai bune de servit.Bananele cu ciocolata se servesc de la rece.
Eu ador salamul de biscuiti, folosesc asa 500 g biscuiti simpli, o cutie de rahat, 1 pachet margarina, 250 g nuci, 1 ceasca zahar pudra, 6 linguri cacao, 1 lingura de coaja de lamaie, 1 lingura de rom.
Pentru salam de biscuiti cu nuci si coaja de lamaie se rup bucati mici biscuitii. Se amesteca margarina cu zaharul pudra, cacao,rahatul si cu biscuitii. Se adauga esenta de rom, coaja de portcala, si se amesteca se se omogenizeze compozitia.Se rastoarna pe planseta si se modeleaza un rulou de grosimea dorita. Se pastreaza la rece timp de 2 ore. Se serveste taiat rondele.
Pentru salam de biscuiti cu nuci si coaja de lamaie se rup bucati mici biscuitii. Se amesteca margarina cu zaharul pudra, cacao,rahatul si cu biscuitii. Se adauga esenta de rom, coaja de portcala, si se amesteca se se omogenizeze compozitia.Se rastoarna pe planseta si se modeleaza un rulou de grosimea dorita. Se pastreaza la rece timp de 2 ore. Se serveste taiat rondele.
De fiecare data cand reusesc sa intru in bucatarie, apelez la retete cat mai simple si mai rapide, de obicei chestii clasice, de la aperitiv si pana la desert. Cred ca anul asta se implineau vreo 10 ani de cand nu mai mancasem gogosele pufoase, asa ca am intrebat-o pe mama cum se fac si m-am apucat de treaba. Cred ca sunt cele mai simple si rapide gogosi pe care le-am facut pana acum, nu necesita framantare, efort sau timp prea mult, perfecte cand vrem ceva dulce si buuun:)
Am folosit:
350 ml lapte batut (sau iaurt), 4-5 linguri de zahar, 2 oua, zahar vanilat, praf de copt, esente (rom, lamaie), 400-500 g faina.
Intr-un bol mai mare am batut ouale cateva minute cu un tel, apoi am pus laptele, esentele, zaharul si zaharul vanilat. Am batut bine tot cu telul cateva minute pana s-a topit zaharul. Apoi am pus praful de copt si faina. Faina vom pune intre 400 si 500 g cam cat sa fie compozitia asa mai grosuta, mai groasa ca la clatite dar nu foarte groasa. Trebuie sa curga doar putin din lingura.Cu o lingura am luat din aluat si cu o lingurita am impins compozitia din lingura in tigaia cu ulei incins.Ele se umfla imediat si se rumenesc repede. Le-am intors pe toate partile si cand s-au rumenit le-am scos pe un servet pus pe farfurie. Ca sa nu fie prea imbibate de ulei.
Eu le-am pudrat cu zahar, dar sunt super si cu dulceata. Pofta buna
350 ml lapte batut (sau iaurt), 4-5 linguri de zahar, 2 oua, zahar vanilat, praf de copt, esente (rom, lamaie), 400-500 g faina.
Intr-un bol mai mare am batut ouale cateva minute cu un tel, apoi am pus laptele, esentele, zaharul si zaharul vanilat. Am batut bine tot cu telul cateva minute pana s-a topit zaharul. Apoi am pus praful de copt si faina. Faina vom pune intre 400 si 500 g cam cat sa fie compozitia asa mai grosuta, mai groasa ca la clatite dar nu foarte groasa. Trebuie sa curga doar putin din lingura.Cu o lingura am luat din aluat si cu o lingurita am impins compozitia din lingura in tigaia cu ulei incins.Ele se umfla imediat si se rumenesc repede. Le-am intors pe toate partile si cand s-au rumenit le-am scos pe un servet pus pe farfurie. Ca sa nu fie prea imbibate de ulei.
Eu le-am pudrat cu zahar, dar sunt super si cu dulceata. Pofta buna
Trimite răspunsul la întrebare