Sari la conținut

ce solutii împotriva arsurilor provocate prin...

ce solutii împotriva arsurilor provocate prin expunerea prelungita la soare aveți?

Răspunsuri
Gel de aloe vera aplicat pe zonele afectate.
Iaurt sau otet
Buna seara. Exista mai multe posibilitati de a inlatura efectele neplacute ale arsurilor solare.
Compresele cu apa rece sunt frecvent folosite in astfel de situatii. Ele vor fi aplicate 10-15 minute, de 3 ori pe zi, pana cand arsura provocata de soare se vindeca total. Pentru efecte optime, se poate adauga praf de copt in apa. Alta solutie pentru ameliorarea arsurilor solare sunt compresele cu iaurt, care se lasa sa actioneze 15 minute. Acestea se aplica de mai multe ori pe zi. De asemenea, compresele cu suc de rosii, amestecate cu lapte batut reduc semnificativ senzatia de usturime.
BUNA .draga mea.
Compresele reci cu lapte sau ceai de muşeţel şi gălbenele fac minuni pentru pielea arsă. La fel şi băile cu apă călduţă în care se adaugă bicarbonat de sodiu.
Nici iaurtul nu este uitat. Poţi aplica un strat cu iaurt, laşi să acţioneze 15 minute şi clăteşti cu apă rece. Repetă procedura o dată la trei ore.
oricum, cea mai importanta este preventia.
Ceai de musetel. Cu ajutorul unui buretel, spala pielea cu ceaiul de musetel dupa ce s-a raci.Otet. Inmoaie un prosop in solutie de otet cu apa si apoi spala zonele arse. O alta metoda este cea de a pulveriza solutia de otet cu apa pe piele. Ai grija sa nu se mai intample si foloseste protectie!
Va indepartati de soare. Multe persoane cred ca daca deja au arsuri solare, nu mai conteaza daca mai stau sau nu la soare. Nimic mai fals. Cu cat expunerea se prelungeste, cu atat efectele vor fi mai dezastruoase. Arsurile se pot mari si starea generala a organismului se poate inrautati.
Faceti un dus racoritor. Pielea se va calma instant, dar pentru scurt timp.
Calmati-va pielea cu un gel pe baza de Aloe Vera, cu alte creme special create pentru calmarea arsurilor sau cu produse naturale, create in casa.
Hidratati-va pielea! O piele arsa are nevoie de hidratare permanenta. Untul de cocos este ideal in astfel de situatii. Calmati-va durerea cu o pastila calmanta, de tipul Paracetamol sau Tylenol. Atentie insa! Medicul este singurul in masura sa va recomande astfel de pastile, in functie de nevoi.
Vizitati medicul daca este cazul. Daca arsurile dor si mai tare, daca aspectul pielii se schimba, capatand multe besicute albe, mergeti imediat la medic.
Otetul. Poate fi folosit in mai multe moduri: fie pulverizati otet direct pe portiunea afectata, fie aplicati comprese cu prosoape muiate in otet, fie faceti o baie cu apa la temperatura camerei, in care ati adaugat 2 – 3 cani de otet. Puteti folosi otet de mere, dar mai eficient este otetul din petale de trandafir si otetul de lavanda.
Ceaiul.Acidul tanic din ceai este un remediu excelent impotriva arsurilor solare. Folositi comprese cu ceai rece (tinut la frigider), obtinut din 4 – 6 pliculete de ceai. Pastrati pliculetele scoase din cana cu ceai si aplicati-le pe zonele cu arsuri, dupa ce, in prealabil, le-ati lasat sa se raceasca la temperatura camerei. O alta solutie este sa faceti o baie in care ati scufundat mai multe saculete de ceai.
Laptele.Compresele cu lapte sunt si ele eficiente. De asemenea, o baie calmanta, cu apa in care ati varsat 3 – 4 litri de lapte, este un remediu excelent pentru arsurile solare. Si vechea metoda cu masti de iaurt este foarte eficienta. Aplicati pur si simplu iaurtul direct pe suprafata arsa.
Aloe Vera.Dupa cum am mentionat deja, gelurile sau cremele cu Aloe Vera calmeaza foarte repede pielea arsa de soare. Daca aveti posibilitatea de a pastra in frigider frunze de aloe vera este si mai bine pentru a va calma cat mai repede arsurile.
Faina de ovaz.O baie de 30 de minute in apa rece, in care ati amestecat doua cani de faina de ovaz poate fi si ea un remediu calmant potrivit. Tot din faina de ovaz puteti face o crema naturala, amestecand-o cu oua crude. Se aplica direct pe portiunile arse de soare.
Bicarbonatul de sodiu.Faceti o baie de aproximativ 30 de minute in apa calduta, in care ati adaugat 2 cesti de bicarbonat de sodiu dizolvat. O varianta alternativa este sa pulverizati direct pe portiunile arse de soare o solutie obtinuta din trei parti de apa si o parte de bicarbonat de sodiu.
Uleiurile esentiale.Uleiul de lavanda si cel de musetel au efectele cele mai eficiente. Adaugati cateva picaturi intr-un pulverizator cu apa si pulverizati pe tot corpul sau adaugati 10 – 12 picaturi de ulei esential in baie. Folositi acest remediu cu prudenta in cazul copiilor. Feriti ochii si nu ingerati uleiurile!
Amidonul de porumb.Exista mai multe metode de folosire a amidonului pentru calmarea arsurilor solare. Cele mai uzuale sunt:
Castravetii.Aplicati felii de castraveti direct pe pielea arsa. Daca vreti ca efectul sa fie mai mare, radeti castravetii si amestecati-i cu lapte, apoi aplicati solutia obtinuta pe portiunile arse.
Cartofii.Cartofii cruzi, rasi si aplicati direct pe piele (cu cat mai multa zeama) au un efect benefic asupra arsurilor solare.
Ouale.Se stie ca ouale crude, aplicate direct pe piele, fac minuni in cazul oricarui tip de arsura. Daca amestecati doua oua cu o lingurita de miere de albine si cu o lingurita de frunze de hamamelis.
Mierea de albine.Este un calmant excelent, daca este aplicata direct pe piele. Efect calmant are si solutia obtinuta din miere de albine si sirop de lamaie (patru parti miere si o parte sirop de lamaie) sau din miere de albine si lapte (in proportie egala).
Rosiile.Solutia obtinuta dintr-un sfert de cana de suc de rosii, amestecat cu o cana si jumatate de lapte batut este un calmant excelent. De asemenea, puteti aplica bucati de rosii direct pe zonele arse de soare sau puteti adauga 2 cani de suc de rosii in apa calduta in care faceti apoi o baie.
buna fetelor, eu in astfel de situatii folosesc untul de cacao aplicat direct pe zonele arse, calmeaza si hidrateaza.Infuziilelde laptucile, varza, menta, patlagina, frunzele de capsuni. Lichidul obtinut in urma infuziei cu diverse plante calmeaza durerile, daca este pulverizat pe zonele cu arsuri. Plantele recomandate pentru infuzie sunt: laptucile, varza, menta, patlagina, frunzele de capsuni.
Trimite răspunsul la întrebare
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!