Sari la conținut

Ce stiti despre compatibilitatea Rh-ului? Eu si...

Ce stiti despre compatibilitatea Rh-ului? Eu si sotul avem Rh negativ si la prima sarcina, nu a fost problema. Copilasul s-a nascut normal si sanatos insa are Rh pozitiv, care nu este compatibil cu al meu. Intrebarea mea este, mai pot face al doilea bebe fara sa am probleme?

Răspunsuri
Din cate stiu eu si nu vreau sa te sperii, am mai multe cunostinte care se confrunta cu problema asta,la ei al doilea copil a iesit cu mici probleme.Parerea mea este ca trebuie sa-ti intrebi medicul ginecolog,el stie mai bine.
O sa vorbesc cu medicul.Mersi pentru raspuns.
Eu din cate stiu , daca amandoi aveti RH negativ nu este nici-o problema . Chiar ma mir ( poate gresesc , nu m-am documentat ) dar daca voi parintii aveti RH negativ , cum de-a iesit cel mic cu RH pozitiv ?
:) Este o intrebare pe care si eu mi-am pus-o la randul meu. Doctorul neonatolog care s-a ocupat de bebelus la nastere, mi-a spus ca este posibil asa ceva si ca acest lucru se intampla foarte rar- cam la 10-15% din cazuri. In general, in majoritatea cazurilor bebelusul mosteneste Rh-ul tatalui sau uneori Rh-ul mamei, insa totul depinde foarte mult de combinatia genelor. Si se pare ca noi suntem un caz mai aparte :D.
buna,
mergi la medic, o sa iti dea tratament si o sa nasti un copil frumos si sanatos. sa nu ramai insarcinata inainte de a merge la medic si de a face tot ce e necesar pentru a nu intampina probleme. decat sa dai nastere unui copil cu probleme ,mai bine te interesezi de tot inainte. cunosc pe cineva care a facut tratament si are 2 copii sanatosi.
multa sanatate1
Multumesc pentru raspun. O sa tin cont de el.
buna, eu stiu ca sunt posibile probleme , la al doilea copil cand unul are rh-ul negativ si celalalt rh-ul pozitiv, ca mama trebuie sa faca un vaccin si nu este nici o problema, eu stiu cazuri in care au fost parinti cu rh diferit si copiii nu au avut nici o probleme si fara sa faca mama vaccin. cred ca se aplica ca in cazul in care au ambii parinti rh pozitiv, nu cred ca sunt probleme
Problema apare la a doua sarcina, cu un nou copil Rh(+). In cursul acestei a doua sarcini, globulele rosii ale fatului Rh(+) trec din nou in circulatia materna, determinand cresterea nivelului de aglutinine anti-D. Acestea traverseaza placenta si se fixeaza pe globulele rosii ale fatului, provocand alterarea lor. Fenomenul descris sta la originea bolii hemolitice a nou-nascutului. Ea se manifesta printr-o ane­mie severa si prin leziuni grave ale ficatului si splinei, care determina moartea fatului, sau a nou-nascutului.
in acest caz special, al mamei Rh(-) si copilului Rh(+), care se intalneste la 15% din populatie, nu se petrece nici un accident in cursul primei sarcini. Totusi, cateva globule rosii ale fatului Rh(+) trec in sistemul circulator al mamei in cursul remanierilor placentare care au loc pe la 4 luni si jumatate, si mai ales in momentul desprinderii placentei la nastere. In acel moment, aglutinogenul D purtat de globulele rosii ale copilului Rh(+) provoaca in sangele mamei formarea de aglutinine anti-D. Acest lucru nu are nici o consecinta asupra sanatatii mamei.
Trimite răspunsul la întrebare
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!