Ce stiti despre nucile de caju?
Răspunsuri
Nucile de caju se pot introduce în alimentația copiilor fără istoric de alergii începând cu vârsta de 1 an. Copiilor cu istoric de alergii, dermatite sau intoleranțe li se vor oferi dupa vârsta de 2 ani.Noua ne plac foarte mult imi dau senzatia ca sunt ca niste fusecuri caci sunt destul de dulci.
Nucile” de caju nu sunt nuci și nici semințe, ci sunt fructele unui copac originar din Brazilia și cresc la terminația unui fruct, aparent un soi de pară. Fructele de caju sunt învelite de o coajă tare, care conține substanțe toxice și de aceea este necesar ori ca fructele să fie supuse unui tratament termic pentru a neutraliza aceste substanțe, ori să fie deschise manual.
Beneficii:- pentru sistemul cardiovascular și pentru o inimă sănătoasă – datorită conținutului mai scăzut de grăsimi decât a altor nuci, constituit mai ales din acid oleic și grăsimi mononesaturate care se găsesc și în uleiul de măsline;- pentru sistemul osos – datorită magneziului și cuprului (cuprul este vital pentru enzimele care sunt implicate în combinarea colagenului și elastinului, dând flexibilitate oaselor și încheieturilor);
- pentru piele și păr
- pentru piele și păr
Nucile” de caju, pentru că se află oarecum în categoria nucilori și alunelor se pot introduce în alimentația copiilor fără istoric de alergii începând cu vârsta de 1 an. Copiilor cu istoric de alergii, dermatite sau intoleranțe li se vor oferi nuci și alune abia începând cu vârsta de 2 ani. Indiferent de momentul introducerii în alimentație, trebuie să fim foarte atenți la pericolul de înec. Recomandarea noastră este să vă consultați cu medicul pediatru al bebelușului înainte de a introduce “nucile” de caju în alimentația diversificată și să respectați regula celor 4 zile.
“Nucile” de caju se găsesc în comerț, atât în varianta crudă, cât și în varianta prăjită și (ne)sărată. Recomandăm varianta crudă sau prajită și nesărată; de asemenea, în cazul nucilor crude, recomandăm hidratarea nucilor înainte de a fi consumate. “Nucile” de caju se recomandă a fi depozitate în locuri uscate și răcoroase (de preferat în frigider mai degrabă decât la temperatura camerei), în recipiente de sticlă vidate pentru că râncezesc rapid. Se pot păstra în frigider până la 6 luni, sau se pot congela pentru maxim 1 an.
Este foarte important să consumăm “nucile” de caju prăjite și nesărate sau crude și rehidratate (înmuiat în prealabil în apă) pentru 6-8 ore, tocmai pentru a reduce sau chiar elimina toxicitatea cojilor în care sunt învelite. Tocmai pentru că toxicitatea nucilor de caju este discutabilă, se recomandă un consum moderat.“Nucile” de caju se pot oferi copiilor ca atare (crude și rehidratate sau prăjite și nesărate), sub forma laptelui de caju, sau ca ingredient în diverse gustări sau deserturi raw-vegan.
Trimite răspunsul la întrebare