Sari la conținut

Ce stiti despre semintele de in?

Ce stiti despre semintele de in?

Răspunsuri
Semintele de in sunt bune pentru ca contin multe fibre, te ajuta foarte mult daca ai probleme cu constipatia. Pot fi adaugate unui suc de facut in casa. Prescolarii pot lua 1 lingura de seminte de in pe zi, in vreme ce copiii mai mari si adultii pot lua chiar 2 linguri pe zi
Semintele de in (Linum usitatissimum) au proprietati benefice mentinerii sanatatii, de altfel sunt unele dintre cele mai bogate plante in substante nutritive. Semintele de in macinate si uleiul din seminte de in reprezinta o sursa bogata de grasimi esentiale Omega 3 (acid alfa-linoleic), mai precis sunt numarul 1 intr-o serie de 129 de alimente supuse studiilor.In plus, semintele de in sunt bogate in antioxidanti, au proprietati benefice asupra sanatatii si sunt eficiente in tratamentul contra constipatiei. Adaugati seminte de in in cerealele de dimineata, in painea de casa si puneti ulei din seminte de in in salate, piure de cartofi, supa de legume.
Ele sunt o sursa foarte buna de vitamina B1, mangan, magneziu, fosfor si cupru. Semintele de in pot fi utilizate in tratamentul naturist a diverse afectiuni, inclusiv prevenirea si contracararea constipatiei, dar nu pot fi considerate un medicament propriu zis ci un aliment benefic. Daca tineti o dieta de detoxifiere a organismului, atunci semintele de in macinate sunt ideale!
In semintele de in gasim lignani, compusi vegetali care actioneaza ca o forma slaba de estrogen. Alte alimente care contin lignani sunt semintele de susan, de floarea soarelui, nucile de caju si alunele, dar intr-o masura considerabil mai mica. Oamenii de stiinta ne incurajeaza ca lignani pot proteja impotriva anumitor forme de cancer, in special al celui de san si de colon. Semintele de in sunt o sursa excelenta de fibre solubile si insolubile, eficiente pentru reglarea colesterolului, glucozei din sange si digestiei. Este recomandat sa consumam seminte de in macinate caci astfel putem profita 100% de beneficiile lor, in timp ce daca raman nemacinate pot trece prin corp fara nici un efect.
Inul este folosit din cele mai vechi timpuri, cultivarea inului datand inca din 3000 i.Hr. in Babilon. Inul este cunoscut si ca "planta binecuvantata" fiind folosit pentru eliminarea durerilor abdominale, tusei, furunculilor, abceselor pielii si constipatiei.Semintele de in sunt cultivate pentru valoarea lor nutritionala dar si pentru variate produse nealimentare precum vopsele, cerneala si linoleum
Adaugati seminte de in in retele dvs preferate, in preparatele de panificatie, in paine, dulciuri si in cerealele musli de dimineata. Atentie! Semintele de in trebuie macinate sau inmuiate pentru a profita in cea mai mare masura de proprietatile lor benefice.Macinati seminte prospete de in de cate ori este posibil. Adaugati-le alaturi de sare din Himalaya si piper in mancaruri.
Uleiul de in va fi pastrat la frigider dupa deschidere. Nu prajiti cu ulei de in caci se arde cu usurinta. Uleiul de in se foloseste adaugat in mancare, in salate, pateuri, salate de vinete, piureul de cartofi, ciorbe de zarzavat, tocanite, pilaf.Semintele de in aduc beneficii antiinflamatorii, protejeaza vasele de sange si riscul de stres oxidativ. Omega 3 ajuta la reglarea tensiunii arteriale si sustine sitemul cardiovascular. Fibrele mucilaginoase continute de fibrele de in intarzie golirea stomacului si pot imbunatati absorbtia nutrientilor.
Trimite răspunsul la întrebare
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!