cum rezolvati conflictele dintre copiii vostri?
Răspunsuri
Greu la acest capitol, facem ancheta sa vedem care este vinovata, fiecare da vina pe cealalta, in general merg la colt ambele daca nici una nu recunoaste vina. Le-am invatat sa isi ceara scuze una de la alta, cea vinovata desigur, sa o pupe pe surioara pe obraz. Avem 7 si 4 ani si inca le este greu sa imparta, orice are una vrea si cealalata, am invatat sa cumpar cate 2 din fiecare ca sa nu mai avem conflicte
Eu am doi baieti, de 2 si 4 ani si conflictele sunt la ordinea zilei. Este si dificil sa spui care este vinovatul, amandoi sunt. Momentan nu merg pe pedeapsa, incerc sa le explic cum au ajuns la conflict si ce ar trebui sa faca pentru a obtine fiecare ce vrea. Par sa vorbesc in van, in fiecare zi o luam de la capat. De abia astept sa trecem peste perioada :D
Buna , diferenta dintre fetele mele este maricica , de aproape 9 ani si cea mare o tachineaza pe cea mica , ii ia tot din mana sa nu i le strice , cea mica arstrica tot :-) :-) . Dar petrec timp impreuna jucându—se :-) :-) :-) :-)
BUNA , GREU DE RASPUNS , ACUM DEPINDE SI CE FEL DE COPII AVEM , RASFATATI SAU MAI PUTINI RASFATAT , LA MINE INCA NU SUNT CONFLICTE , DEORECE FATA MEA ARE 5 ANI JUMATE SI EA E CU DESENELE SI CU SCRISUL , IAR BAIETELUL NU ARE STARE DELOC E TOATA ZIUA PE AFARA SA MAI POATE FACE RELE , CAND SUNT IN CASA CHIAR NU SE BAT SI DACA AR DA FETITA IN EL , BAIATU VINE SI IMI SPUNE .
Buna...La mine e cam dificil in sensul ca fetita vrea sa si faca temele la birou iar iedutul hop si el. Ii mazgaleste caietele, le rupe. Tot timpul trrebuie sa stau intre ei. Ea il iubeste foarte tare dar el.e tare nazdravan. Cate odata mai rabufneste fetita si tipa la el. Eu tot timpul trebuie sa ii distrag lui atentia. Dar asa conflicte majore nu avem.
Conflictele sunt inevitabile in viata fiecaruia dintre noi. Copiii nu sunt nici ei feriti de ele si sunt nevoiti sa le faca fata intr-un fel sau altul, incepand cu prima zi de joaca in parc, continuand cu neintelegerile cu colegii de gradinita, de scoala sau cu membrii familiei. Pentru ca nu ne nastem intelepti, copiii (si adultii, uneori) trebuie sa invete sa rezolve conflicte si sa inlocuiasca reactiile negative (frustrare, furie) cu o atitudine de cooperare.
pentru a-l invata sa faca fata conflictelor intr-o maniera pozitiva: Urmariti impreuna un film in care personajele sunt implicate intr-un conflict. Opreste actiunea in momentul de maxima intensitate si cere copilului sa iti spuna ce crede ca ar trebui sa faca fiecare personaj pentru a rezolva situatia conflictuala. Spune-ti si tu parerea si apoi urmariti in continuare filmul, pentru a vedea care dintre voi a ghicit corect continuarea aleasa si de regizor.
Gandeste-te la o situatie de conflict pe care ai trait-o impreuna cu copilul tau (de exemplu, cand copilul iti cere mai multe jucarii sau mai multe dulciuri) si propune-i un joc de rol: copilul va juca rolul parintelui, iar tu rolul copilului. Este o ocazie foarte buna de a intelege fiecare dintre voi perspectiva celuilalt, dar si de a imbunatati abilitatea copilului de a rezolva conflicte.De asemenea, este util sa va amintiti situatiile in care copilul a fost implicat in conflicte si sa analizati care strategii au fost eficiente si care au fost ineficiente.
Buna zara , atunci cand ai copii e foarte greu sa te amesteci intre ei , fara sa vrei ii vei tine parte unuia , depinde foarte mult si ce diferenta este intre ei , daca sunt apropiati de varsta , se cearta , se impaca , se joaca mai departe ... insa cand diferenta e mai mare si unul intelege ceea ce face si face gresit mai aplicam cateva dojane si pedepse , dar fratii asa sunt si cei mai buni prieteni si cei mai mari certareti ....
Trimite răspunsul la întrebare