Sari la conținut

Cum va protejati copiii de capuse? ca tot a...

Cum va protejati copiii de capuse? ca tot a venit sezonul, aveti temeri in privinta lor, evitati zonele cu iarba verde?Sau va ti confruntat cu vreo muscatura de capusa, cum ati rezolvat problema?

Răspunsuri
Binevenita intrebarea ta, si eu sunt interesata de raspunsuri. Chiar de dimineata ii spuneam sotului ca exista niste bratari la farmacie care pot fi purtate atat la maini cat si la picioruse pentru a-l proteja pe cel mic de capuse. Sunt naturale si costa in jur de 10 lei, numai ca inconvenientul este ca sunt cam de scurta durata.
Nu evitam zonele cu iarba verde, din contra mergem destul de des, mai ales ca al nostru printisor adora sa stea in iarba. Dupa fiecare astfel de iesire, ii iau la vf fiecare parte a corpului, de teama sa nu aiba ceva pe el.
In primul rand o sa evit parcurile foarte aglomerate si neingrijite.Pantalonas lung si sosetica alba,am inteles ca au ceva probleme capusele...la vederea albului.Nu pot spune ca ceva sigur dar de ce sa nu incerc?Un alt lucru pe care il folosim sunt asa zisele ,,bratari antitantari,,sau spray-uri pt muscaturi de insecte.Bratara antitantari o pun la picior ,pe sub sosetica si nu il deranjeaza deloc.Cu muscatura de capusa s-a confruntat matusa mea insa a avut norocul ca aceasta sa nu fie una din cele cu probleme,sa ii scoata usor capusa fara a fi apucat sa elimine acel venin. Sunt periculoase insa nu trebuie sub nici o forma sa ne panicam si sa incercam sa facem noi singuri ceva.E posibil sa avem noroc si sa nu fie o capusa periculoasa.Cand era la bunici,tin minte ca avea bunica o pisica ce mereu cara dupa ea capuse :))) Eu i le scoteam cu mana din blanita si nu am patit nimic.
Noi din fericire nu am fost intepate de capuse pana acum dar baietelul cumnatei mele a fost. A fost saraca disperata si a ajuns cu copilul la doctor, i-a dat antibiotic o perioada desi nu i-a apartut acel semn distinctiv al bolii Lyme. A fost invatata cum sa le extraga in siguranta.
Noi stam la curte si le-am invatat pe fetele mele sa se fereasca de zonele cu iarba, si nici sa se joace sub pomi.
Autan repelent este bun insa trebuie dat cand ies din casa si are actiune 4 ore parca....
Ianis de unde achizitionezi bratarile antitantari, pana acum nu am mai auzit de ele si as fi interesata, au si efectul scontat esti multumita de ele? Exista spray antiinsecte pentru bebelusi ? De care folosesti si as mai vrea sa stiu daca ti-a fost recomandat de dr? Astept raspuns... Mersi
Stiu ca in parcurile mari - de la Bucuresti de exemplu, se stropeste special pentru daunatori capuse/muste/tantari. Insa nu am auzit si prin alte parti, parcuri mai mici din afara oraselor mari.
Acum nu trebuie sa ne panicam si sa tinem copii in casa, capusele exista de cand lumea si nu toate sunt purtatoare de Lyme. Noi copii fiind puricam tot timpul cainele si ii culegeam capusele de la urechi si nu am avut niciodata probleme. Logic ca eu nu mi-as lasa fetele acum sa puna mana pe capuse, din cauza panicii, si cred ca s-au si inmultit fata de perioada cand eram noi copii, asta din cauza ca nu se mai stropeste anti-daunatori cum se facea inainte.
Noua ni s-a inamplat sa mergem la padure si in primele 5 minute sa se urce pe noi cateva capuse din acelea foarte mici. Am scuturat bine hainele, am controlat fetele si am fugit de acolo mancand pamantul!!!
Am vazut o Emisiune la TV despre capuse si cum poti scapa de ele daca esti muscat. Umezesti un bat de chibrit si dac un cerc in jurul muscaturii de capusa, ziceau moderatorii ca acestea sunt innebunite dupa fosfor si ies singure. Nu stiu daca as experimenta pe bebe, oricum tot ar fi necesara o vizita la doctor. Multumesc fetelor si de pontul cu hainutele albe.
eu sincer nu imi fac griji pentru o astefl de problema..in oraselul nostru nu s au semnalat deocamdata astfel de probleme insa asta nu inseamna ca nu ar fi capuse..acum inca purtam pantaloni lungi si cred ca sunt protejate insa pe timpul verii nu cred ac voi face ceva suplimentar..doar voi fi atenta cand ne vom intoarce acs sa vad daa au vreo piscatura ceva..
La noi in judet nu sm auzit sa se stroprasca impotriva capuselor. Eu ii dadeam mereu ciorapei pe el cand il scotean afara pe baietelul meu, acum vin caldurile nu o sa ii mai pot da toata ziulica, in plus in fiecare seara ii fac baita iat apoi la masaj il verific de capuse si inventariez noile vanatai.
Noi petrecem destul timp in aer liber cand avem ocazia ... nu am avut niciodata o astfel de problema ... tot timpul micuta mea a purtat pantalon lung si sosetuta, mai mult pentru a o feri de zgarieturi, dar am fost feriti si de capuse ... este foarte important ca atunci cand o indepartam de pe piele sa fim foarte atente ... daca ii ramane capul, locul respectiv se va infecta!
Faptul ca se stropeste pe afara impotriva capuselor .... mie una nu prea imi inspira incredere deoarece s-a mai stropit si impotriva altor insecte si tot nu a avut niciun efect... O prietena, mi-a recomandat ca atunci cand iesim in zonele cu iarba verde sa-i pun baietelului meu in buzunar o discheta cu 2-3 picaturi de ulei de lavanda. Nu stiu cat va fi de eficienta aceasta metoda dar merita incercata.
Buna...la noi in Bucuresti e invazie de capuse. Eu nu ii las pe asria mici prin iarba.Anul trecut mi -a luat catelul capuse di n iarba si ce am mai tras cu el.De la babesia se moare si abia l am scapat cu tratament cu antibiotice. Am o cunostinta care trage si acum cu baietelul ei pt ca anul trecut l a muscat o capuse.
Stand la curte, avand catel si petrecandu-ne foarte mult timp in aer liber suntem foarte expusi la intalnirile cu capusile. Asa ca, in fiecare an ne luam cateva masuri de precautie pe care ma gandesc ca ar fi benefic sa vi le impartasesc .
In primul rand, din primavara pana toamna tarziu, spatiile verzi din curte trebuie dezinfectate cu un insecticid special contra capuselor. Noi il cumparam de la magazinele specializate in insecticide, pesticide si fitosanitare.
Insecticidul contra capuselor cumparat de noi se numeste Deltachim. Un flacon de 100ml costa in jur de 35RON si se dizolva in 14l apa. Solutia dizolvata se imprastie pe iarba cu o pompa de stropit. Operatiunea trebuie repetata la fiecare 30 zile. Dupa stropire, evitam contactul cu spatiile stropite pentru 24 de ore.
Si pentru oameni exista sprayuri care previn muscatura de capuse, chiar aplicabile copiilor sau persoanelor cu pielea sensibila. De exemplu, la noi in tara exista sprayurile Helpic, dar nu numai. Eu am ales un spray natural contra capuselor produs in Austria care poate fi aplicat copiilor mai mari de 1 an, marca Hermes Arzneimittel, pentru a fi mai sigura ca nu produce efecte adverse pielii delicate a fetitei mele. Aceste sprayuri costa in jur de 30RON si asigura o protectie de aproximativ 4-6 ore.
Trimite răspunsul la întrebare
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!