Sari la conținut

de cand ati inceput sa spalati copii pe...

de cand ati inceput sa spalati copii pe dintisori? daca e prea mic pentru periuta si pasta pot folosi altceva? este vreo alternativa sau ceva ma refer la un produs care sa ajute cat de cat ?

Răspunsuri
Dintisorii se ingrijesc o data cu eruptia lor. Pana la un an nu este indicat sa folosesti ceva anume . Este suficient sa'i cureti dintii si gingiile de doua ori pe zi cu un prosopel curat inmuiat in apa fiarta si racita. Dupa varsta de un an poti folosi periuta numai sa alegi o periuta foarte moale si o pasta destinata copiilor.
Exista un produs destinat ingrijirii dintilor bebelusilor de la eruptie si pana la un an: este un degetar din silicon. Il bagi pe degetul tau si mangai usor dintisorii copilului dupa fiecare masa (evident, tot clatindu-l sub jetul de apa, ca pe o periuta), pentru a crea un comportament corect de ingrijire a danturii pentru mai tarziu.
de pe la 7 luni am inceput sa il spal pe dintisori, de cand au inceput sa ii apara.Am folosit initial acea periuta degetar de silicon cu o pasta fara flour speciala ce poate fi inghitita. EArth BEst dupa un an am cumparat periuta de dinti adecvata varstei cu peri moi.
Bună seara. Eu am început sa ii spal dințișorii băiețelului undeva fupa varsta de un anișor, si am folosit produsele din comert specisl concepute pentru vârsta respectiva. Norocul meu a fost ca băiețelul nu prea consuma dulciuri, ciocolată deloc, doar cate o înghețate din când în când, astfel încât pana acum nu am avut deloc probleme cu dințișorii.
Buna dimineața. Sa ști ca eu nu am început foarte devreme sa spal dințișorii fetitei si in timp s-a văzut lucrul acesta . Consumand si foarte multe dulciuri , fetita mea , deși este destul de mica , si are inca dintisorii de lapte, a avut serioase probleme cu aceștia. Parerea mea este ca ar trebui sa incepeti cat de repede puteti.
Buna sophy , medicul stomatolog mi-a recomandat sa folosesc o bucata de tifon infasurata pe deget , inmuiata in ser fiziologic si curatata foarte bine limba si gingia , la aparitia dintisorilor poti lua un degetar cu perisori din silicon , o pasta potrivita varstei ..
Buna noi avem 7 luni si nici un dinte dar folosim periodic un degetar special de care eu una sunt multumita. Se numeste Dentistar degetar antibacterian pentru bebelusi si il speli apoi poti sa il moi cu musetel si tine mai multe spalari. Noi ne descurcam bine cu ele si ea e bucuroasa ca imi musca degetul :))
Cu totii stim cat de important este sa avem o dantura frumoasa, dar mai ales sanatoasa. Parintii isi doresc acest lucru pentru copiii lor si tocmai de aceea trebuie sa-si duca micutii la stomatolog de la o varsta frageda. in momentul aparitiei primilor dinti este bine sa mergeti la medicul stomatolog, pentru consult. Vizita la stomatolog trebuie sa fie reinnoita la fiecare 6 -12 luni. Specialistii spun ca este indicat sa mergeti cu cel mic la stomatolog inca de la aparitia primilor dinti, pentru a putea preveni aparitia diferitelor afectiuni dentare, cum ar fi "caria de biberon". Un alt motiv de control stomatologic de la varsta frageda este pastrarea unei dentitii perfecte, care il va ajuta pe copil sa mestece hrana bine si sa vorbeasca corect.
incurajati-va copilul sa bea din cana sau pahar cat mai devreme.
* Copiii nu trebuie sa adoarma cu biberonul in gura, iar alaptarea la san trebuie evitata in timpul noptii daca celui mic i-au aparut dinti pe arcade. Folosirea biberonului trebuie sa inceteze in mod normal dupa 12-14 luni de viata. Sugerea degetului este perfect normala la copiii foarte mici si ar trebui sa inceteze in jurul varstei de 2 ani. De aceea trebuie sa descurajati orice manifestare de acest fel a copilului, deoarece pot aparea deformari dentare sau alte probleme de domeniul ortodontiei. Medicul stomatolog va va sugera diferite modalitati de descurajare a acestui obicei vicios.
* Este foarte indicat sa incepeti sa curatati dintii copilului cat mai devreme. Dupa nastere, curatati gingiile copilului cu o periuta de dinti pentru copii si cu apa. Nu folositi pasta de dinti fluorurata pana la varsta de 2-3 ani.
Primii dinti ai copilului, numiti si "dinti de lapte", sunt la fel de importanti ca dintii definitivi. Primii dinti apar in jurul varstei de 6 luni si ii ajuta la masticatie si vorbire, avand, de asemenea, rol in mentinerea spatiului pe arcade, in vederea aparitiei dintilor permanenti.
* La inceput, apare grupul frontal, intai inferior si apoi superior, ajungandu-se in jurul varstei de 3 ani la o dentitie de lapte completa (20 de dinti). in jurul varstei de 6 ani apare molarul de 6 ani, care este primul dinte permanent si incep sa cada de pe arcade dintii temporari.
* Copiii trebuie invatati sa scuipe resturile de pasta de dinti si sa clateasca gura dupa fiecare spalare.
* Ajutati copilul sa-si mentina o dentitie sanatoasa asigurandu-i o dieta echilibrata, asigurandu-va ca se spala corect pe dinti de 2 ori pe zi, foloseste ata dentara o data pe zi si se prezinta la controlul stomatologic la intervalul stabilit.
Noi ne spalam pe dintisori in fiecare seara - dimineata mai sare peste periatul dintilor pentru ca suntem mereu in intarziere.
Igiena dentara este foarte importanta. Este foarte important sa punem copilasii sa se spele pe dinti, sa isi formeze un obicei.
Trimite răspunsul la întrebare
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!