Sari la conținut

De la ce varsta se poate da unui copilas,...

De la ce varsta se poate da unui copilas, sirop de catina facut cu miere de albine ?

Răspunsuri
Buna, eu stiu ca mierea de albine se da la copii dupa ce implinesc un anisor, acum nu stiu despre catina, dar in cantitati mici nu cred ca s-ar intampla ceva, pentru ca este un fruct, totusi cred ca ra trebui intrebat un pediatru ca sa nu se intample nimic rau, oricum dupa un an pentru ca contine miere de albine.
Siropul de catina cu miere il putem da copiilor dupa varsta de 1 an. Este foarte bun pentru intarirea imunitatii. In locul suplimentelor alimentare le putem da copiilor sirop de catina facut in casa . Se face 1:1. Se foloseste dimineata pe stomacul gol. 2-3 lingurite din acest sirop se dilueaza cu apa si se bea inainte de micul dejun.
Mierea nu se da copiilor cu varsta sub un an, despre catina nu stiu daca este sau nu indicata, desi stiu foarte bine ca este foarte sanatoasa si contine foarte multa vitamina C. Fiind o fructa nu este foarte periculoasa, dar totusi de exemplu nici capsunile nu sunt indicate la o varsta frageda. Oricum inainte de un an nu ai voie, apoi poti incerca o cantitate foarte mica, lasi 2 - 3 zile sa vezi cum reactioneaza copilul si apoi cresti cantitatea treptat.
eu stiu ca mierea nu se recomanda copiilor cu varste mai mici de un an,cand alaptam imi era frica sa consum chiar si eu miere ca sa nu ajunga in laptele matern si sa nu ii faca rau celui mic,practic cred ca siropul de catina cu miere ar trebui dat dupa varsta de un an,mai ales ca este sanatos si este bun la imunitate
Fructele de cătină pot fi introduse, ca atare, în alimentația bebelușului după vârsta de 1 an. Ceaiul de cătină poate fi oferit copiilor de la vârsta de 6 luni, iar uleiul de cătină după vârsta de 3 ani. Înainte de a introduce un aliment nou în alimentația copilului dumneavoastră, cereți sfatul medicului pediatru și respectați regula celor 4 zile.
rincipala temere legată de mierea de albine, este aceea că poate provoca BOTULISM. Sporii care pot genera această infecție sunt prezenți în natură, în special pe florile plantelor polenizate de albine. Mierea de albine este consumată de cele mai multe ori în stare naturală, fără a fi sterilizată sau pasteurizată. Și chiar dacă ar trece printr-un proces de pasteurizare, sporii de botulism tot ar putea fi prezenți.
Pentru adulți, cantitatea de spori de botulism ingerați nu reprezintă un pericol. Intestinul adultului conține suficienți acizi pentru a face față cantității de toxine eliberată de această bacterie. Acest lucru începe să fie valabil și pentru copiii mai mari de 1 an. Cei mici însă, nu dispun de acest coctail de acizi în intestin, infecția cu botulism fiind mult mai probabilă.
BUNA MAMY. INCERC SA TE AJUT PUTIN. IN PRIMUL RAND TE SFATUIESC SA I DAI MIERE DE SALCAM SI ASTA DUPA 1 AN. PENTRU CA MIEREA SE DIGERA DESTUL DE GREU. CU CATINA ........SUNT PARERI SI PARERI....LA FEL DUPA UN AN DAR CU PRUDENTA. DIN BATRANI SE SPUNE CA, CATINA PROVOACA DEMENTA. INTRADEVAR CONTINE VIT C FOARTE MULTA (SI EU AM IN CONGELATOR CATINA) TREBUIE DATA CU PRUDENTA NU IN CANTITATI MARI SI NU PE TOATA PERIOADA ANULUI. DACA AVETI BUNICI SAU STRABUNICI LA TARA INTREBATII DE CATINA CA EI STIU MAIBIE SI DE CELE MAI MULTE ORI AU MARE DREPTATE
dupa 1 an de zile cred ca poti sa-i dai siropelul de catina facut cu miere de albine dar sa nu fie in cantitati mari. pentru inceput ai putea sa -i dai cate o lingurita pe zi iar daca totul este ok si nu apar probleme dupa ce mai creste, ai putea sa-i dai 2 lingurite. cel mai bine ar fi totusi sa ceri sfatul unei medic- fie ca este medic de familie sau pediatru deoarece ei sunt cei mai avizati sa-ti raspunda la aceasta intrebare.
dupa un an de zile, mierea poate provoca botulism mai ales daca nu este luata din locuri sigure sau din magazin. Oricum este bine sa introduci treptat mierea caci cam le poate provoca scaune moi la fel si catina ii poate irita la fundulet. Este foarte buna combinatia pentru cresterea imunitatii ca si mierea cea mai buna este mierea de tei.
Cei cu parerile asteA eronate oameni buni, aici se vb despre produse 100 la 100 naturale, cum sa ti fie frica sa dai copilului miere inainte de un , deci toate prostiile din farmacii se poate da?? Dar mierea care este cel mai pretios dar de la Dumnezeu sa ne ferim ca facem prostie omeneasca mai degraba... dati copiilor tot ce doriti din natura si cand doriti, dupa 6 luni deja poti incerca de toate la inceput cate putin bineinteles.
Mierea si catina sunt cele mai bune pentru imunitate!
Mierea naturala obtinuta in conditii normale nu dezvolta nici un botulism. Acesta se produce in urma unor spori/bacterii obtinute din flori infestate, asa ca lasati prostia asta cu botulismul. Mierea se da dupa 8 luni cu o lingurita mica sau jumatate de lingurita pana la 1 an fiindca e varsta necesara pentru asimilarea ei. Anterior varstei de 8 luni este nerecomandata mierea intrucat nu are un aparat digestiv pus la punct dpdv al protectiei organismului si al glicemiei. Asa este cand nu notam sfaturile batranilor si ii ignoram, ajungem sa nu cunoastem lucruri importante
Trimite răspunsul la întrebare
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!