Fetelor, voi ce le mai dati sa pape la micutii vostri, peste 2 ani, la cina?
Răspunsuri
Buna,
Depinde foarte mult de am mancat la pranz ; de obicei seara peste, cereale cu lapte, piure cu carnita, supa, ciorba, paine cu gem - depinde cum vin de la serviciu; daca sunt obosita, clar fac ceva rapid, nu am nici un chef de gatiti; ce-i drept suntem si mai marisori.
Depinde foarte mult de am mancat la pranz ; de obicei seara peste, cereale cu lapte, piure cu carnita, supa, ciorba, paine cu gem - depinde cum vin de la serviciu; daca sunt obosita, clar fac ceva rapid, nu am nici un chef de gatiti; ce-i drept suntem si mai marisori.
Piure de cartofi cu branza, mamaliga cu branza, castraveti cat incape - e noua pasiune, paste integrale, uneori peste, iaurt. Cu cel de 2 ani e simplu, macanca aproape orice. Cu cel de 4 este un dezastru - nu vrea mai nimic, iar daca e sa vrea ceva atunci sunt numai prostii nesanatoase. Noroc ca ii place supa, asa ca se intampla cel mai des sa manance supa seara.
exact asa e si la noi, cea mica de 2 ani manaca aproape ori, la orice ora, si mult, sau in fine, destul pentru varsta ei, insa cea de 4 ani su jumatate numai dulciuri de i s au innegrit dintii, noroc ca ii plac si fructele si seara inainte sa se bage in pat fuge la bucatarie sa ia un fruct..e jale cu ea cu masa..nici la gradi nu sunt sigura daca manaca intr adevar ceva sau platesc degeaba mancarea.
Depinde de pofte si de ce manacare avem in casa dar de cele mai multe ori ciorbita ( ii place foarte mult si nu se poate sa treaca o zi fara sa pape asa ceva ceva). Mai mananca piure cu carnita, cereale cu lapte sau orez cu lapte. Asta in cazul fetitei ca baiatul este foarte mofturos si daca s-ar putea ar sari peste toate mese;e sau le-ar inlocui cu dulciuri sau fructe.
poti incerca chiftelutele vegetariene ai nevoie de 1 kg de naut ,1 ceapa mica, tocata marunt ,2 linguri de patrunjel proaspata tocat ,3-5 catei de usturoi ,1 1/2 lingura de faina ,1 3/4 lingura sare ,2 linguri de chimen
1 lingura de coriandru uscat 1/4 lingura de piper negru 1/4 lingura de boia dulce 1 varf de cutit de nucsoara 1 ceasca de ulei de palmier Pune nautul intr-un castron cu apa si lasa-l sa se inmoaie peste noapte. Isi va dubla circumferinta. Pune nautul intr-un blender alaturi de cepa atocata, usturoiul pisat, patrunjelul, faina, sarea, chimenul, coriandru, nucsoara, boia, piper. Amesteca pana ce totul devine o compozitie omogena, putin aspra, cu o textura intre pasta de hummus si couscous. Baga compozitia la frigider pentru 1-2 ore. Pune intr-o tigaie ulei la incins. Intre timp, formeaza din compozitie mici chiftelute. Testeaza una mai intai, si vezi cum iese dupa prajit. Daca nu se leaga, mai adauga faina, daca este prea tare, poti adauga o lingura de bulion. Scoate chiftelutele de falafel pe un servetel. Serveste-le cu o salata proaspata si cu un sos de usturoi. Pofta buna!
1 lingura de coriandru uscat 1/4 lingura de piper negru 1/4 lingura de boia dulce 1 varf de cutit de nucsoara 1 ceasca de ulei de palmier Pune nautul intr-un castron cu apa si lasa-l sa se inmoaie peste noapte. Isi va dubla circumferinta. Pune nautul intr-un blender alaturi de cepa atocata, usturoiul pisat, patrunjelul, faina, sarea, chimenul, coriandru, nucsoara, boia, piper. Amesteca pana ce totul devine o compozitie omogena, putin aspra, cu o textura intre pasta de hummus si couscous. Baga compozitia la frigider pentru 1-2 ore. Pune intr-o tigaie ulei la incins. Intre timp, formeaza din compozitie mici chiftelute. Testeaza una mai intai, si vezi cum iese dupa prajit. Daca nu se leaga, mai adauga faina, daca este prea tare, poti adauga o lingura de bulion. Scoate chiftelutele de falafel pe un servetel. Serveste-le cu o salata proaspata si cu un sos de usturoi. Pofta buna!
nepotica mea de 2 anisori si jumatate mai manaca cu placere si ciupercile cu sos. ai nevoie de 3 linguri unt, 2 linguri faina, o ceasca apa sare, piper, 250 g ciuperci crude, zeama de la o lamaie, 2 linguri de smantana, cateva frunze de patrunjel.
Se incalzeste untul si se adauga faina. Se amesteca la foc mic si se adauga apa, stropul de sarea. Se fierbe sosul pana se leaga, mestecand continuu. Separat se curata si se taie ciupercile bucatele, se fierb in apa cu un strop de sare. Se scot din apa si se stropesc cu zeama de lamaie. Se adauga ciupercile in sos si se lasa sa fiarba, inca putin, la foc mic. Dupa ce se raceste adauga cele 2 linguri de smantana si patrunjelul taiat (poti adauga si marar daca puiul tau nu iubeste patrunjelul).
la garnituri poti folosi piure de cartofi, sote de legume.
Se incalzeste untul si se adauga faina. Se amesteca la foc mic si se adauga apa, stropul de sarea. Se fierbe sosul pana se leaga, mestecand continuu. Separat se curata si se taie ciupercile bucatele, se fierb in apa cu un strop de sare. Se scot din apa si se stropesc cu zeama de lamaie. Se adauga ciupercile in sos si se lasa sa fiarba, inca putin, la foc mic. Dupa ce se raceste adauga cele 2 linguri de smantana si patrunjelul taiat (poti adauga si marar daca puiul tau nu iubeste patrunjelul).
la garnituri poti folosi piure de cartofi, sote de legume.
pentru un snack sanatos si fara calorii, puteti incerca chipsurile de mere facute la cuptor, copii le vor adora. aveti nevoie de, 1 mar (am folosit mar verde Granny Smith), 1 lingura zahar pudra vanilat, 1/4 lingurita scortisoara.
Se feliaza marul rondele foarte subtiri, ca chipsurile. folositi o razatoare care are si lama de feliat pentru a obtine felii la fel de subtiri, astfel se vor praji cam in acelasi timp
Se aseaza feliile una langa alta in tava cu hartie de copt si apoi cu o sita fina le pudram cu zahar amestecat cu scoartisoara.
Dam la cuptor, pe cel mai de sus nivel, la 200C pentru 10 minute. Intoarcem feliile in tava, dam temperatura la 180C si mai lasam 10 minute, pana chipsurile devin maronii deschis pe margini. Daca feliile nu se rumenesc usor nu vor fi crocante.
verificati feliile in ultimele minute, unele felii se vor praji mai repede, de exemplu cele de pe margine, asa ca trebuie sa le scoateti pe rand.
Se feliaza marul rondele foarte subtiri, ca chipsurile. folositi o razatoare care are si lama de feliat pentru a obtine felii la fel de subtiri, astfel se vor praji cam in acelasi timp
Se aseaza feliile una langa alta in tava cu hartie de copt si apoi cu o sita fina le pudram cu zahar amestecat cu scoartisoara.
Dam la cuptor, pe cel mai de sus nivel, la 200C pentru 10 minute. Intoarcem feliile in tava, dam temperatura la 180C si mai lasam 10 minute, pana chipsurile devin maronii deschis pe margini. Daca feliile nu se rumenesc usor nu vor fi crocante.
verificati feliile in ultimele minute, unele felii se vor praji mai repede, de exemplu cele de pe margine, asa ca trebuie sa le scoateti pe rand.
Cina este o masa tare complicata, in general este o masa rapida, ceva care se prepara usor, facem piure, sau gris cu lapte, sau preferata fetelor mele mamaliguta cu smantana branza / cascaval, uneoiri dar rar ousoare, salata orientala. Cand nu am chef de gatit facem sanvisuri la sanvishmaker! si le mancam langa un iaurtel.
Cuiburi cu ou, budinca/sufleu cascaval/telemea, fasole verde cu sos de smantana,salata de dovlecei cu smantana, omleta cu franzela este inebunit dupa chestia asta( ii fac painea framaturi o inmoi in lapte si cu ou) , sote de legume cu unt, macaroane cu branza, mamaliga cu branza
Masa copilului de 2-3 ani se apropie tot mai mult de cea a unui adult. Nu ai decat sa faci ca alimentatia copilului sa fie una sanatoasa. Asigura-te ca cel mic primeste din alimente toti nutrientii, vitaminele si mineralele de care are nevoie pentru a creste frumos si sanatos.Pentru ca cina trebuie sa fie o masa usoara, opteaza pentru preparate foarte simple si din alimente proaspete, care necesita minim de gatire sau procesare, dar care sa fie compusa din cel putin 2 feluri de mancare.
Daca nu ai idee cam ce sa gatesti pentru cina sau nu ai deloc timp, foloseste-ti imaginatia si improvizeaza. Vezi ce ai prin frigider si cauta solutii practice: un iaurtel in care pui 2 fructe si cateva cereale se poate transforma intr-o cina hranitoare pentru micut; un platou cu racituri (branzica, cascaval, sunculita de curcan) si legume proaspete (castraveti, rosii, masline etc.) se poate dovedi a fi o cina diversificata si gustoasa pentru micut;
Orez, gris cu lapte, supe mai usoare (de pui cu taitei de ex), sufleuri, budinci din paste sau orez, chiar si gratar cu putin piure, mamaliguta cu branza si iaurt etc. Ca si fructe merge banana care, din cate am auzit si citit induce un somn linistit, atat la copii, cat si la adulti! ii mai poti servi paine prajita cu branza tartinabila, branza cheddar goala, banana, cateodata orez cu lapte amestecat cu mere si scortisoara, paine cu humus, iar la sfarsit bea 200 ml lapte de vaca integral.
Trimite răspunsul la întrebare