mamici care ati intarcat brusc bebelusul, cum ati reusit sa va opriti lactatia?
Răspunsuri
Cu Dostinex, un medicament, dar asta numai la recomandarea medicului. De asemenea, dozajul tot el mi l-a prescris.
CEAI DE SALVIE ,CIMPRESE RECI, DUSURI RECI...
Mie dr pediatru mi-a prescris brocriptin, am luat prima zi dar am avut niste simptome greu de suportat as ca am renuntat. M-am muls cat de putin dimineata si seara atat cat sa nu simt tensiune in sani si durere, mai imi puneam frunze de varza sfarmate seara iar peste zi comprese cu apa rece sau la temperetura camerei. Am auzit apoi ca ar fi bine sa te lege peste sani sa nu se mai formeze lapte si sa nu bei multe lichide, eu metodele astea nu le-am incercat.
buna! Eu am reusit sa opresc lactatia atunci cand am intarcat bebelusul cu aspirina(1-2 comprimate pe zi) si comprese cu apa rece sau gheata. Am vrut sa iau pastile dar medicul nu mi le-a recomnadta deoarece a pus ca poate afecta lactatia daca vreau sa mai fac un bebe. A durat aproximativ 2 saptamani tot procesul de intarcare.
BUNA, eu am intarcato pe fetita la 1 an si sase luni, pt ea a fost destul de usor...eu am luat brocriptin insa mi-a fost tare rau de la ele, in rest puneam compreses cu gheata, frunze de varza congelata ...cam o saptamana mi-a fost rau...daca te mulgi laptele continua sa vina..
eu pur si simplu am stat asa..si de cateva ori knd simteam ca sanul este plin m am stors cu pompita.Nu a fost nevoie sa iau nici o pastiluta nimic.Din cate stiu eu , daca copilul nu suge, sanul nu mai produce laptic!
destul de greu a fost la inceput deoarece mi s-a format la unul din sani ca un fel de nodul in partea stanga sus,ma durea foarte tare si mi se intarise foarte mult sanul,am mers la farmacie si mi s-au recomandat cateva pastilute,al caror nume l-am uitat,dar care mi-au facut foarte bine,dar care mi-au facut rau ameteala si stare de voma
Pentru a evita problemele cu sanii, mulgeti-va cate putin daca ii simtiti prea plini si puneti pe sani comprese cu gheata si frunza de varza rece, pentru a evita o eventuala angorjare, canale blocate sau chiar mastita; s-ar putea sa fie nevoie si de medicamente antiinflamatoare. In cazul unei intarcari treptate, lente, nu este nevoie de medicamente de oprire a lactatiei. In schimb, daca e o urgenta si trebuie oprita urgent lactatia, se recomanda o pastila de ablactare.
Medicamentele pentru oprirea lactatiei sunt o metoda artificiala de intrerupere a secretiei laptelui matern si de intarcare a bebelusului. Folosirea acestor medicamente ridica multe riscuri asupra sanatatii. Medicii sunt din ce in ce mai ingrijorati asupra efectelor lor adverse si recomanda intarcarea pe cai naturiste sau asteptarea ca laptele matern sa se opreasca in mod natural.
Medicamentele sunt o metoda chimica prin care se determina oprirea lactatiei. Ele se elibereaza doar cu prescriptie medicala si numai la recomandarea medicului care se ocupa de tine. Chiar daca stii care sunt acestea si ai acces la ele, nu iti autoadministra medicatia, deoarece exista foarte multe riscuri. Nu toate medicamentele pentru suprimarea lactatiei sunt eficiente in cazul tau. Ele se recomanda pe mai multe criterii care trebuie evaluate de catre medic.
Cele mai recomandate dintre ele sunt bromocriptina si introducerea anticonceptionalelor cu continut mare de hormoni. Estrogenul este cel mai indicat pentru oprirea lactatiei, de aceea se apeleaza la anticonceptionale care il contin pentru a suprima lactatia.Injectiile cu doze mari de hormoni sunt destul de periculoase pentru sanatate, deoarece cresc riscul aparitiei cheagurilor de sange si chiar al decesului.
S-au facut o multime de studii si experimente pentru aflarea efectelor adverse ale bromocriptinei si s-a descoperit ca medicamentul pune o serie de riscuri importante pentru sanatate. Creste riscul infarctului sau atacului de cord, iar cele mai predispuse in acest sens sunt femeile care au avut tensiunea arteriala crescuta in timpul sarcinii.
In cazul in care alaptarea este imposibila sau nu iti este la indemana, cel mai sigur mod de a o opri este sa o lasi sa dispara in mod natural.Pentru a grabi acest proces este indicat sa eviti stimularea sanilor prin mulgerea lor sau prin alaptarea bebelusului. Cu cat golesti sanii mai rar, cu atat favorizezi oprirea lactatiei. Calmantele si aplicarea locala a cuburilor de gheata ajuta la indepartarea durerii si la combaterea angorjarii sanilor, o posibila complicatie aparuta in lipsa golirii lor.
Am auzit de o metoda si as vrea sa o incerc.este vorba de uști de borsbpe foi de varză.ati incercat vreodata aceasta metoda?
pur si simplu ceai de menta. am intarcat 4 copii la 3 , 8, 6 si 10 luni doar cu ceai de menta , fara nici o problema la sani, fara angorjare s.a.m.d
Cum cu ceai de menta adnana15?vreau sa intarc si eu copilul ca m-a zapacit suge intruna si nu prea mananca.si plange tare cand ma vede sa i dau tata.nu stiu ce sa fac.
Vreau si eu sa il intarc pe copilu meu k are deja trei ani si as vrea sa ma intorc la munca dar parca nu as incerca padtilele ca am inteles k ingrasa tare, as merge pe ceva mai naturist, datimi o idee
Buna.vreau si eu sa intarc fetita dar am luat aseara pastila brocriptin .si azi mia fost tare rau.ce sa mai fac..mi se umple tatele rau.e bine sa te mulgi.sau sa le las asa? Ce ma sfatuiti?
Cum cu ceai de menta? Al meu are un an si suge cand il adorm, pt ca altfel nu reusesc sa il adorm si noaptea de 5-6 ori. Nu accepta nici un fel de lapte si nici biberon :)
buna va rog daca puteti sam dati si mie un raspuns fetitza mea are 2 saptamani si nu vrea sa suga i dau biberon dar am foarte mult lapte numai stiu ce sa fac doctorul.mia dat bromocriptinei si.mam.simtit extrem de rau am.si mare anemia la.nastere.am.pierdut.2 litri de sange vreau sa opresc laptele de forma naturala.va.rog datimi.un raspuns
Trimite răspunsul la întrebare