Sari la conținut

Mamici,cum imi pot dezvata copilul de trasul si...

Mamici,cum imi pot dezvata copilul de trasul si palmuirea altor copii/adulti?Mentionez ca are 14 luni si in special la fetite sau femei are tendinta de a trage de par si pe toata lumea ia la palme?Credeti ca i se pare o joaca,pot aparea tulburari in comportamentul lui in viitor?multumesc

Răspunsuri
Si baietelul meu de 2 ani ma loveste cand nu ii convine ceva. De asemenea loveste persoane straine, mai ales daca i se iau jucariile. Va trece de la sine in momentul in care va invata mai bine sa vorbeasca. Intre timp ii spun ca nu este frumos sa se poarte asa, ca persoanele carora le face astfel sufera si, daca este vorba de altcineva, il opresc.
La mine problema este ca e inca mic si degeaba vorbesc eu cu el,mare branza nu cred ca pricepe:)))in plus,adultii se amuza au cand il vad ca face asa si presupun ca el crede ca e amuzant,de asta se comporta asa...Saracele mamici de fete cred ca sunt terorizate de copilul meu,ca sa nu mai zic de copilasii lor...Mereu trebuie sa stau cu ochii pe el ca in secunda 2 sigur palmuieste pe cineva
Nu cred ca este vreo metoda prin care sa dezveti un copil mic de palmuirea altuia cu toate explicatiile noastre de adulti . Este un instinct pe care il va controla mai tarziu cand va incepe sa vorbeasca. De obicei cei mici ( nu toti ) cam asa se manifesta cand li se ia un obiect preferat sau nu le convine ceva. Va trece aceasta perioada.
eu am dezvatoat-o usor de trasul de par, de cate ori ma tragea de par o trageam si eu usor si se mira ii explicam ca si pe mami o doare la fel faceau si ceilalti membrii din familie si asa ca acum nu mai avem probleme. In ce priveste loviream am citit in cartea "Mama si copilul", ca lovesc din cauza ca nu isi stapanesc inca emotiile, abia dupa varsata de trei ani o sa inceteze. Chiar daca cand sunt calmi spun singuri ca nu e voie cand se enerveaza lovesc. Mai ai putintica rabdare.....
Si eu am aceesi problema cu baietelul meu, loveste alti copii cand atenteaza la masinutele lui. Am cerut sfatul unui terapeu si mi-a zis sa aplic metoda "time out". De fiecare data cand face asa, i se confisca jucaria pentru care se certa/batea si timp de 1-2 minute sta linistit intr-un loc, punem timerul de la telfon. Cand a sunat, are voie sa se joace din nou. In cele 2 minute ii explic ca nu e bine, nu e frumos, pe copilul respectiv il doare, se supara, etc. M-a sfatuit deseamea sa introduc sistemul cu buline (smiley faces galbene sau negre, se gasesc in librarii). De fiecare data cand se jaaca frumos, imparte jucarii, face schimb, primeste o bulina zambitoare. La un nr de buline stabilit de noi, va primi un mic cadou, care stim ca ii face mare placere. La o bulina neagra primita i se retrag 2 buline galbene.
Am inceput de curand, sper sa functioneze si cred ca asa va fi.
Succes si voua, daca incercati.
Muscatul sau lovitul sunt raspunsuri elementare prin care copilul ataca persoana care il supara. Copiii sunt mici, destul de firavi si nu reusesc sa-si coordoneze miscarile atat de bine, prin urmare, face ceea ce le este cel mai usor – musca sau lovesc cu mana si piciorul!Copiii proveniti din familii puternici disciplinate se simt lipsiti de orice putere, de aceea nu scapa nicio ocazie sa exerseze ceea ce vad acasa si pe altii, facandu-i sa se simta superiori, puternici. Pe de alta parte, copiii crescuti fara disciplina si invatati sa li se ofere totul atunci cand solicita ceva, nu au toleranta pentru frustrare sau manie, asadar musca pentru a obtine ceea ce isi doresc in acel moment!
Cei mici nu pot folosi cuvinte pentru a-si exprima emotiile, dar mai ales nevoile, dorintele si nu stiu inca cum sa-si controleze sentimentele. In plus, nu au nici cea mai mica idee despre ce inseamna sa lovesti sau sa faci pe cineva sa sufere. Atunci cand isi musca un prieten, de cele mai multe ori nu avem de a face cu un act de agresiune: este pur si simplu o modalitate imatura de a se face inteles, de a experimenta cauza si efectul, de a obtine ceva sau o intorsatura nefericita a jocului.
Atunci cand vei intelege ca actiunile copilului tau sunt normale si ca nu afiseaza intentionat un comportament agresiv, vei fi pregatita sa iei masurile necesare pentru a-l invata cum sa-si comunice frustrarea si mania. Este nevoie de timp si de multe repetiti, multa rabdare dar si perseverenta in actiunile care le inteprinzi in acest scop.
Mult succes, si rabdare..........
cred ca toti ne lovim de aceeasi problema cu cei mici,dar se pare ca este metoda prin care ei isi arata supararea,mi-a smuls la par cand era mic cateva fire de odata de nu stiu cate ori dar nu aveam ce sa ii fac,oricum imi place ideea cu fetele zambitoare cred ca ar ttrebui aplicate si la varste mai mare ca o motivare a celui mic
cititi aici un aricol f bine documentat:
http://blogulmeumediocru.blogspot.ro/2014/02/cum-ne-ajutam-copiii-agresivi.html
eu nu cred ca vei avea probleme cu el pe viitor..cred ca este doar modul lui de a se manifesta acum, cand este mic, in momentul in care il deranjeaza ceva, ii iei un lucru drag lui..
La un an si 2 luni copilul este mic si cred ca asemenea manifestari sunt normale,este o lume noua pe care incet incet o descopera,inclusiv tactil.Nu iti face probleme acum,insa daca timpul trece si aceste "apucaturi" raman,este cazul sa te indrepti catre cineva specializat
pentru varsta lui aceste manifestari sunt proprile lui puteri de a se apara, ca acel cineva sa nu cumva sa ii ia jucaria lui preferata sau in alte cazuri poate fi ceva amuzant pentru el cand persoana pe care o trage de par sau o palmuieste spune au.Cu trecerea timpului va incelege ca aceste gesturi nu sunt o joaca din contra pot rani persoana draga.
Trimite răspunsul la întrebare
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!