Dacă copiii ştiu să înoate şi nu le este frică de apă, atunci se ştie deja ce se va întâmpla – nu vor mai ieşi din apă decât ca să îţi ceară o îngheţată. Dacă însă nu ştiu să înoate şi apă nici nu le place prea mult (cum este cazul copiilor mai mici) atunci trebuie să le găseşti o ocupaţie ca să nu îşi dorească să plece prea repede. Să aduci prea multe jucării pe plajă nu este o idee bună nici pentru spatele tău şi nici pentru grijă pe care trebuie să o ai ca să nu se piardă în nisip.
Desigur, sunt câteva clasice
- Să faci un castel de nisip.
-Să stai pe mal şi să sari peste valuri.
- Să cauţi scoici, pietricele etc
Dar mai există şi alte activităţi
- Să construiţi o pistă de maşinuţe din nisip şi pietre. Puteţi face oraşul oricât de mare vă doriţi. Udaţi nisipul înainte, ca să fie mai uşor de construit.
- Să înălţaţi un zmeu
- Să faceţi concursuri. Uite o idee de concurs: cine îşi umple cel mai repede găletuşa cu apă aducând apă în ceva mai mic – să zicem o lopăţică sau un pahar.
- Să faceţi războaie cu pistoale cu apă
- Să faceţi jocuri cu mai mulţi copii. De exemplu puteţi să puneţi prosoape cu unul mai puţin decât sunteţi. Şi să daţi drumul la muzica să dansaţi. Când muzica s-a oprit fiecare trebuie să alerge ca să îşi găsească loc pe un prosop.
- Să plecaţi într-o plimbare. Dacă plajă este mai generoasă puteţi pleca să o vizitaţi pe toată.
- Să vă jucaţi cu mingea pe malul mării. Aveţi grijă însă, dacă mingea de plajă aterizează în apă, foarte adesea ea este dusă de valuri cu destul de multă rapiditate în larg.
- Să desenaţi cu un băţ în nisipul ud şi să vă grăbiţi să scrieţi înainte să vină valul să şteargă tot
- Vânătoare de comori: trimite copilul să caute pe plajă elementele dintr-o listă de comori: pietre de diferite culori, scoici, alge de mare etc.
- La vânătoare de animale marine: dacă există în apă animale marine ai toate şansele să îl convingi pe copil să îşi bage picioarele ca să descopere meduze şi peştişori
- Să încurajaţi copilul să vă îngroape în nisip
Voi la ce jocuri apelaţi pe plajă?