Sari la conținut

Jocuri tematice cu rechini

Daca nu mai stii ce jocuri sa nascocesti pentru copiii care nu se mai satura sa se joace cu apa, te poti inspira din ideile de mai jos.

Jocul 1

Da 6 si stropeste

De ce ai nevoie:

De o tigaie (plina de apa), 1 zar (poti folosi unul din burete ca sa nu se strice)
Pune copiii sa stea in cerc in jurul tigaii cu apa. Trebuie sa dea cu zarul rand pe rand pana cand cineva da 6. Persoana care a dat 6 trebuie sa plezneasca apa din tigaie cu palmele si sa ii stropeasca pe toti cei din jur.

Continua sa umpli tigaia cu apa si sa treci de la unul la celalalt pana cand toata lumea a ajuns sa stropeasca.

Jocul este educativ nu numai prin prisma faptului ca cei mici invata sa recunoasca numerele, dar si pentru jocurile care implica randul si asteptarea.

Citeste si 5 jocuri cu apa pentru copii.

Jocul 2

Nu uda rechinul

Materiale necesare: baloane umplute cu apa, farfurii de hartie, forme de rechin, banda adeziva, marker permanent.

Pregatire: Folosind markerul permanent scrie litere mari pe farfuriile de hartie si litere mici pe baloanele cu apa. Pe un gard (sau alta suprafata tare) lipeste farfuriile de hartie si formele de rechin (incearca sa ai macar un rechin langa fiecare farfurie cu litera pe ea).

Obiectivul este sa identifici litera mica de pe balonul cu apa si sa o arunci in farfuria cu litera mare corespondenta, FARA „sa uzi rechinul”.

Cand cineva uda accidental rechinul (in loc de farfurie), toata lumea trebuie sa strige „nu uda rechinul!”.

Atentie: Combinatia de baloane de apa si copii mici (sau chiar mai mari) poate fi o reteta pentru haos. Un mod de a tine acest joc sub control este sa stabilesti reguli stricte: fiecare copil primeste un singur balon si fiecare arunca pe rand.

Jocul 3

Rechinul mi-a muscat cana

Acesta este un joc de transfer de apa cu un iz de poveste cu rechini.

De ce ai nevoie: Doua galeti mici, o galeata sau un container mare cu apa, doua cani (cu cateva gauri facute in sau in apropierea fundului canii).

Imparte copii in doua echipe. Echipele de-o parte si de alta a containerului cu apa. Pune doua galeti mici la o cativa metri departare. La „Start!” copiii trebuie sa umple canile cu apa, sa si le puna pe cap si sa fuga la echipa lor de pe partea cealalta (incercand sa tina cat mai multa apa in cana). Odata ce au ajuns golesc ce mai este in cana, fug inapoi la punctul de start si dau cana coechipierului urmator.

Jocul se termina atunci cand una din echipe isi umple prima galeata sau cea care are cea mai multa apa in galeata dupa o anumita perioada de timp.

Farmecul jocului este dat de gaurelele mici facute in cani care arata ca si cum un rechin a muscat din ele. Nu numai ca apa se scurge pe deasupra canii, dar si din fundul si din partile ei. 

 

Sursa foto: hepta.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!